ZET razno

Autor tamlover, Prosinac 30, 2007, 18:08:00

tamlover

Danas sam se baš razveselio kad sam u KRAŠIĆU vidio vozača koji je prije desetak godina redovito svaki dan vozio prvu smjenu na 130, inače vozača nekadašnjeg pogona Samobor, i to u ZET-ovoj odori. Kako ga nisam vidio godinama bio sam uvjeren da je u mirovini, ali on očito još uvijek negdje vozi pa me zanima gdje i poznaje li ga netko. Sumnjam da ima puno vozača u ZET-u iz Krašića.

P.S. Nažalost, nisam bio u prilici da ga sam to pitam.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

Slavuj

Evo pustio je mene i frenda jucer šofer u bus s biciklama ;)

conecto

Citat: Slavuj  u Svibanj 10, 2009, 11:07:37
Evo pustio je mene i frenda jucer šofer u bus s biciklama ;)

Ma pustit će te svaki kad ima mjesta!
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

dean25

Citat: tamlover  u Svibanj 09, 2009, 23:10:30
Danas sam se baš razveselio kad sam u KRAŠIĆU vidio vozača koji je prije desetak godina redovito svaki dan vozio prvu smjenu na 130, inače vozača nekadašnjeg pogona Samobor, i to u ZET-ovoj odori. Kako ga nisam vidio godinama bio sam uvjeren da je u mirovini, ali on očito još uvijek negdje vozi pa me zanima gdje i poznaje li ga netko. Sumnjam da ima puno vozača u ZET-u iz Krašića.

P.S. Nažalost, nisam bio u prilici da ga sam to pitam.
Od vozača bivšeg ZET-ovog pogona u Samoboru koji su otišli u mirovinu,a koje spominješ,da bi mogli odgonetnuti o komu se točno radi trebao bi nam ga bolje opisati...Od Samoboraca,umirovljeni su Marijan Lončarić iz Gradne (brat od Mladena Lončarića koji radi u APP-braća blizanci),onda stari Martin Sokolović iz Grdanjaca - tzv profesor,Milan Čučić iz Gornje Vasi (živi trenutno u Podvrhu-Bregana),i Božo Rešetar (ful mali lik) iz Samobora.On je zadnjih godina vozio pretežno kasne s Črnomerca,a mogao si ga zapamtit po ful sporoj vožnji.
Od ovih svih nabrojanih,najčešće put Žumberka sada ide Milan Čučić jer ima nešto zemlje u Gonjoj Vasi,al neznam šta bi radio u Krašiću ako je on tamo viđen.Inače,od starih Žumberčana,mislim da još voze Janko Rapljenović i Ivan Jagodić(nadimak Klajba).To su sve legende bivšeg Samoborskog pogona koje ovim putem puno pohvaljujem na njihovom dugogodišnjem radu!

E da,i inače,što se tiče linije 130 dok su je vozili vozači iz Samobora,2 vozača su imali dogovor sa upraviteljem i disponenticom prema kojem bi vozač X.X. ovaj tjedan vozio ranu službu 130/2 APS 04.40-11.00 ČRN,a drugi bi vozač Y.Y. vozio dvokratnu službu i to ujutro 130/1 APS 04.10-08.40 ČRN a poslije 130/2 ČRN 11.00-14.40 ČRN.Drugi tjedan se zamjene za službe.S tim da praktički,onaj tko je ovaj tjedan rana služba 130/2,produljuje i drugi navrat od dvokratne kako nebi dvokratni vozač morao ići popodne radit,nego odradi ujutro prvi navrat i onda je gotov.To je riječ znači o vozaču Špehar i Leskovac.

tamlover

Da on i kolega su čini mi se upravo to prakticirali što si opisao na kraju. Opisat ću ti ih na pp prije nego ih javno odgonetnemo. Naravno, od mene samo pohvale za sve nekadašnje Samoborce pa tako i za taj dvojac.

A Božo Rešetar, ako mislimo na istog, čini mi se da je vozio unajmljeni Autoturistov midi za vrijeme prošlogodišnje obnove ceste za Podsusedsko Dolje. Ne znam nijednog malog Samoborca koji bi vozio sporije od njega  ;D
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

buSHunter795

Novi bijeli Crossway je dobio gbr 791  :D
danas vozi liniju 290..

zoki.man.fan

Danas sam se imao čast voziti sa našom Ninom. Vozila je MB O405GN gbr 507 na liniji 210.

Već su neki na ovom forumu spominjali "žensku za volanom" i stvarno joj se treba skinuti kapa. Super vozi, razna provlačenja uza parkirana vozila i na semaforima su za našu Ninu šala. Naoružana je osmijehom, voljom, strpljenjem i ljubavlju prema volanu. Proveo sam sa njom veči dio službe. Cijelo vrijeme joj prilaze ljudi i hvale ju kako obzirno i lijepo vozi. Puno ljudi ju je pitalo kad če opet doči jer se žele voziti upravo sa njom. Sve je bilo idilično, naravno osim naše nebeske zvijezde koja je gadno pripržila a klime neeemmaaa. no, odjednom se 507 počeo predomišljati i više mu se nije radilo...Prvo nije htjela otpustiti blokada jer je elektronika očitavala da zadnja vrata nisu zatvorena. To smo Nina i moja malenkost rješili. Dalje smo nastavili ali Nina nije smjela dati dozvolu za otvaranje 3 i 4 vrata...sreča nije bilo gužve i ljudi su bili razumni. Ali u Studentskom gradu 507 totalno izgubio volju za radom: prsvjetlio STOP, žuti trokut, počeo pištati, vrata štekaju, kočnice na drugoj i trečoj osovini ugrijale, displej dobio muhe...

Dalje nismo mogli nastaviti i Nina je pozvala servis. Ja sam morao otiči zbog daljnjih obaveza. Došao je 511 na kojemu se vozač iživljavao.
Na jednom krugu nas je posjetio BusHunter795.

I na kraju želim najboljoj prijateljici Nini puno uspjeha u radu i svaka joj čast.Mnogi muški vozači se mogu posramiti sa svojom vožnjom. Nina samo nastavi tako

nina

Ooooooooo, hvala ti Zoki!

Problem je bio taj što je 507 gubio zrak na kompresoru (tj,. nije filao) a čim bus počne gubiti zrak automatski blokira ručna kočnica i zato se i palio onaj trokut (sve zbog zraka)
MI SMO VOZAČI SVUDA U SVIJETU GDJE GOD DOĐEMO - ONI SU ŠEFOVI SAMO U FIRMI U SVOM MIKROSVIJETU

conecto

Citat: nina  u Svibanj 26, 2009, 21:20:52
Ooooooooo, hvala ti Zoki!

Problem je bio taj što je 507 gubio zrak na kompresoru (tj,. nije filao) a čim bus počne gubiti zrak automatski blokira ručna kočnica i zato se i palio onaj trokut (sve zbog zraka)

To se inače zove ZET-ov način štednje - kompresori na većini O-405 imaju jednu glavu umjesto originalne dvije. Zato im se na krajnjim stajalištima motor ne gasi, a po ovim vrućinama i zbog podizanja temperature motora uslijed toga. A onda dnevne novine imaju o čemu pisat, a putnici što komentirat...

Što se vožnje tiče ja se već sramim :-[. Iz stajališta izlazim s kick-downom, a putnici se dobro drže ili se zahaklaju među štange. Tak se i na 210 stigne na WC ili popušit pljuga, a kad treba naglo kočit oni se već dobro drže pa se valjda neće nitko razbit unutra. Jbga, predugo sam ZETovac...

I tek sad sam skužio - ovo je totalni off topic, tema se zove "ZET-om u druge gradove i sela...", a piše se o nini i liniji 210. Ili je zoki.man.fan toliko star da pamti vremena dok je Dubrava još bila selo pokraj Zagreba?
A GDJE JE POANTA?

ikar

Citat: conecto  u Svibanj 27, 2009, 11:33:40
Iz stajališta izlazim s kick-downom

Kick-down je nužnost!  ;D ;D

zoki.man.fan

Citat: ikar  u Svibanj 27, 2009, 22:51:35
Citat: conecto  u Svibanj 27, 2009, 11:33:40
Iz stajališta izlazim s kick-downom

Kick-down je nužnost!  ;D ;D

slažem se sa ikarom, jer su vozači u osobnim automobilima "jako kulturni" pa se nimalo ne drže znakova na zadnjoj haubi busa, a vozačka solidarnost je kao smrtni grijeh "šta bi ja njega propustio kad je spor"...čast iznumkama...i nisam mislio  na kick-down nego na sam način vožnje ;)

dean25

Informacija preuzeta iz biltena br. 35 / 09 od 28.05.2009.godine
S radom započinje Kontakt  centar Ureda za odnose s javnošću ZET-a.
Navodi se da će opširnije informacije biti dostupne na www.zet.hr  

dean25

Evo novih informacija preuzetih sa zet.hr
Brže i jednostavnije do informacije
Uspostavom poziva s dežurnim glavnim prometnikom u Zapruđu putem radio stanice, Kontakt centar otvorio je danas ujutro zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Nastavak je to osuvremenjivanja poslovanja kojim podružnica Zagrebački električni tramvaj nastoji javni gradski prijevoz još više približiti svim građanima i gostima Zagreba.
Primjena suvremenih informacijskih sustava kroz Kontakt centar omogućuje sadašnjim i potencijalnim korisnicima usluga javnoga gradskog prijevoza ubrzanu komunikaciju i dobivanje tražene informacije na dva telefonska broja:
060 100 001 - broj s dodanom vrijednošću * 
0800 200 060 – besplatan broj
Pozivom na broj 060 100 001, putem govornog automata 24 sata dnevno, mogu se dobiti informacije o
korisnicima prava na besplatan prijevoz na području Grada Zagreba
besplatnom prijevozu u središtu Grada Zagreba
radnom vremenu prodavaonica karata.
U Kontakt centru radnim danom rade operateri koji će u najkraćem mogućem roku pozivateljima pružiti informacije poput
dolaska tramvaja na konkretno - odabrano stajalište
voznom redu u autobusnom prijevozu
aktualnom stanju u prometu
prometnim područjima i zonama
cijenama prijevoza
povijesti javnoga gradskog prijevoza,
te o mnogim ostalim temama vezanim za javni gradski prijevoz.
Na besplatnom broju telefona 0800 200 060 bilježit će se, 24 sata na dan, sve sugestije i prijedlozi vezni za javni gradski prijevoz. Nakon obrade podataka, naše stručno osoblje javit će vam se s odgovorom u najkraćem mogućem roku.
Uskoro interaktivna karta
Aktualno stanje u javnom gradskom prijevozu moći će se pratiti i na službenoj internetskoj stranici ZET-a, gdje će se promptno objavljivati informacije o redovitosti tramvajskog i autobusnog prometa, kao i izvanrednim događajima i regulacijama.
U slučaju poremećaja u prometu, zastoja ili izvanredne organizacije prijevoza, uskoro će se iz Kontakt centra uživo početi emitirati informacije u putnički prostor vozila te na stajalištima opremljena informativnim zaslonima.
U pripremi je i interaktivna karta s mrežom tramvajskih i autobusnih linija putem koje će korisnici usluga javnoga gradskog prijevoza pronaći trasu svog putovanja od polazišta do odabranog odredišta.  
Radno vrijeme Kontakt centra je radnim danom od 7.30 do 20 sati.
* Cijena poziva na broj 060 100 001 s fiksne linije je 1.13 kuna/min, a s mobilne 2.31 kunu/min (PDV je uračunat).

shef

Jednostavno nisam znao kamo staviti ovaj ulomak iz članka objavljenog u zagrebačkom izdanju Novog Lista:

Zagrebački ZET će u opticaj pustiti autobuse koji idu na bio-plin od ostataka mrtvih životinja. Tvrtka ima razrađen projekt pretvaranja organskog otpada u razne vidove bio-energije, pa se priča o mogućnosti korištenja supstrata, odnosno raznih vrsta organskog otpada za proizvodnju bio-plina koji bi se mogao upotrijebiti i u autobusnom prijevozu ZET-a. Iz Čistoće su već ranije najavili da će se od prikupljenog otpada proizvoditi bio-plin za potrebe jer je već naručeno 200 autobusa za ZET na alternativni pogon.

Što je sad ovo?
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

conecto

Citat: shef  u Lipanj 23, 2009, 16:15:29
Jednostavno nisam znao kamo staviti ovaj ulomak iz članka objavljenog u zagrebačkom izdanju Novog Lista:

Zagrebački ZET će u opticaj pustiti autobuse koji idu na bio-plin od ostataka mrtvih životinja. Tvrtka ima razrađen projekt pretvaranja organskog otpada u razne vidove bio-energije, pa se priča o mogućnosti korištenja supstrata, odnosno raznih vrsta organskog otpada za proizvodnju bio-plina koji bi se mogao upotrijebiti i u autobusnom prijevozu ZET-a. Iz Čistoće su već ranije najavili da će se od prikupljenog otpada proizvoditi bio-plin za potrebe jer je već naručeno 200 autobusa za ZET na alternativni pogon.

Što je sad ovo?

Ja isto ne kužim što je sad to!
Da li "razrađeni prijekt" sadrži nove službe, pa kad u Radničkoj rikne i drugi kompresor za tankanje plina budemo po gradu skupljali zgažene mačke i cucke po cesti?
A GDJE JE POANTA?