Autobusi - razno

Autor t4, Prosinac 11, 2007, 16:01:42

tramvajac 92

Pa zapravo je i imao-Alfa-Romeo 910 U vozili su od '56 do '68. Izvor je ZET-ova monografija 1891-2001

421

@citaro
Kada si tako lijepo definirao gaf, možda bi trebao potražiti značenje riječi prikolica. Nisam siguran je li ZET ikada imao autobuse s prikolicom, ali sada ih sigurno nema, nego ima zglobne i solo autobuse.

Što se tiče neodržavanja buseva ? Ja u APP nisam vidio niti jedan bus iz nove nabavke koji ima improvizacije sa selotejpom da nešto ne otpadne...

Pretpostavljam da nisi vidio koncepciju MAN i Mercedes-Benz verzije dodatka na solo bus iznutra  kojim se povećava kapacitet uz slične vozne karakteristike.Nalazi se u okretištu, a zajednička je za sve četiri koncepcije  navedenih proizvođača.
To je spoj između prednjeg i stražnjeg dijela busa koji je spojen zatikom ili kajlom pa ga zato zovem prikolicom.
Poboljšanje karakteristika i udobnosti vožnje  te sigurnosti postignuto je ugradnjom ublaživača s hidraulikom kod MB ili jednostavnijim sistemom kod MANa.
Bitan spoj koji se nalazi u "harmonici"ispod okretišta očigledno nije redovito kontroliran od strane mehaničara u APP tako da se dogodilo to kaj se dogodilo.Srećom bez ljudskih žrtava.
Bitno je napomenuti da već dva desetljeća  APD ima bolje održavanje od APP, kojem je to rak-rana, a ispaštaju vozači.
Obzirom na vlasnika autobusa (Leasing kuće-Hypo za MAN, Erste za MB,Unicredit za Citelis)očekuje se bolje održavanje buseva i manje ovakvih slučajeva za crnu kroniku, što isključuje Tvoju konstataciju improvizacije sa selotejpom.
Osim što si to neće dozvoliti, niti ne smiju jer krše ugovorne obveze za koje su plaćeni kroz lizing navedenih buseva.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

citaro

Ako je sve tako divno i krasno, zašto onda dva citelisa imaju improvizaciju sa selotejpom ?

Ivan

Citat: citaro  u Rujan 29, 2009, 22:02:57
Ako je sve tako divno i krasno, zašto onda dva citelisa imaju improvizaciju sa selotejpom ?
Mda, viđao sam i dosta često na solo Citarima improvizacije sa selotejpom...

421

Citat: citaro  u Rujan 29, 2009, 22:02:57

Ako si u prilici slikaj, pa da vidimo!
U ZETu ništa nije nemoguće!
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Daniel

Danas iznenađenje na Zagrebačkoj iz Rudeške skrenu Citarog G ,a otprilike pol sata kasnije još jedan ,a na displeju linjija 134.
Očigledno se nešto radio na Zagrebačkoj cesti ali u smjeru Prečkog jer ih nisam vidio da se Rudeškom vraćaju na Črnomerec.

McZanteXF1

Citat: Daniel  u Listopad 03, 2009, 10:35:03
Danas iznenađenje na Zagrebačkoj iz Rudeške skrenu Citarog G ,a otprilike pol sata kasnije još jedan ,a na displeju linjija 134.
Očigledno se nešto radio na Zagrebačkoj cesti ali u smjeru Prečkog jer ih nisam vidio da se Rudeškom vraćaju na Črnomerec.

Bila je obavijest na zet.hr ;)

http://www.zet.hr/vijesti/novosti/promjene-na-linijama-134-i-208.aspx

tramvajac 92

Zbog hitnih radova na vodovodnoj mreži u Ulici Perjavica, autobusna linija 137 Črnomerec – Perjavica – Borčec neće prometovati danas do 15 sati.

Autobusna linija 129 Vrhovec – Mandaličina – Šestinski dol ponovno vozi redovnom trasom od nedjelje, 4. listopada od 18.30 sati. Podsjećamo, linija je od petka, 11. rujna, prometovala djelomično izmijenjenom trasom, zbog radova u Ulici Kuniščak.

Od jutros redovnom trasom prometuje i linija 105 Kaptol - Britanski trg koja je, zbog radova u Jurjevskoj ulici, tijekom ljetnih mjeseci prometovala razdvojeno na relaciji Kaptol – Ilirski trg i Britanski trg – Cmrok.

Od 11.20 sati redovnom trasom prometuje i autobusna linija 228 Svetice - Rebro - Svetice.

STIB

Citat: tramvajac 92  u Listopad 05, 2009, 13:39:43Od 11.20 sati redovnom trasom prometuje i autobusna linija 228 Svetice - Rebro - Svetice.
Znači li to da je Kišpatićeva nanovo asfaltirana? A Jordanovac? Jutros je još bio potpuno raskopan. Pokušat ću provjeriti popodne...
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

Daniel

Jedan NG 312 (mislim gb 150 ??) izašao iz ARZ-a i zaputio se kući!

STIB

Citat: STIB  u Listopad 05, 2009, 14:44:13
Citat: tramvajac 92  u Listopad 05, 2009, 13:39:43Od 11.20 sati redovnom trasom prometuje i autobusna linija 228 Svetice - Rebro - Svetice.
Znači li to da je Kišpatićeva nanovo asfaltirana? A Jordanovac? Jutros je još bio potpuno raskopan. Pokušat ću provjeriti popodne...
Kišpatićeva je koliko-toliko zakrpana, tj. asfalt je stavljen tamo gdje je bila raskopana, ali grbava je i dalje. Jordanovac je i dalje raskopan i zapravo je zločin tamo uopće pustiti promet (i automobilski i autobusni).  ::|
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

Majstor

Bio je to Gbr 136 zamjenjen motor
Samo mi sudite pošteno !

tramvajac 92

Na Dan neovisnosti u četvrtak, 8. listopada, u autobusnom i tramvajskom prometu primjenjivat će se nedjeljni vozni red.

Sljedećeg dana, u petak, 9. listopada, tramvaji će voziti prema subotnjem rasporedu, a u autobusnom će se prometu primjenjivati vozni red radnog dana.

conecto

U APD stigao demo gradski King Long pa ga možemo narednih dana očekivati na linijama
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

mansg313

Citat: conecto  u Listopad 06, 2009, 18:51:05
U APD stigao demo gradski King Long pa ga možemo narednih dana očekivati na linijama
A na kojima će isti biti...Inaće ovo je limarija od MB O 530 iz 2003 godine...podsjeća na Sprinterovu ::|