LPP - Mestni promet

Autor LPP driver, Prosinac 29, 2007, 01:23:14

tramvajac 92

16.3.2010 - sudar MANa SG240 AM (gbr. 360) i osobnog automobila, koji je namijeravao prehitjeti autobus. rezultat 2:0
Ovo su u autu ozlijeđeni ili?

voznik

Da. Morali bi vidjeti kakav je bio bus.....zadnji lijevi dio, ko´da ga nema.  :o :o :o :o

voznik

5AR

155 i 124

214

154

203

160

439

155

595

598

598

?

165

390

?

209

STIB

Kakva su to slova uz brojeve linija (6B, 14B, 27K). Na nekima vidim da piše "obvoz", da li se to nešto većeg radi u Ljubljani i gdje?
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

5AR

Citat: STIB  u Travanj 20, 2010, 10:47:20
Kakva su to slova uz brojeve linija (6B, 14B, 27K). Na nekima vidim da piše "obvoz", da li se to nešto većeg radi u Ljubljani i gdje?
To je pitanje za Voznika i Minimota kao i zašto imaju prigradski Manovi na tablici NN umjesto LPP?

shef

Znam zašto nose NN-tablice, jer su preneseni u vlasništvo nove tvrtke-kćeri BUS, medkrajevni potniški promet, d.o.o u sklopu LPP koja obavlja prigardski prijevoz i ugovorne prijevoze, ali ne znam što to NN ustvari znači.
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

minimoto

Lp
Oko tablica ima SHEF pravo, onaj NN na tablici u stvari ne znači ništa a broj pored je i garažni broj avtobusa.
A kad na displeju piše "obvoz" onda to znači, da ta linija ide na nekom delu po obvozu. Pa na raznim delovima Ljubljane se nešto radi, a od večog samo štadion u Stožicama., gdje vozi linija 20
A ona slova pored broja linije su razne variante proge, a večini primera znači ona črka prvo slovo končne stanice , podrobno možete nači ovdje: http://sl.wikipedia.org/wiki/Ljubljanski_potni%C5%A1ki_promet
Pozdrav

421

Citat: 421  u Veljača 20, 2010, 19:58:35
CH4 Vam ne gine, nadam se Citelisu na LJ ulicama.
Saznao da se 40 komada solo Citelisa CNG  smiješi za LPP!
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

voznik

evo ovako.
Citelis se u Ljubljani nije baš iskazao. Više če povedati monshishi.
Ja ču samo dodati ovo:
večina gradskih linij ima više konačnih stanica. Evo malo sheme

dakle kod linije 1 (prva), ima više mijesti. 1B vozi od Vižmarij još u Gameljne, zato je i šifra 1B, 1S označava, da vozi do sajma (samo nedelje dopodne), N1 je nočna linija, koja vozi ujutro od 3.00 do 4.45 i od 22.30 do 0.00
1 Vižmarje - Mestni log
1B Gameljne - Vižmarje - Mestni log (nedelje i praznici)
1S Gameljne - Vižmarje - Nedeljski sajam (vozi u nedelju od 6.55 - 13.20)
N1 Gameljne - Bavarski dvor (nočna)

linija 3
3 Litostroj - Rudnik
N3 Bavarski dvor - Rudnik (nočna)
3L Rudnik - Tovarna Lek (ovim putem ide samo jedan autobus na dan (pon-pet), a vozi do fabrike Lek na Verovškovi).

linija 5
5 Štepanjsko naselje - Podutik
N5 Štepanjsko naselje - Podutik (ova linija je nočna i vozi prijeko Bavarskog dvora)

linija 6
6 Črnuče - Dolgi most
6B Črnuče - Vnanje gorice (između radnih dana vozi na 30 minuta, do dolgega mostu vozi kot linija 6

linija 7
7 Pržan - Nove Jarše
7L Pržan - Nove Jarše - Letališka (vozi između konice i navečer zbog više tvornica, koje su na Letališki)

linija 8
8 Gameljne - Brnčičeva
8B Gameljne - Bavarski dvor (vozi samo jedan autobus, koji ide iz bavarskog dvora u garažu)

Linija 11
11 Ježica - Zalog
11B Zalog - Bežigrad
N11 Bavarski dvor - Zalog (samo ujutro)

Linija 14
14 Savlje - Vrhovci
14B Savlje - Bokalce
Ove dvije linije voze svaki dan (svaki put ide jedan)

Linija 19
19 Tomačevo - Barje
19B Barje - Jezero (podaljšana verzija 19)

Linija 20
20 Nove stožice - Fužine
20Z Nove stožice - Zalog (vozi nedjeljom, umjesto linije 11)

Linija 27
27 NS Rudnik - Btc Letališka
27K Bavarski dvor - Btc Kolosej (vozi nedljeljom poslijepodne)

Više na wikipedii

5AR

voznik

Citat: Shole  u Veljača 04, 2009, 17:05:01
Da li ima  negdje popis voznog parka LPP-ja? 
Kamo je nestala strana www.avtobusi.eu
Shole i klapa, evo vijesti iz Slovenije. www.avtobusi.eu opet radi. No, nije još 100%, jer čekam na papire i na otvorenje file-a.

pozdrav

Majstor

Samo mi sudite pošteno !

Shole

Imao je on vodeno, i baš me zanima dal je dobio i unutarnje hlađenje.  Ovo ti je MAN SG240  (II. gen.) a pošto su identični ko i prva, onda vjerovatno znaš di je usis zraka