ZET razno

Autor tamlover, Prosinac 30, 2007, 18:08:00

421

Citat: Berlingo  u Lipanj 05, 2011, 19:55:45
Ja cu opet pohvaliti ZET. Meni se jos uvijek cini da to dobro izgleda. Dobro, propusta ima, ali ja sam iz grada gdje je totalno rasulo, meni je ovo nepoznato, ali cini mi se ipak savrseno. Izvini kolega ako grjesim!
Gotovo beskorisno pokazivanje mišića, bespotrebno nabijanje km na ionako prevelikoj leasing kilometraži i kontraproduktivne i loše postavljene zastavice.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

421

Citat: sokre  u Lipanj 06, 2011, 10:25:52
Radio ZET ima i svoj kombi - VW Transporter pripremljena za javljanja uživo sa lica mjesta. `Agresivno`obljepljen...
Monitori, računala, vozač, pomoćnica, DJ.. Sve u svemu, veliki trošak u ova krizna vremena.
I samo da malo `drukam`, kada je dolazio Papa, kombi i ekipa stajali su iza Muzeja suvremene umjetnosti.
Zakaj tamo? No, valjda znaju što rade.

DJ TJ je radio na Sljemenu pa mu ostala navika koja je čisto dupliciranje kapaciteta jer ima službeni radio koji služi upravo obavještavanju putnika a to je Radio Sljeme.
Uzaludno trošenje novca i ljudskog potencijala radi zadovoljavanja osobnog ega i propuštenih prilika u životu.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

conecto

Tko poznaje iznutra malo bolje situaciju zna da je točno ovo što je 421 napisao. Ali jučer je pak, povodom koncerta Bon Jovi uključenje bilo na Radio Antena uz naravno obavijest putnicima da karta za koncert vrijedi i za ZET. Nevjerojatno, glupostima nikad kraja!
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Shole

Citat: 421  u Lipanj 06, 2011, 12:38:56
Citat: Berlingo  u Lipanj 05, 2011, 19:55:45
Ja cu opet pohvaliti ZET. Meni se jos uvijek cini da to dobro izgleda. Dobro, propusta ima, ali ja sam iz grada gdje je totalno rasulo, meni je ovo nepoznato, ali cini mi se ipak savrseno. Izvini kolega ako grjesim!
Gotovo beskorisno pokazivanje mišića, bespotrebno nabijanje km na ionako prevelikoj leasing kilometraži i kontraproduktivne i loše postavljene zastavice.

Slažem se sa zagrebačkim kolegama.  Uz ionako prilično nezavidnu situaciju u ZET-u, Holdingu, samom Gradu..... i dalje se bespotrebno rasipa tamo gdje netreba.  Lijepo to izgleda ovako "1 dodatni autobus ovdje, jedan tamo, 3 onamo....."  ali ako su kolege rekle da je to bilo totalno bzvz ( i to su to rekli prije same manifestacije), a onda su u ponedjeljak definitivno to i potvrdili, tad nema smisla "hvaliti" ZET kako je sve to lijepo, divno bajno krasno, dok je u AutoTroleju totalno rasulo.    Malo Offtopic, ali usporedbe radi;  s moje točke gledišta situaciju u Autotroleju je tisuću puta bolja nego u ZET-u.  Da, imamo stare buseve, al su naši. Nijedan nije na leasing. Unatoč krizi poslujemo sa dobitkom što je mimo logike zdravog razuma jer smo imali po 10-20 milijona gubitka u zlatna vremena, a sad kad nema para ni za lijek mi smo u plusu. Ko je tu lud!? Daleko od toga da je med i mlijeko, i definitivno se pretjera sa tim štednjama, ali mislim da je ovakvo trenutno ponašanje pravi način kako treba poslovati u ovakva vremena.  Nemojte sad tu mješat kruške i jabuke pa pričat o voznim redovima i koji bus će na koju liniju. To nema veze sa poslovanjem jedne firme

conecto

Nije problem leasing kao razuman način nabavke i korištenja kad bi on bio u normalnim troškovnim okvirima. Nije toliko bitno tko je u prometnu upisan kao vlasnik vozila, ako ih mi uredno plaćamo možemo ih opet smatrati svojim autobusima. Plinaši koji stoje svakako su vrhunac ovog "posla stoljeća".
Što se tiče posjeta Pape jasno je da je očekivan pojačan pritisak putnika i dodatni autobusi s Glavnog kolodvora su bili nužni. Ali koji je biser poslao u 3 ujutro polaske iz Sesveta i Sesvetskog Kraljevca i to još svakih 10-15 min. Tako često ni idu ni radnim danom u vrijeme špice, a ovako su samo usput pokupili ponekog zalutalog putnika na povratku iz narodnjačkih klubova koji s Papom imaju veze koliko i Bin Laden. Polasci na 275 i 278 (čak 2 busa, inače vozi samo 1 i to rijetko) od 4.00 nisu vozili doslovce nikoga (misa na hipodromu je bila negdje u 10 h), kao ni zglobni (!) na 277 koji se jedva provuče u vikend-noći pokraj cajka-kluba Queen u Jelkovcu smještenog točno na sredini dva zavoja pod 90 stupnjeva. Totalno rasulo!
Ako su već bili spremni na dodatni prijevoz mogli su se spojiti sa župama i dogovoriti direktan prijevoz na hipodrom. Dijelile su se besplatne ulaznice i svaka je župa znala koliko njihovih župljana ide na hipodrom prema čemu se lako mogao osigurati broj autobusa u pravodobno vrijeme.
A GDJE JE POANTA?

Tomek

Da, conecto, potpisujem to što si napisao. Ovo oko leasinga već postaje smješno koliko se ovdje zazire od njega, a da ga nema naši autobusni prijevoznici ne bi imali nijedan novi autobus budući da apsolutno svi prijevoznici, od velikih do malih kupuju na leasing(jedini Promet Ma ne kupuje na leaing) i svejedno posluju s dobiti. Da o Europi ne govorim. A leasing je postao toliko popularan da sve više i privatnih osoba kupuje na njega tako da već opasno ugrožava kredit u postotku kupnje novih automobila (što se tiče kupnje flotnih vozila tamo leasing već odavno dominira)..

Shole

Nisam ni ja mislio ništa loše o njemu (leasingu), nisam se dobro izrazio jer sam mislio na ZET-ov model lizinga na koji je kupljno zadnjih 200 autobusa.  Duplo plaćeni busevi koji stoje jer nema goriva (ima ga, ali nije plaćeno), pa onda npr u ugovoru vjerovatno stoji da je obzirom na veličinu leasinga (ukupna cijena po busu) postoji i zamjensko vozilo koje se u dva slučaja lizinga pojavilo (88, 89, 791, 793), ali unatoč koš i još Citara nema nijednog rezervnog..... pa onda penali za prekoračenu kilometražu koju je valjda čistačica odredila itd.  Na te bisere sam mislio, a ne na leasing kao model kupnje vozila

conecto

791 odavno je nestao bez traga - jedini zamjenski Irisbus za kojeg nije problem tankanje.
A GDJE JE POANTA?

Tomek

Nije nestao bez traga, pogledajte temu Autotransport Karlovac - slike ;)

Westin

Citat: www.zet.hr
Tramvajski promet redovit je na svim linijama. * Zbog prometne nesreće drugih sudionika u prometu u Hanamanovoj ulici, autobusna linija 118 Trg Mažuranića - Voltino je u prekidu .

Vjerovatno je riječ o raskrižju Hanamanove i Golikove  , a možda busevi voze obilazno

igor 409

Malo sam pebrojavao buseve i linije po podacima u FAQ-u i iz toga došao do slijedećeg:

APD-u za izlaz (prema popisu linija, a bez postojećih redukcija, za izlaz treba 127 buseva.
APD uključujući neispravne buseve (kvarovi ,servis i sl.), a bez Citelisa i APP Citara ima 127 buseva.

APP-u za izlaz treba 130 buseva dok računajući Citare posuđene APD-u a bez Lion'sa u APVG ima 178 buseva. Dakle APP u rezervi ima 48 buseva.

S obzirom da ne znam kol'ko je trenutno APP Citara u APD-u prema ovim podacima ispada da bi APP u Dubravu bez problema mogao poslati sve NL 263 (23 kom) ili još bolje 10-tak zglobnih (barem NG 312) i NL 263 iz '99. APP-u bi ostalo 25 buseva za rezervu a iz APD bi im mogli poslati Citelisa kol'ko i kakvih hoće pa da stoje u APP-u. Ako NL-i ne mogu u Dubravu mogu u Goricu a kockice nazad u APD. Je da bi APD u tom slučaju imao stariji vozni park ali barem bi bilo dosta buseva za izlaz i kakvo takvo održavanje. O busevima "u žici" ne bi jer očito se od njih odustalo iako bi jako dobro došli a ovako samo propadaju.

sokre

Ovo piše na ZET-ovim stranicama:

Radnim danom u vremenima vršnih opterećenja u prometu se nalazi 303 autobusa, subotom 185, a nedjeljom i blagdanom 123 autobusa.

Treba se napraviti dvije pumpe za plin (u svakoj garaži), vratiti NL-ove za rezervu i gotovo - i sve ove gluposti će biti zaboravljene.
Da se htjelo, već bi se to napravilo. Ali, doznati ćemo jednog dana tko je i zašto kočio izgradnju punionice.

igor 409

Taj broj od 303 autobusa uključuje i goričke linije a vjerojatno i školske koje ja nisam zbrajao budući da ne znam kolko buseva izlazi u Gorici i na školske a u ovoj shemi između APP i APD to ionako nije važno. Tu je važno da se netko radi grbav (zamisli tragedije, morali su u promet vratiti NG 312)  i ništa drugo.

Nije da treba nego je još prije nabave Citelisa trebalo napraviti jednu pumpu odnosno točionicu s 2-3 pumpe u jednom pogonu (APP zbog više mjesta).

Inače, debilne su mi one APP gluposti tipa: naši busevi ne smiju na 268 i sl. linije dok su u APD. Pa jbt, jel su APP i APD dvije firme koje rada svaka za sebe ili dva pogona jedne firme koju su bivši direktor i gradonačelnik razj...li zbog svojih interesa pa je sad stanje takvo kakvo je. Između ostalog Citelisi će na kraju najvjerojatnije i završiti u APP a nakon toga dobit ćemo stanje u kojem će APP-u ostati Citari i Lion'si s najmanje kilometara a APD će imati svoje Citare i najgore APP-ove koji će biti groblja i opet popljugati kitu Marijanovu.

Da netko nebi pomislio da imam nešto protiv APP ili Citelisa, nemam, čak su mi kao putniku Citelisi bolji od Citara, ali neke stvari treba reći.

tramvajac 92

Nek naprave više tu punionicu, samo da ti plinaši počnu voziti, a ne da samo stoje u Dubravi na parkingu.

Shole

Kako će napravit punionicu i točit plin kad ne plaćaju ni ovaj što su do sad točili ?  Citelisi su ispočetka normalno vozili (ne koliko i dizeli) a sad vidimo 2 ili 3 dnevno na cesti.  Nije problem u punjenu plina, nego u punjenju kase