Autobusi - razno

Autor t4, Prosinac 11, 2007, 16:01:42

citaro

Citat: Ivan  u Lipanj 30, 2010, 12:52:31
a poneki rijetki manijaci (oni koje čovjek zapamti kad voze luđački, deru se na putnike itd., tj. oni koji ne bi ni trebali voziti da postoji malo više kontrole u firmi i/ili da ne postoji protekcija jer imaju kuma ili rođu na položaju) kad im dođe znaju pojačati da dere uši.

Čim glasnije, to bolje, a i manja gužva je u tramvaju/busu  :)

haki

Autobusi voze od 10-25.07.2010. umjesto tramvaja

Od subote 10. srpnja do nedjelje 25. srpnja, zbog zamjene tramvajskih tračnica, križališta i srcišta na raskrižju Zvonimirove i Šubićeve, obustavlja se tramvajski promet Zvonimirovom, od Trga žrtava fašizma do Borongaja, i na dijelu tramvajske mreže od Branimirove do Kvaternikovog trga.

Uvodi se izvanredna autobusna linija Trg žrtava fašizma – Borongaj koja će voziti trasom:

Trg žrtava fašizma – Kneza Višeslava – Branimirova – Zavrtnica – Banjavčićeva – Heinzelova – Zvonimirova – Borongaj i·         
Borongaj – Zvonimirova – Heinzelova – Banjavčićeva – Ljudevita Posavskog – Kneza višeslava – Bauerova – Trg žrtava fašizma.
Tramvajske linije 1 i 8 se ukidaju, a linije 2, 5, 7, 9, 13 i 17 prometovat će izmjenjenim trasama. Linija 3 i dalje ne vozi!

Trase linija

Linija 2 (kao do sada): Črnomerec – Glavni kolodvor – Autobusni kolodvor – Zapruđe

Linija 5: Prečko – Savska cesta – Ulica grada Vukovara – Držićeva – Branimirova – Draškovićeva – Mihaljevac

Linija 7: Savski most – Sopot – Zapruđe – Držićeva – Branimirova – Draškovićeva – Vlaška – Dubrava

Linije 9 i 17 prometuju skraćeno do Trga žrtava fašizma!

Linija 13: Trg žrtava fašizma – Glavni kolodvor – Trg bana Josipa Jelačića – Savska – Ulica grada Vukovara – Zapruđe.

Umjesto tramvaja noćne linije 32 vozit će autobusi, uz izmjenu dijela trase:        Prečko – Trg bana Josipa Jelačića – Trg žrtava fašizma – Kneza Višeslava – Branimirova – Zavrtnica – Banjavčićeva – Heinzelova – Zvonimirova – Borongaj i
Borongaj – Zvonimirova – Heinzelova – Banjavčićeva – Ljudevita Posavskog – Kneza Višeslava – Bauerova – Trg žrtava fašizma – Trg bana J. Jelačića – Prečko.

http://www.zet.hr/vijesti/novosti/obustavlja-se-tramvajski-promet-subicevom-i-zvonimirovom.aspx

conecto

Ovo je moglo i u temu "Linije-razno 2010." ili još bolje "Tramvajske supstitucije"!
Ovdje su ipak više rasprave o samim autobusima, nego o linijama koje voze ...
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

STIB

Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

t4

Evo za one koji su pitali (Connecto i 421), Citaro G u APD kojima ne radi klima: gb 533, gb 539, gb 540 (oslikana guzica) i još jedan, brijem 534. Također, na liniji 229 gb 678, ne radi klima ;) Ima ih još, al te sam danas uočio i isprobao :P

conecto

S klimama je problem otkad su se pojavile u ZET-u, obično odrade dobro jednu sezonu dok je bus nov, iduće ih već pola ne radi, koju godinu kasnije još i gore. Posljednjih se godina situacija ipak popravila, ali ove se u APD očito opet pokvarila. Mogući je problem u prekomjernoj ekspolataciji određenih tipova autobusa, a to se prije svega odnosi na zglobne Citare (i novi i oni stariji) i Lions Citye. Uzrok je poznat jer je očito da oni mnogo vuku umjesto Citelisa - to se vidi po linijama na kojima voze pa i po prijeđenoj kilometraži. Mislim da nema u APD novog Citara koji nema prijeđenih barem 120 tkm, neki su već i na oko 150 tkm, a ne sjećam se da sam naletio na Citelisa koji je prešao 60 tkm iako većina vozi već više od godinu dana. Uslijed takve situacije jednostavno nema ni vremena za održavanje (prije svega zglobnih Citara).
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

421

Citat:Evo za one koji su pitali (Connecto i 421)
Ja uopće nisam pitao jer znam  za te probleme. Kako ja više vozim zglobne to mi je problematika bliža, a Conecto zna bolje svoj "resor" u solo busevima. Uostalom post niže sam pokušao objasniti stanje stvari oko klime u busevima.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

421

Citat: Ivan  u Lipanj 30, 2010, 12:52:31
Citat: sokre  u Lipanj 29, 2010, 22:12:18
U zadnje vrijeme više ne čujem ni najave stanica. Kao i obično, sve novotarije se polako razvodnjavaju sa vremenom.
Nezgodna praksa koja pogađa naše slijepe i slabovidne sugrađane.
::| ::| ::| ::| Kao i obično, ZET je u popriličnoj anarhiji i oko ovog pitanja, umjesto da blokiraju najavu na optimalnu glasnoću, ovako puštaju da svatko radi što hoće, većina vozača to smanji da se jedva čuje ili da se uopće ne čuje, a poneki rijetki manijaci (oni koje čovjek zapamti kad voze luđački, deru se na putnike itd., tj. oni koji ne bi ni trebali voziti da postoji malo više kontrole u firmi i/ili da ne postoji protekcija jer imaju kuma ili rođu na položaju) kad im dođe znaju pojačati da dere uši.
Kao GM ipak bi trebao smiriti strasti i ne vrijeđati one koji se ne mogu braniti, a Ti ne znaš zašto je isti taj vozač stavio glasnoću tako" da dere uši". Davanjem pak paušalnih ocjena oko anarhije u ZETu po pitanju ATRONA  vidi se da stanje shvaćaš generalno bez poznavanja problematike i bez veze širiš tenzije oko toga.
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Ivan

Poznajem donekle problematiku jer znam nekoga tko radi na postavljanju novog sustava i znam koliko su na kratkom proračunu i bez osoblja općenito (posebno onog kvalificiranog) koje bi trebalo održavati sustav, bitno je bilo kupiti hrpetinu opreme koju prvo nitko preko 5 godina nije mogao postaviti, a onda sada nema tko održavati... Slično kao i sa Citelisima koji se nemaju gdje puniti i hrpom drugih problema koji su se javili ne nedostatkom novaca nego pogrešnim usmjeravanjem troškova, tako da to smatram dijelom općenitog problema jako raširene neorganiziranosti u ZET-u, koja se očituje i na detaljima poput nepostojanja politike oko detalja poput zvučne najave, netko treba odlučiti hoće li je biti ili neće, ako hoće onda treba i odlučiti kako će zvučati, a ne prepustiti svakome da radi kako mu se sviđa.

Isto sam siguran da u ZET-u voze neki ljudi koji imaju problema sa živcima i koji sigurno ne bi godinama bili zaduženi za prijevoz 100+ ljudi da postoji bolja kontrola nad vozačima.

421

Imaš vrlo osebujan stav prema ZETu i vozačima pa tako sam sebi zapravo odgovaraš na pitanja.
Prenio bi sistem upravljanja sistemom Grad ( gradonačelnik)- ZET, ZET (direktor)- vozači.
Dakle NITKO ne može iz fotelje u Ozaljskoj manipulirati i dekretom odrediti glasnoću u vozilima (npr. obvezu stavljanja jačine na 55 xy jedinica ATRONA) jer  su putnici u ZG većinom starije osobe koje slabije čuju, pa ono što je tebi glasno ,drugom (drugima) je pretiho. Usto , tramvaj i busevi (solo ili zglobni) imaju totalno drugačiju buku u unutrašnjosti, pa kad uzmeš u obzir malo fizike, jedino rješenje bi bilo automatsko podešavanje glasnoće prema trenutnoj buci okruženja. To ATRON nema.
Obzirom da se baviš sekundarnim stvarima u i oko ZETa, znaj da niti primarne nisu riješene do kraja pa nemoj očekivati skori boljitak, jer  gadno je kad netko mora ići po svoje mišljenje u grad.
Što se vozača tiče, kontrola vozača ZOSPCom  je određena: u 5 godina  tri pregleda-  interni preventivni u 2goj i 4toj godini, a generalni je  predviđen svake pete godine. Nažalost ono o čemu Ti govoriš kad pomisliš na vozače je doškolavanje i obuka za koje nikada nema novca, a uz ovakve putnike koje vozimo, stanje je više nego dobro. Zasluga je nas nekolicine obuka na novim busevima, no  što reći kad čovjek dođe na Mičevec i treba odraditi svojih 8 plaćenih sati u školi sigurne vožnje, a već u početku pita do kad će TO trajati?
Po meni  vozači nadmašuju ogledalo stanja u ZETu, gradu i državi. Makar ima i iznimki kojih se (nažalost!) ne možemo riješiti niti ih destimulirati!

Tomek

Večeras par(vidio sam 2kom) Mercedes Citara G vozi neke posebne vožnje prema aerodromu. Nemam pojma koga..

Majstor

Svjetsko prvenstvo u streljaštvu za osobe sa posebnim potrebama / invalidi / a citaro im je vozilo
8 kolica i oprema po busu
ukupno sudjeluje 206 osoba
Samo mi sudite pošteno !

haki

Večeras sam vidio 4kom Mercedes Citara G  da voze iz smjera Bundeka prema Vukovarskoj radi svj, prvenstva s natpisom izvanredni prijevoz

tramvajac 92

I još nekoliko MANova..

scorpio

Danas oko 17:40 kod Tržnice Špansko u smjeru okretišta pojavio se,čudno MAN Lions City gb.333 s natpisom GARAŽA.Da bude još čudnije stao je na stanicu i otvorio vrata i nešto se počelo dimiti,vozač je otrčao do tržnice i ostavio bus tako parkiran.Da mi je bilo baš saznati epilog tog događaja kojeg nažalost nisam do kraja mogao vidjeti.