ZET razno

Autor tamlover, Prosinac 30, 2007, 18:08:00

buSHunter795

Ma ljudi iz Zeline bi isto bili presretni da vozi ZET...pa uz glavnu cestu je ravnica.. ::| a ništa od tog kad je Čazma glavni..

Ivan

Ah, pa ako na 25-kilometarskim linijama poput 274 ili 160 uredno gotovo svaki dan voze niskopodnjaci uz pokojeg turčina, ne bi im bilo teško voziti i 30-kilometarsku 264... Ne slažem se sa tvrdnjom da takve linije ne trebaju voziti niskopodnjaci, trenutno je trend da ovakve linije voze niskopodni ili LE autobusi prilagođeni prigradu, no to ZET-ovce očito ne zanima, oni su stručnjaci u razvaljivanju čisto gradskih niskopodnjaka po prigradskim linijama i to sve "savršeno" funkcionira. Zašto npr. od 74 Lion's Cityja nije moglo biti 20 prigradskih Lion's City Ü ili LE Ü stvarno ne znam, jer sesvetske i brezovičke prigradske linije neće nikud pobjeći i ne znam zašto ne kupiti slične a opet bolje prilagođene autobuse, no zetovske glavešine očito znaju bolje...

igor 409

Hm, prema googlu 274 ima 18km a 160 21km  a to je ipak za trećinu manje od 30 km na 264 (311 ima 41 km ali to je van konkurencije). Kada sam rekao da za takve linije nisu niskopodnjaci i mislio sam na ove gradske koje ZET trenutno ima. Slažem se da je umjesto toliko Lion'sa trebalo uzeti 20 prilagođenih prigradskih buseva ali mislim da u skorije vrijeme ne trebamo računati s nabavom novih buseva (bar do idućih izbora) tako da će se prigradske morati pokrivati s onim kaj postoji a to su gradski Citari i Lion'si.

Ivan

Citat: igor 409  u Travanj 20, 2009, 14:07:07
Hm, prema googlu 274 ima 18km a 160 21km  a to je ipak za trećinu manje od 30 km na 264
Mislim da prema Googleu nije ispalo točno, ceste su zavojite, nemam ovdje listu ali ipak su mrvicu duže, ne baš 25 ali za 160 sam siguran da je preko 22,5, no dobro. :)

Postoje npr. i linije poput 169 koje stvarno jesu duge 30 km (ili, mislim da je točnije možda 28,5). Tako da 264 stvarno ne bi bila ništa neobično za ZET, u principu ne vidim razliku prema linijama poput 274 koje možda jesu malo kraće, ali su po svemu čiste prigradske linije. Uostalom ne idu svi polasci do Štakorovca, a ne mora ni ZET odmah u Brckovljane, a od Borongaja do DS ipak nema više od 20 km.

Mislim, nisam baš za širenje ZET-a, mislim da bi najbezbolnije bilo da se automatski micao iz svih područja koja su se odvojila od Zagreba, ali ako se može voziti Zaprešić i sl. može se i Dugo Selo, ako se napravi ozbiljna ekonomska strategija za prigradske ne vidim problema se prošire (makar i samo ovim autobusima koje imaju ,a poslije možda netko pametan odluči i da se može nabavljati drugačije autobuse), sad ima viška 50-ak autobusa koji sigurno mogu odraditi još 5 godina pa bi možda ionako bilo bolje da voze još negdje nego da ih se riješe.

tamlover

Ma nebu se ZET nikam vraćal bute vidli...
Taj grad ili općina koji bi htjeli vratitit ZET morali bi biti spremni na izdašno subvencioniranje svih linija jer bez toga nema ni razgovora. Oni hoće samo živu lovu, unaprijed. Za njih tržišno funkcioniranje nema smisla jer na to nisu navikli. A i kad bi funkcionirali po tržišnom principu uvjeren sam da bi možda i lako pobjeđivali na natječajima za koncesije ali cijena koju bi ponudili za putnike bi bila frustrirajuća.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

manoplan

Radio Antena Zagreb javlja da je večeras došlo do požara u Paromlinskoj ulici i da su svi polasci i dolasci sa Glavnog kolodvora premješteni na ''susjedne ulice'' (ma šta to značilo).

t4

Da, bio je požar u paromlinskoj preko puta ZABE. Autobusi su ostali zatečeni, pa su ih rotirali kod Lisinskog tj između Glavnog i Vukovarske. Bilo je bar 10ak 268ica za redom, barem 20 Citara G na jednoj hrpi od stanice Lisinski prema glavnom do stanice Lisinski od Glavnog.

zoki.man.fan

zanima me kako u zetu funkcionira raspored vozača po busevima, jel vozač zadužuje bus ili vozi šta stigne???

421

Petkom se dobije raspored za slijedeći tjedan i kaj te zapadne,voziš.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

421

Ne bih se složio s tvojim mišljenjem,jer pod "odlikašima" ima i onih iz afere "Index".
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

brunok

pošto su sve novi mercedesi i večina manova u podusedu onda su svi odlikaši,a pola ih se vozi kotačima po rizolima itd

conecto

Citat: štefek  u Travanj 22, 2009, 16:22:32
Citat: zoki.man.fan  u Travanj 20, 2009, 21:54:03
zanima me kako u zetu funkcionira raspored vozača po busevima, jel vozač zadužuje bus ili vozi šta stigne???
vozač nezadužuje bus osim što najnovije autobuse voze isključivo odlikaši tj. vozači od največeg povjerenja u kojeg poslodavac vjeruje, zato kad vidite novi bus znajte da ga vozi najbolji vozač tj. majstor svog zanata.

Ovog je donekle bilo u APD dok su bili novi O-405 GN (kad su došli solaši više ne) i prvi Citari.
Danas nove buseve vozi druga vrsta "odlikaša", dobrim dijelom oni s dva pišanja u ZET-u pridošli preko debelih veza. Zato su ih neki biseri već dosta izrazbijali i izgulili, a ZET nikad nije bolje okruženje za neradnike kao što je to danas. Ja sam posljednjih mjeseci novopridošle buseve vozio možda 5-6 puta iako dugo ovdje radim, nikad nijednog nisam okrznuo, nikad zakasnio, skoro nikad na bolovanju...
Ali manje me to boli nego nekad jer ni stari busevi ZET-a nisu tako loši, imaju automatske mjenjače pa razlika do novih i nije drastična. Važnije je kad je dobra linija, j...š novi Lion's City ako s njim voziš npr. 223...
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Chago

jučer navečer sam vidio na črnomercu gb 323 s natpisom 130 Zelena magistrala
                                                                                                 Gajnički vidikovac
zna netko o čemu se radi ???

ipiljek

Gajnički vidikovac - Zelena magistrala je stanica linije 130.Valjda se nešto pokvarilo sa displeyem, nije prvi put. :D
18.3.2009. MAN SG220 POSLJEDNJI PUT U PROMETU, TE UJEDNO I MOJA ZADNJA VOŽNJA S NJIM NA LINIJI 124 !!

Shole

Citat: Chago  u Svibanj 08, 2009, 11:01:07
jučer navečer sam vidio na črnomercu gb 323 s natpisom 130 Zelena magistrala
                                                                                                 Gajnički vidikovac
zna netko o čemu se radi ???

Pa šta nisi uslikao, makar i nekim socijalnim mobitelom