Autobusi - razno

Autor t4, Prosinac 11, 2007, 16:01:42

Majstor

Kakva" klocna" pa nije avion na  platou
Preventiva ?
Šta je slijedeće svaki šofer kantu nafte iz preventive , set alata , kombinezon i u noćnoj liniji bejzbol palicu ili pištolj
Naravno iz preventive
To je pravi šofer !
Samo mi sudite pošteno !

Majstor

Ma kakvo smetanje ne ljuti se !
Jel ti metneš klocu kad ugasiš kamion i odeš bilo kud npr. tankirati jer može otići a crijevo je u tanku !
Ja nisam do sada nikad koristio podmetače
Pozdrav
Samo mi sudite pošteno !

Berlingo

Ma mene ces tesko naljutiti.Nesto sam krivo stisnuo i izbrisao svoj post.Nikad nisam stavljao klocnu.Sve do jednom dok se sta ne dogodi.A onda sam naj.........

421

Citat: Majstor  u Rujan 26, 2009, 22:41:08
Kakva" klocna" pa nije avion na  platou
Preventiva ?
Šta je slijedeće svaki šofer kantu nafte iz preventive , set alata , kombinezon i u noćnoj liniji bejzbol palicu ili pištolj
Naravno iz preventive
To je pravi šofer !

Ako si Majstor, onda si Majstor.Čemu "fušanje"?
Parkiralište na GK ima mjesta za dva busa, smjer je J (čelo busa) - S, s blagim padom prema sjeveru pa ima kolega koji sebe i druge štite postavljanjem klocni pod kotače busa.Oni koji to ne rade ne valjaju?
Tradicija je da vozači iz APD i APVG  imaju manje gafova nego kolege iz APP, pa nek tako i ostane.
Sigurnost prije svega.Štošta se da iščitati iz tog čina:ne treba se dogoditi nešto loše, ja sam svoje prevenirao, nek otpusti ručna-znam da bus neće krenuti, brinem za bus kao da je moj, nek zainteresirani vide da mi je stalo da se ništa ne dogodi ....
Za me je to profesionalni odnos prema radu.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Ivan

Citat: 421  u Rujan 27, 2009, 07:53:35
Tradicija je da vozači iz APD i APVG  imaju manje gafova nego kolege iz APP, pa nek tako i ostane.
?? Ma kakve sad to veze ima u ovoj temi? I ne znam otkud ovaj zaključak u vezi sa ovom raspravom kada su sa potkolocavanjem sigurno vozači iz Podsuseda na prvom mjestu jer imaju svaki dan hrpu dvokratnih (prije ih je bilo i više) i ostalih stvari koje ostaju parkirane na nagnutom Črnomercu, tako da na Črnomercu u jednom danu mogu vidjeti više potklocanih autobusa nego sam ih svuda drugdje ukupno u životu vidio, a uostalom svako malo vidim i parkiranog podsusedskog koji vozi 166 na Gl.k.... Što je ovo sa gafovima trebalo značiti??

Volio bih statistiku gafova, pa da znamo sigurno znamo tko kako stoji, ako su već gafovi bitni, ali ja stvarno ne uspijevam shvatiti kakve veze odjednom imaju s ovom temom...

Shole

Ja stvarno ne vidim čemu te silne klocne  ???  Rijeka i okolica su u odnosu na Zagreb ko Planica i nogometno igralište, i busevi noće po svakavim zabitima i nitko ne stavlja klocne, i nikada ni jedan bus nije pobjegao, s izuzetkom 411 na ex okretištu 7/7a kad ga je frajer ostavio samo na staničnoj.

maky

Citat: Shole  u Rujan 27, 2009, 12:50:00
Ja stvarno ne vidim čemu te silne klocne  ???  Rijeka i okolica su u odnosu na Zagreb ko Planica i nogometno igralište, i busevi noće po svakavim zabitima i nitko ne stavlja klocne, i nikada ni jedan bus nije pobjegao, s izuzetkom 411 na ex okretištu 7/7a kad ga je frajer ostavio samo na staničnoj.
Split također nikad nije vidio klocnu, a po brdovitosti je na pola puta između Zagreba i Rijeke. A autobusi isto noće svugdje, budu parkirani svugdje i nikom nikad nije palo napamet nešto staviti pod kotače. Pa tome i služi ručna kočnica, nismo u 19. stoljeću, već u 21....

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

Max-d

Potpuno se slazem sa deckima iz Splita i Rijeke u vezi klocna mislim da je to skroz nepotrebno,ja i  prije nisam stavljao klocne pod bus(dok su bili stari Manovi i Mercedesi) na Gl.kolodvoru,a kamoli danas dok je noviji vozni park.U neka davna vremena dok sam jos vozio prikolicara parkirao sam na svakakvim terenima i nikad nisam stavljao klocne,klocne sam stavljao jedino onda kad sam prikolicu ostavljao samu i to samo zato jer je ventil za kocenje na rudi nekaj zezal.

421

@Ivan
pod pojmom "gafovi"podrazumijevam sve one APP događaje poput: bus u bus prema Leskovcu, otkopčavanje prikolice kod Kustošije, nedavni bus u bus na Črnomercu, pa gubitak prikolice kod Prečkog, ulazak  u vodu kod podsusedskog mosta dok je bila poplava i hidroudar na motoru...
Ne kažem da APD i APVG nemaju gafova, ali ih je manje, a klocanje buseva je preventiva i smatram da su po pitanju odgovornosti prema poslu i busevima APP vozači precijenjeni u odnosu na APD i APVG vozače.
Što se Teminala Črnomerec tiče, ne sjećam se da je na brdovitom terenu da se klocaju busevi.
Osobno ne koristim klocne, ak je bitno.Dignem ručnu i staničnu, ostavim dozvolu za 3/4 vrata i to je to.
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

sokre

Bio je i incident na Kaptolu, kada je 106 krenuo prema Trgu i zabio se u zid..

421

Citat: sokre  u Rujan 28, 2009, 09:04:50
Bio je i incident na Kaptolu, kada je 106 krenuo prema Trgu i zabio se u zid..

To nisam naveo jer je zatvaranje vrata izvana uzrokovalo otpuštanje stanične kočnice i kretanje busa koji je ostao u brzini, te (bezuspješan) pokušaj zaustavljanja busa od strane vozača.
U ostalim slučajevima vozači su bili za volanom.
Događaji su ostali na razini materijalne štete (veće ili manje), no bez ljudskih žrtava.

citaro

Citat: 421  u Rujan 27, 2009, 20:48:59
@Ivan
pod pojmom "gafovi"podrazumijevam sve one APP događaje poput: bus u bus prema Leskovcu, otkopčavanje prikolice kod Kustošije, nedavni bus u bus na Črnomercu, pa gubitak prikolice kod Prečkog, ulazak  u vodu kod podsusedskog mosta dok je bila poplava i hidroudar na motoru...

Kakve prikolice ?!

Ako ništa drugo, kad smo već kod gafova, vozači iz APP su pristojniji i ljubazniji od vozača iz APD a o APVG da ne govorim...

tramvajac 92

Da to nije ono na putu za garažu zimus jer je to bilo kod Jankomira

421

@citaro

Kod bivše "Name" na Kustošiji, otkopčala se prikolica na busu i sva sreća da su "lajtunzi" izdržali umjesto spone između prednjeg i zadnjeg dijela busa.
Ako pažljivije pročitaš napisano, nisam spominjao odnos vozač-putnik ili obratno, veća samo događaje vezane uz (ne)održavanje buseva, te vještine vožnje kolega uvjetovani mnoštvom događaja u privatnom životu i na poslu.
Ima olakotnih okolnosti za takva ponašanja.

Što se tiče odnosa sa putnicima, to bih sveo na poznavanje bontona, odgoja i psihologiju svakako ne gafova, jer...
gaf franc(gaffe) greška, nesmotrenost, glupost, nepromišljenost, nepažnja, netaktičnost, glup,pogrešan postupak.(Klaić,Rječnik stranih riječi,str.462)

citaro

Citat: 421  u Rujan 29, 2009, 12:44:12
@citaro

Kod bivše "Name" na Kustošiji, otkopčala se prikolica na busu i sva sreća da su "lajtunzi" izdržali umjesto spone između prednjeg i zadnjeg dijela busa.
Ako pažljivije pročitaš napisano, nisam spominjao odnos vozač-putnik ili obratno, veća samo događaje vezane uz (ne)održavanje buseva, te vještine vožnje kolega uvjetovani mnoštvom događaja u privatnom životu i na poslu.
Ima olakotnih okolnosti za takva ponašanja.

Što se tiče odnosa sa putnicima, to bih sveo na poznavanje bontona, odgoja i psihologiju svakako ne gafova, jer...
gaf franc(gaffe) greška, nesmotrenost, glupost, nepromišljenost, nepažnja, netaktičnost, glup,pogrešan postupak.(Klaić,Rječnik stranih riječi,str.462)

Kada si tako lijepo definirao gaf, možda bi trebao potražiti značenje riječi prikolica. Nisam siguran je li ZET ikada imao autobuse s prikolicom, ali sada ih sigurno nema, nego ima zglobne i solo autobuse.

Što se tiče neodržavanja buseva ? Ja u APP nisam vidio niti jedan bus iz nove nabavke koji ima improvizacije sa selotejpom da nešto ne otpadne...