ZET razno

Autor tamlover, Prosinac 30, 2007, 18:08:00

buSHunter795

...

Chago

vidim da nitko ne komentira ovu bushunterovu sliku, pa za one koji ne razumiju o čemu se radi - na slici je gb 86, koji ima registraciju ZG-4786-DC, a svi ostali NL-i 313 imaju ZG-46gb-DC

Shole

Možda je čovjek stavio da pokaže što se desi kad sa nitrom ideš prat tablicu

Tomek

Imamo prinovu u voznom parku:

ZG-2856-DU  :D, a bus je... NG272 gb124  :D, od stalnih odlazaka u ARZ dobio je i nove tablice...

Tablice od Dailyja gb646 su ZG-5458-DU

conecto

Citat: manoplan  u Prosinac 29, 2008, 19:50:42
Jedna pohvala ZET- u...
Zetonja i ja smo danas uočili krupnu kuhinjsku sol posutu na ulaznim vratima (unutar) svih ZET-ovih prometala na terminalu Črnomerec. Odlična ideja s obzirom na niske temperature koje ovih dana vladaju Zagrebom. Bolje je da se djeluje preventivno, nego da se isplaćuju astronomske odštete, ako se netko slučajno polomi pri ulasku u autobus.  :D

Baš super za korziju i vlagu. Ništa ne navlači vlagu kao sol, a i lijepo grize...
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

zetecx

Pozrdav decki! Kad smo vec kod tablica, na jednom MAN busu linija Voltino-Mazuranac sam vidio da zadnje registracije nisu probusene niti imaju okvir pa me zanima kako su pricvrscene za bus

manoplan

U današnjem Večernjem listu izašao članak u kojem se stanari zgrade koja se nalazi na (novom) okretištu linije 121 u Gajnicama žale na buku ZET-ovih autobusa ispod svog prozora. Stanarima naime smeta što ZET-ovci sjede u upaljenim autobusima i griju se do polaska  ???. (a što bi trebali-smrznut se?)
Riješenje problema vide u premještanju okretišta (stanice) u neku drugu ulicu. Glasnogovornik ZET-a je obećao da će nešto poduzet po tom pitanju.  ???

Ima jedna stara narodna izreka : Hrđavom k.... svaka dlaka smeta.  :)

ipiljek

Ja se apsolutno slažem s ponovnom promjenom trase linije 121.Onaj tko je dopustio da dođe do promjene je stvarno lud.Bus prolazi pored škole pred kojom se nalazi uvijek puno klinaca, ulice su pre uske tako da bus jedva skreće u Kerestinečkih žrtava, a da ne govorim kad se tamo nađe auto...Liniju treba vratiti na staro mjesto gdje je bio svih 30-tak godina i ulicu Peruansku napraviti jednosmjernom kako je napravljeno s jednim djelom Kerestinečkih žrtava. >:(
18.3.2009. MAN SG220 POSLJEDNJI PUT U PROMETU, TE UJEDNO I MOJA ZADNJA VOŽNJA S NJIM NA LINIJI 124 !!

manoplan

Citat iz Večernjeg lista (24.01.2009)

''Zagrebački holding u svom planu za 2009. godinu očekuje tri puta manju dobit nego što je ostvario 2008. godine. Lani je tvrtka zaradila 288 milijuna kuna, a ove godine očekuje 92,7 milijuna kuna. Dobru godinu lani im je donijela prodaja polovice zemljišta Zagrepčanke – samo na njoj zaradili su 200 milijuna kuna – te prodaja 49 posto udjela Zagreb plakata na kojemu su zaradili 109 milijuna kuna. Da im poslovni račun ne bude dobar, potrudio se najveći gubitaš ZET koji je godinu završio sa 127 milijuna kuna minusa. Ove godine očekuju dvostruko manji gubitak te su procijenili da će ZET do kraja godine biti u gubitku "samo" 61 milijun kuna.''  :o

tamlover

Citat: ipiljek  u Siječanj 12, 2009, 21:37:10
Ja se apsolutno slažem s ponovnom promjenom trase linije 121.Onaj tko je dopustio da dođe do promjene je stvarno lud.Bus prolazi pored škole pred kojom se nalazi uvijek puno klinaca, ulice su pre uske tako da bus jedva skreće u Kerestinečkih žrtava, a da ne govorim kad se tamo nađe auto...Liniju treba vratiti na staro mjesto gdje je bio svih 30-tak godina i ulicu Peruansku napraviti jednosmjernom kako je napravljeno s jednim djelom Kerestinečkih žrtava. >:(

Prvo napišeš kako je teško skrenut u Kerestinečkih ž. pogotovo kad se tamo nađe auto (pretpostavljam da auto može smetati samo ako dolazi u suprotnom smjeru od autobusa) a onda pokažeš da i sam znaš da je dio te ulice upravo zbog autobusa jednosmjeran i autiju iz suprotnog smijera ne bi trebalo biti.
Ili još bolje - što se nisi bunio kada je zbog parkiranih automobila autobus teško skretao iz Peruanske u Čileansku?

Škola?
Glupost. 121 je prolazio godinama pored dvije škole u dolasku i pored tri škole u povratku prema Črnomercu - zašto ne bi mogao i pored još jedne. Uostalom, iz dvorišta te škole kreću školski autobusi (da i njih izmjestimo u Peruansku npr.?).
Edit: Sjetio sam se još nečeg. Znaš li ispred čega je bus stajao u Peruanskoj? (pitanje samo za ipiljeka, hvala)

Na temelju čega ti to uopće govoriš? Jel znaš kome ta linija koristi ili ne koristi? Recimo, donedavno najbliža stanica gajničkom placu bila je ona u ulici Karažnik gdje stoje 124/130. DO stajališta 121 koji je matična linija za taj dio Gajnica po mom mišljenju donedavno je trebalo 10 min laganog hoda od placa. Pa ako plac ne bi trebao biti centar zbivanja barem u jednom dijelu dana u jednom kvartu ne znam što bi - a nemaju svi auto - da dođu do placa iz Tomekovog ili mog kvarta...

Mnogi su u Zagrebu izgubili dio komocije stanovanja, izgrađeno je masu toga. Ljudi su nekada imali livade i voćnjake oko zgrada, danas im izgrade u 3 mjeseca 6-katnicu pred nosom i ne čudi da su ludi. Isto tako, iznenadno povećanje buke pod prozorom (što je samo uvjetno jer autobus je manje pod prozorima sada nego što je bio u Peruanskoj) dovodi do nezadovoljstva ali i tu treba biti objektivan i reći - nemreš imat i ovce i novce jer bi u tom slučaju busevi trebali vozit samo Alejom Bolonje i to na nekim mjestima s prigušivačem  ;)
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

ipiljek

Evo ne znam od kud da krenem, pa evo ovak....
Moraš priznat da bus stvarno prolazi na milimetar kad skreće u Kerestinečkih žrtava (praktički da ne prolazi kroz onu voćarnu na uglu i živicu oko Kuglane) i da širina ulice nije prilagođena i predviđana za takav promet.Auti ne smetaju uvijek iz suprotnog smjera, nego i kad se netko od dobavljača sparkira kod te voćarne.Bus zna onda stajati i trubiti i po 5 dobrih minuta.Koliko ja znam, u Peruanskoj tak baš slučaja nije bilo, a i Peruanska je ipak malo šira.
Bus u Peruanskoj je stajal ispred vrtića i to 30-tak godina, no to je dotičnoj osobi zasmetalo i pomoću veza u Poglavarstvu, prebacio liniju.Sad naravno da je ljudima u Kerestinečkim žrtavama čudno (a i meni.. ;D) i smeta im, jer se nisu navikli.Ovo premještanje ima prednosti, ali i te neke mane....Ja sam i dalje za premještanje linije i čuo sam da će se bus seliti tamo prema Dubravici - Karažnik, ali kak to ide kod nas....budemo vidli! ;)
18.3.2009. MAN SG220 POSLJEDNJI PUT U PROMETU, TE UJEDNO I MOJA ZADNJA VOŽNJA S NJIM NA LINIJI 124 !!

Tomek

Zadnjih dana gradom se postavljaju nove nadstrešnice, kako na tramvajskim tako i na autobusnim stajalištima. Ugodno su me iznenadile jer imaju lijepo označene linije koje staju na pojedinom stajalištu.. Evo primjer u Gospodskoj

mansg313

Ja sam vidio to na Bundeku,Gajnicama i u Podsusedu super izgleda konacno nesto pametno od strane grada 8)

tamlover

Je, i kontejner tik uz nadstrešnicu je isto pametan potez iliti ideja.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

ipiljek

Evo dobil sam informaciju da su NG 272 od gb.122-134 prodani u Osijek! :D Osim gb. 123, naravno.Tamo odlaze čim ovdje dođe dovoljan broj Citara. ;)