ZET razno

Autor tamlover, Prosinac 30, 2007, 18:08:00

tamlover

To s otplatom lizinga najvjerojatnije nije istina. Tolić je mahao s potvrdom Unicredita da su uredni platiše. Samo bojim se da gdje je dima ima i vatre.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

buSHunter795

Stvarno nemam pojma gdje da objavim tražim već pola sata prikladnu temu...
ako je ovdje krivo mjesto, molio bih za premještanje
-
Naime: danas su u Sesvetama promjenjene autobusne stanice
linija 261, 262, 263, 280 sa 279.
putnici su ljuti i zbunjeni zašto su premjestili stanice, bila katastrofa
ja sam odmah uočio kada sam došao da nešto ne valja
imam i slika:
sadašnji 279:

putnici čekaju...:

slika iz obližnjeg parkinga:

City 456 na 263:

conecto

Da, ove stanice su premještene preko noći bez ikakve obavijesti putnicima, ali i vozačima, tako da su svi bili zbunjeni. Razlog bi mogao biti uvođenje zglobnih autobusa na 279 kad ovo naselje konačno jednog dana bude useljeno.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

tamlover

Provozao sam se po trasi 143 i razočarao se!! Tako dugo čekaju it ljudi bus u tom "klancu" da su stvarno mogli dočekati i nešto smislenije. Naime, za početak stajališta su obilježena samo na 2 mjesta, prvo kod starog dućana u Medpotokima a drugo pri početku ulice Orešje. Kod Borovine npr ni traga ni glasa autobusnom prometu! Gdje se okreće? Tražio sam po Orešju i Donjem Borčecu ploču s vr-om  i naravno da ju nisam našao. Ako nisam nešto gadno propustio, zaključujem da je linija zapravo fantomska i da većim dijelom trase vozi van funkcije.

Ivan

Ja imam stvarno jak dojam da je u ZET-u sa Tolićevim čistkama zavladala neka potpuno nesposobna skupina koja bi trebala donositi strateške odluke i slično, pa tako i za nove linije.

Osim 139 (i eventualno 142 koja mi se učinila OK), ne sjećam se koja je linija od ovih uvedenih u zadnjih nekoliko godina bila dobro zamišljena i provedena.

275, 277 i 278 koje bi po ovakvom voznom redu mogle komotno voziti sa jednim do dva busa sada imaju svaka svoj koji vozi po 10 minuta pa stoji po 40-60, ekonomska katastrofa.

Iako je 279 dobra veza sa vlakom, bez još neke linije koja bi bila direktna veza sa Zagrebom imam osjećaj da su ljudi koji su kupili stan u Jelkovcu izvisili. Al', dobro, tu još može biti napretka

204 ima besmisleno rijedak vozni red iako je sasvim jasno da može voziti barem svakih pola sata.

Na 236 se svi žale jer je presjedanje na tramvaj na Žitnjaku dok pod nosom prođe 215 koja je za 5 minuta na Kvatriću.

237 se okreće na rubu kvarta kojeg bi trebala povezati umjesto da prođe kroz njega, ne mogu se sjetiti da igdje u gradskom prometu u ZG postoji takav slučaj.

238 je pomalo bezveze kad postoje puno bolja rješenja poput spajanja sa 228, zar se to nije moglo odmah smisliti...

Eto, sad ispada da je i 143 najnoviji jad.

I, naravno, kraljevsko smeće od linije 207, bolje je uopće ne razmišljati da takva glupost može svaki dan razbacivati gorivo.

Pa još da malo govorim, ne znam kome je jasno zašto su izmišljani retardirani natpisi koji služe zbunjivanju putnika poput gluposti na 121 i 222. (pogotovo mi je ispod svake razine natpis u B smjeru na 121 kad napiše Karažnik - Črnomerec)

Sve u svemu, ne razumijem ljude koji rade na tim stvarima. Imam dojam da ni izdaleka nemaju blage o svom poslu.

Tomek

Da, što se tiče linije 143 stanice su očajno postavljene, bez ikakvog smisla za privuć putnika. Fale po najmanje dvije u svakom smjeru, ali je problem što su ove postojeće porazbacane tako da će teško biti nešto naknadno promjeniti.

tamlover

Ma zapravo je prilično jednostavno, samo što ovo pokazuje da uvođenje linija zapravo nije kompleksni posao u koji se zajednički uključuju vijeće gradske četvrti, resorni ured i ZET (kako se uvijek tvrdi kad ljudi nešto traže) - nego se zapravo očito radi o horuk potezima...

Bus u povratku na početno stajalište vozi Vrapčanskom alejom u kontra smijeru, kako se nekada vozilo dok su busevi iz ovog kvarta izlazili na Bolonju/Ilicu direkt iz Aleje. Nigdje nikakve posebne oznake da tuda opet nešto non-stop vozi kontra navikama vozača! Nečuveno. Danas na liniji vozi MAN midi i s njim se drugom busu ili kamionu nije mačji kašalj mimoići.

Od Bolničke bus vozi do Medpotoka Gospodskom, kojom ne prolazi nijedan autobus i NEMA NI JEDNO STAJALIŠTE! Prvo nakon OŠ Susedgrad je ispred gore spomenute stare trgovine u Medpotokima (to je cca 2km bez stajališta! a vozi kroz prenapučeno naselje...). Na križanju Medpotoka i Gospodske davno je ucrtano stajalište u smijeru B, ali prema gore nema stanice ni blizu (a tu su crkva, škola, trgovina kojih gore nema)... Kao što rekoh u povratku s Orešja ne postoji nijedno označeno stajalište u ulicama Medpotoki i Orešje.

Moj prijedlog za stajališta:
Vrapčanska aleja * Bolnička/RIS * Bolnička/Dudovec * Gospodska/Putine * Gospodska/Medpotoki * Medpotoki MZ * Orešje/Sanatorij * Orešje/Borovina * Orešje/naselje Kamgrad * Orešje/Borčec * okretište linije 130.

I DA VOZI SVAKIH POLA SATA, A NE 40 MINUTA.

Tomek

Koji midi MAN vozi? Oko 14.00 viđen Cacciamali koji je dotad vozio na 143 kako ide u smjeru Črnomerca. Vjerojatno je neš riknulo...

tamlover

Gbr 16 ili 17, dakle zadnja serija.

conecto

Uz veći broj autobusa i vozača bilo bi puno bolje da pojačavaju (pre)opterećene linije koje tako voze godinama umjesto da otvaraju ovakve bezvezne nove linije koje ne voze nikoga.

Npr. to bi u primjeru APD bilo korisno na svim linijama s Glavnog kolodvora, ili npr. linija 201, ne bi škodilo ni pojačanje na Sveticama linija 203 i 226 koje rijetko voze, pa linije 208 koja ide svakih 30 min, definitivno bi trebao još jedan bus na 223 s knapiranim vremenom...

Zato su pojačali 215 da bi produljili vozno vrijeme za 5 min, iako busevi voze poluprazni skoro cijeli dan
A GDJE JE POANTA?

tamlover

Linija 143 ima potencijal da nekoga vozi, ali ne ovako neorganizirano. Da ne bi prevladali ovi kometari da je nepotrebna...

Ivan

Citat: conecto  u Rujan 12, 2009, 08:48:19
Uz veći broj autobusa i vozača bilo bi puno bolje da pojačavaju (pre)opterećene linije koje tako voze godinama umjesto da otvaraju ovakve bezvezne nove linije koje ne voze nikoga.

Npr. to bi u primjeru APD bilo korisno na svim linijama s Glavnog kolodvora, ili npr. linija 201, ne bi škodilo ni pojačanje na Sveticama linija 203 i 226 koje rijetko voze, pa linije 208 koja ide svakih 30 min, definitivno bi trebao još jedan bus na 223 s knapiranim vremenom...

Zato su pojačali 215 da bi produljili vozno vrijeme za 5 min, iako busevi voze poluprazni skoro cijeli dan
Slažem se, na 201, 208 i 223 se ljudi dugo žale da su pretrpane, na 226 da ima prerijedak vozni red, i sasvim je jasno da trebaju dobiti dodatne autobuse, a barem za 208 se sjećam da su ih obećali najesen, otkud je sad 215 koja nema problema sa pretrpavanjem, a koja je, uostalom, nedavno dobila i mala pojačanja sa 214 i 236, došla na red??? Kakve veze ima 5 minuta prorijeđeno vrijeme, koga briga vozi li minutu rjeđe ili češće? ::|

Isto mi nije jasno zašto je 127 bila prva na Črnomercu koja je dobila pojačanje, ne kažem da nije bilo potrebno, ali nije mi jasno kako ne vide koliko je 128 zbog bolnice i škole radnim danom brutalno pretrpana?? ??????  I pitam se zašto 134 vozi i dalje sa samo tri busa iako je otkad vozi do Prečkog uvijek puna, a otad se broj stanovnika uz nju udvostručio, i prije nekoliko mjeseci promijenjenim voznim redom je dodatna prorijeđena..

tamlover

Citat: Ivan  u Rujan 12, 2009, 15:21:56
I pitam se zašto 134 vozi i dalje sa samo tri busa iako je otkad vozi do Prečkog uvijek puna, a otad se broj stanovnika uz nju udvostručio, i prije nekoliko mjeseci promijenjenim voznim redom je dodatna prorijeđena..

To je užas. Pa na 134 je bus non stop pretrpan... Sada kada ima dovoljno vozača i vozila više nego prije dolazi do izražaja ta neorganiziranost prijevoza. Ove fore s gradskim četvrtima koje šalju zahtjeve, a to oduvijek tvrdim, su teški promašaj! Vozni red je za mene umjetnost i treba ga raditi tim ljudi koji objektivno procjenjuje stanje na pojedinoj trasi linije, a ne ovako da sitni interesi članova vijeća GČ ili resornog gradskog ureda diktiraju i tip busa na liniji i vr. ZET da je ozbiljna firma vozne redove bi radio sam a onda nek se žali kome ne odgovara. Ovako se ne radi ništa il se rade gluposti.

conecto

Citat: tamlover  u Rujan 12, 2009, 13:57:13
Linija 143 ima potencijal da nekoga vozi, ali ne ovako neorganizirano. Da ne bi prevladali ovi kometari da je nepotrebna...

Nisam mislio na tu liniju (pošto o Podsusedu praktično nemam pojma), nego općenito na većinu novih linija poput ove 207 i sl.
A GDJE JE POANTA?

conecto

Citat: Ivan  u Rujan 12, 2009, 15:21:56
Kakve veze ima 5 minuta prorijeđeno vrijeme, koga briga vozi li minutu rjeđe ili češće? ::|

Linija 215 nije prorijeđena za 5 minuta već je uz dodatni bus produljeno vozno vrijeme, a slijed polazaka je smanjen s 9 na 8 minuta.
A GDJE JE POANTA?