ZET razno

Autor tamlover, Prosinac 30, 2007, 18:08:00

conecto

Ovako za početak čini mi se da čovjek zna što govori i poznaje probleme u ZET-u . Kako i ne bi kad godinama radi u toj firmi (upravo o tome sam već pisao par postova ranije). Ne znam koji će biti ostali kandidati, ali na osnovu ovog što za sada možemo znati (a to su njegove prve izjave) moja podrška g. Baričeviću. Uz nadu da se novi direktor postavi što prije jer očito ima mnogo posla. Kao v.d. nitko ne može ostvarivati neke veće projekte ili zahvate, a vremena baš i nema previše.
Viška radnika na jednoj, a manjka na drugoj strani u ZET-u definitivno ima i uvijek ga je bilo. Još me samo zanima, ako dođe do rješavanja onih koji plaću zarađuju time što dolaze na posao kako će reagirati sindikati koji su se u pravilu oglušivali na zahtjeve i probleme vozača (pa i oni koji se vozačkima zovu). Vjerujem da će se daleko jače zauzeti za kancelarijske štakore (jer su i sami upravo to), ali nadam se da se neće vozači (dati) iskoristiti za bilo kakve sindikalne akcije koje bez njih ni u kom slučaju ne mogu uspjeti.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

haki

Da li će biti nekim promjena trasa zbog zatvaranja rotora (Remetinec ) od ponedjeljka 21. 06. 2010. od 18,00 sati do četvrtka 24. 06. 2010. godine do 05,00 sati, Avenija Dubrovnik bit će zatvorena za sav promet na dijelu od raskrižja Trnsko/Radoslava Cimermana do kružnog toka Remetinec (sjeverni kolnik) , Jadranska avenija bit će zatvorena za sav promet na dijelu od ulice Remetinečki gaj do kružnog toka Remetinec, Jadranski most bit će zatvoren za sav promet od spojne ceste (Remetinečke cesta – Jadranska avenija) do kružnog toka Remetinec, Remetinečkom cestom moći će se prometovati samo u smjeru Avenije Dubrovnik.

Izvor :
http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=24150

tramvajac 92

Ovaj link je postan već na tramvajskom forumu ali nekih nema tamo pa http://www.zet.hr/4997.aspx

Bari

KREPAT MA NE MOLAT !

scorpio

Iako ZET-ovi displeyi nikada nisu radili kako treba,ove godine kada sam god u gradu sve me više iznenađuju.Danas oko 14:15 displey na SDSR pokazuje Botinec 3 min,Dugave 7 min.U to čekam 109,ali ga nema dolazi bus GARAŽA,potom 160 Lipnica,161 Štrpet kojih uopće ne postoje.Prođe i 7min piše dugave 0 min,i onda se odjednom opet prebaci na 5min po kojoj to logici???
Poslije isto s tramvajima kod  Muzeja Suvremene Umjetnosti 15:45,na displeyu 7 Savski Most 1min(koje uopće nije ni bilo) i 14 Mihaljevac 16:53 8).   

Ivan

Citat: scorpio  u Srpanj 06, 2010, 20:16:46
Iako ZET-ovi displeyi nikada nisu radili kako treba,ove godine kada sam god u gradu sve me više iznenađuju.Danas oko 14:15 displey na SDSR pokazuje Botinec 3 min,Dugave 7 min.U to čekam 109,ali ga nema dolazi bus GARAŽA,potom 160 Lipnica,161 Štrpet kojih uopće ne postoje.Prođe i 7min piše dugave 0 min,i onda se odjednom opet prebaci na 5min po kojoj to logici???
Poslije isto s tramvajima kod  Muzeja Suvremene Umjetnosti 15:45,na displeyu 7 Savski Most 1min(koje uopće nije ni bilo) i 14 Mihaljevac 16:53 8).   
Displeji su ovih dana u totalnom kaosu, pogotovo tramvajski, tako da ih ne treba uzimati u obzir...  ::|

No 160 i 161 inače uopće ne stoje kod studentskog doma tako da ni nema razloga da se pojavljuju natpisi o njima...

Ako piše koliko minuta preostaje do dolaska znači da je praćenje GPS-om ispravno i predviđanje je obično točno (kažem, ovih dana ne jer je sve u kaosu), ako piše samo vrijeme (hh:mm) onda znači da praćenje ne funkcionira i piše kad bi trebali doći prema propisanom voznom redu od kojeg su autobusi obično brži, a kojeg se tramvajci jako slabo ili praktički uopće ne drže.

scorpio

To nisam prije znao,od sada ću pozorno pratiti na minute na displeyu.

Ne bih se složio mislim da vozači autobusa trebaju držati vozni red,ali ne bih stavio za tramvajce.Njima bi čak dopustio odstupanje od voznog reda 2-3min(znam iako nije ispravno),ali gdje bi tramvajci dospjeli po najvećoj gužvi kada bi krenuli točno u propisano vozno vrijeme.

tramvajac 92

Ako tih par minuta uračunaš u vrijeme vožnje onda nema potrebe za kretanje ranije..

plavi ZET-ov bus volim

Članak sa svježe izašlog ZET-ovog tjednog biltena:

Citat:Izložba o ZET-u u Gajnicama

U knjižnici Gajnice u Meksičkoj ulici, prošle subote otvorena je zanimljiva izložba o
ZET-u na kojoj su izložene fotografije starih tramvaja popraćene informativnim
tekstovima. Kako bi upotpunili izložbu knjižnici smo ustupili maketu niskopodnog
tramvaja koja je izložena u izlogu. Izložba je otvorena do 10. kolovoza.

Pa možete doći i pogledati. ;)
Molim cijenjene članove foruma autobusi.org i njegove posjetitelje da NE KRADU fotografije. Pod krađom mislim na njihovo (pred)stavljanje na druge internetske stranice (s ili bez prethodne modifikacije) kao vlastite i/ili bez navođenja izvora ili autora.

Ivan

t4

Koliko ima nekulturnih vozača, pa to je strava. Ak nemaju živaca radit svoj posao, ne znam tko ih tjera da to rade.
1. Linija 109 danas (16. 7.), gb 187, vozač malo punije građe odbio otvoriti prva vrata na izlasku na stanici Vatikanska-Sv. Mateja već je ljude potjerao na srednja vrata. Ono, wtf? Ušao sam na Vatikanskoj na prva vrata i ostao naprijed i kanio izaći na idućoj van na prva vrata i vozač ih je odbio otvoriti... bilo je još ljudi koji su ostali zgroženi. Jel se može kome prijaviti takav slučaj? Po meni to je jako neodgovorno i drsko ponašanje i ja bih takvim vozačima dao neku kaznu, smanjio plaću i sl.

2. Ima tome već pa se ne sjećam kad i koji gb, ali linija 220, bio je Irisbus. Puniji vozač nižeg rasta i sijede kose => bus je bio krcat i netko je stisnuo tipkalo "STOP". Bus je stao na stanici "Bundek" u smjeru GK. Kako nitko nije izašao van iz busa, vozač se ustao sa sjedišta, okrenuo prema putnicima i izdera: "Što je ovo? Čemu stiskate bezveze gumb? Hoćete da vas sve sad poizbacam van iz busa?" Jel to ponašanje vozača autobusa????

I takvih slučaja ima hrpa da se vozači doslovno prijete ljudima... i upće se ne čudim kad poberu batina od nekog jer su pojedinci to i zaslužili.

tomekk

Citat: t4  u Srpanj 16, 2010, 16:59:31
Koliko ima nekulturnih vozača, pa to je strava. Ak nemaju živaca radit svoj posao, ne znam tko ih tjera da to rade.
1. Linija 109 danas (16. 7.), gb 187, vozač malo punije građe odbio otvoriti prva vrata na izlasku na stanici Vatikanska-Sv. Mateja već je ljude potjerao na srednja vrata. Ono, wtf? Ušao sam na Vatikanskoj na prva vrata i ostao naprijed i kanio izaći na idućoj van na prva vrata i vozač ih je odbio otvoriti... bilo je još ljudi koji su ostali zgroženi. Jel se može kome prijaviti takav slučaj? Po meni to je jako neodgovorno i drsko ponašanje i ja bih takvim vozačima dao neku kaznu, smanjio plaću i sl.

2. Ima tome već pa se ne sjećam kad i koji gb, ali linija 220, bio je Irisbus. Puniji vozač nižeg rasta i sijede kose => bus je bio krcat i netko je stisnuo tipkalo "STOP". Bus je stao na stanici "Bundek" u smjeru GK. Kako nitko nije izašao van iz busa, vozač se ustao sa sjedišta, okrenuo prema putnicima i izdera: "Što je ovo? Čemu stiskate bezveze gumb? Hoćete da vas sve sad poizbacam van iz busa?" Jel to ponašanje vozača autobusa????

I takvih slučaja ima hrpa da se vozači doslovno prijete ljudima... i upće se ne čudim kad poberu batina od nekog jer su pojedinci to i zaslužili.

Ma ima svakakvih vozača i bude ih, no bez obzira na to 2.primjer po meni opće nije primjer nekulturnog vozača.Zašto bi vozač uvijek morao biti nečiji potrčko koji se da zajebavat od strane drugih?? Znači po ovom, on bi morao biti tiho, a to što neko pritišće bezveze gumbe nikom ništa  :-\
Život je kao matematika - ako ide lako, vjerojatno nešto radite pogrešno
RIP Grga

t4

Heh... a gle... gumba za stiskanje ima na svakom rukohvatu... bus je bio pun i mogao je fakat netko slučajno stisnuti gumb prilikom držanja, kočenja, nešto... mogla je nekak beba stisnut, te bebe vole stiskati gumbe i blesavi zvuk "ciiiinggg" u Irisbusu. Po meni je posao vozača da vozi bus od stanice do stanice i stane na stanici. To mi je kao da ne stane na semaforu na crveno ili se zdere na policajca što mu nije dao prednost na raskržju... nekad nije bilo gumbi, vozač je stao na svakoj stanici... i šaltao brzine, znojio se. Sad imaju automatike, klimu i još bi od Dugava do  GK došli bez da stanu... i ja bih volio da nije stao jer gubi vrijeme, ali nije ok takva reakcija.

421

Citat: t4  u Srpanj 16, 2010, 16:59:31

Po ne znam koji put MORAM reagirati na istu temu: bezobrazan vozač!
-kad ulaziš u  autobus molim Te pročitaj što piše IZNAD vrata, kad izlaziš iz njega , također.
Kako bi se smanjio kaos pri ulasku/izlasku, putnici bi se trebali ravnati prema natpisima iznad vrata.Prva vrata( kod vozača) služe SAMO za ulaz, postoji i pokretna barijera kojom je podijeljen putnički od vozačkog dijela u kojem nitko ne bi smio stajati jer ne postoje nikakvi držači u slučaju naglog kočenja pa putnici mogu završiti u vjetrobranskom staklu.
Vozač nije postupio nepravilno niti je nekulturan. Nekulturan si Ti jer tamo niti smiješ stajati, niti izlaziti. Postoje neka pravila ponašanja. Uostalom, po ovoj vrućini (ako radi klima) zašto bi si onaj , koji provodi 7-8 sati za volanom (vozač) išao ugrijavati radni prostor zbog nekog nepismenog putnika. Nije lako voziti u ovakvim  (za nas neuobičajenih)  tropskim uvjetima. Mora li on( nepotrebno) gubiti energiju na objašnjavanje nečeg što je zapravo vrlo jednostavno:
prijevoz od točke A do točke B pod određenim uvjetima prijevoznika!
-od pojave prvog niskopodnog autobusa 1995. S najavom izlaza prošlo je 15 godina. Nije li  to dovoljno vremena da i najveći neznalica shvati čemu  tipke STOP služe? Ubrzavanje prometa, smanjenje potrošnje goriva, veća udobnost vožnje i  napokon -ekologija ovisi o tom prokletom pritisku na tipkalo. Dopuštam da se i neko dijete može zaigrati, ali im roditelj treba objasniti čemu to služi (kad bi i on  znao!).
Pitanje je koliko putnici znaju svoje obveze, a ne samo (samo njima znana) prava koja samo misle da im pripadaju, a za čije primjenu i  tumačenje je zadužen jedini predstavnik prijevoznika-vozač.
Razmisli o tome slijedeći put kad jednostrano tumačiš svoj/e postupke u JGP.

Citat:Službeni glasnik Grada Zagreba 16 /2002 od 1. rujna 2002.
47. Ulaskom u vozilo ZET-a putnik se podvrgava pravilima Odredaba za primjenu Cjenika za prijevoz putnika i prtljage u javnom prometu području Grada Zagreba.

Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln