Autobusi - razno

Autor t4, Prosinac 11, 2007, 16:01:42

421

Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

dominik,

Na 320 fali jedna rampa za sprijecavanje izlaska na 1 vrata.

sokre

Ovih dana više autobusa ima ugašen displej i ne radi im validacija karata.

Jel to slučajno ili se ugrađuju svemirsko-futuristički sklopove koji će ometati kupnju karata SMS-om.  ;D

scorpio

Je li Citaro gbr.549 posuđen u APP?Danas sam ga vidio u Španskom i imao je natpis naprijed probna vožnja,a sa strane vozačka škola.Ako je išao iz Dubrave onda je puno proputovao,ali ni to ne bi imalo smisla slati ga skroz na zapadni dio grada.U svakom slučaju danas je bilo živo na okretištu moglo se vidjeti NG 312,313 i 549. ;D

tramvajac 92

Možda je bio u ARZ-u pa je napravljena probna vožnja nakon servisa?

lovac27

gbr. danas na liniji 268, tako da nije posuđen

lovac27

Neprilagodjen

danas po Gorickoj obilaznici vozio kabrio bus nisam uspio vidjeti broj..izgledao je kao bivsi Goricki mercedes gbr. 851

Majstor

Još jedan na homologaciji u Centru MBenz O405ST / 853 mislim /
Samo mi sudite pošteno !

Casper

Sinoć sam se vozio na liniji 226 (Svetice-Kaptol) i kod osnovne škole u Remetama nekolicina huligana su gađali autobus s jajima. Pogodili su ga s vozačke strane na kojoj su svi prozori bili zatvoreni, a jaja su uspjela oko sredine uči u autobus pa me zanima postoji li mogučnost da su ušla kroz krov(klimu) ili kako?

sokre

Zna li se zašto su Citari 531-541 kupljeni sa trima vratima, i NL i 7x-8x sa dvojim?

Jel to zbog prvih klima u ZET-u?

A MAN NG su ipak kupljeni sa četvorim vratima..

Ako netko zna o tome nešto više, bio bih zahvalan ako objasni..

Portos

Citat: sokre  u Ožujak 07, 2011, 09:45:17
Zna li se zašto su Citari 531-541 kupljeni sa trima vratima, i NL i 7x-8x sa dvojim?

Jel to zbog prvih klima u ZET-u?

A MAN NG su ipak kupljeni sa četvorim vratima..

Ako netko zna o tome nešto više, bio bih zahvalan ako objasni..
U jednom momentu nastupile su odluke da će svi solo autobusi dolaziti sa dvoja a zglobni sa troja. To se poklopilo taman kada su za APD trebali biti naručeni zglobni a za APP solo autobusi. Nakon te nabavke ipak se shvatilo da je bolje da autobusi ipak budu sa 3 odnosno 4 vrata pa su ovi sa 2/3 ostali kao izuzetak.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

sokre

Mislio sam da je nabavka buseva sa manje vrata povezana sa uvođenjem klima - manje vrata, manji gubitak hladnog (i) toplog zraka.

Ali izgleda da nije bila u tome kvaka..

Hvala Portos.

tamlover

Portos nam nije rekao zakaj je tada nastupila takva odluka.
Baš me zanima obrazloženje.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

Portos

Citat: tamlover  u Ožujak 07, 2011, 23:23:30
Portos nam nije rekao zakaj je tada nastupila takva odluka.
Baš me zanima obrazloženje.
Koliko se sječam, a prošlo je od tada već dosta godina, rečeno mi je da u Europskim gradovima autobusi tog kapaciteta imaju jedna vrata manje od Zagrebačkih, naši su se htjeli ugledati na njih pa su počeli naručivati takve autobuse. Tko je kasnije, kod nabavke 214 autobusa ipak donio odluku da solo ipak imaju 3 a zglobni 4 vrata nije mi poznato.
Osobno mi se jako sviđaju APP solo MAN NL313 sa dvoja vrata (75-87), podsječaju me na SU 220 Automontaža.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.