Nabavke novih autobusa

Autor nukleusri, Siječanj 02, 2008, 12:21:13

smogovci.bbb2

Hvala. Da nisi obojio ne bi znali da je bolje bijelo perfeto
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Boki651

Citat: NP-549  u Studeni 17, 2015, 17:44:11
Gdje god je moguće stavljeni su vodoravni rukohvati, ali nažalost po trenutnim propisima o homologaciji nije ih moguće postaviti u zadnjem dijelu autobusa jer onda onaj povišeni dio na kojem su stolice nema dovoljnu udaljenost od poda do tog rukohvata.  Zato ih nema u Citelisu i Urbanwayu oko zadnje osovine

Pa da, zbog gluposti ljudi plivaju prilikom svakog kočenja ili uglavnom izbjegavaju taj dio pa se onda stvaraju gužve kod srednjih vrata, jer nitko ne želi na kraj.

P.S. I meni se sviđa ova narančasta boja sa izmjenjenih slika.

Thommo

Ekipa svaka čast za bojanje, nije loš narančasti. ;)

Kad smo već kod boje, po meni je plava RAL 5024 Pastellblau. Može li to netko potvrditi?

Filemona

nemam takvu informaciju, ali sigurno je 5024 najbliža RAL boja. od Pantonea nisam siguran

Boki651

Provozao se i ja u novoj harmonici. Naravno, detaljno sam razgledao sve pa sam primijetio neke novosti. Bus mi se čini ok, iako ga ljudi komentiraju kao premali. Problem su definitivno ti izostanci stražnjih rukohvata na stražnjoj osovini, ali što se može.

Imam dva pitanja:
S obzirom na info displaye u prednjem i stražnjem dijelu busa, znači li to da ćemo uskoro moći dobivati informacije o nadolazećim stanicama i vremenima, jer vjerujeem da je namjena tih displaya upravo ta?
A drugo pitanje odnosi se na prikolicu. Tamo sam primjetio na rukohvatu, nešto kao STOP dugme, samo crno i s nekakvim rupama, pa me zanima što je to točno?

mivano

Ja se danas provozao u 818. Jedan zanimljiv novitet je klima uređaj usmjeren na putnike u zglobu. Novitet je i LED osvjetljenje u zglobu.
Ne znam imaju li to ostali, ali sam primijetio strani naziv za zaustavljanje nešto kao onaj Wagen halt u 622. Samo ovaj glasi ARRET nešto, drugu riječ sam zaboravio jer nisam stigao slikati. I taj STOP u prikolici se nalazi skroz desno uz prozor, a ne na sredini zgloba kao do sad.

Shole

Sva 4 su proizvedena u Francuskoj,  valjda je ovaj greškom dobio natpis za domaće tržište.   Mene najviše živciraju ona nepotrebno okrenuto postavljena sjedala u prikolici,  pogotovo ono jedno malo baš ispod ovog znaka.

kico101

U slobodnom prijevodu_zahtjev za fermanje. ;D
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

Filemona

meni vrlo zanimljivo izgledaju iznutra, naročito krovne obloge. jedino mi nije jasno zašto špike imaju onaj ogromni držač

man323

Ima li koja informacija o tome, kada bi Conecti trebali doći? Predviđeni su bili za kolovoz a od toga trenutno ništa

Poslano sa mog iPhone uređaja koristeći Tapatalk.

Avtomontaža

Meni nije jasno zašto su u Urbanwayima naprid smeđe šipke, a u ostalom dijelu busa plave?

mivano

S obzirom da je u temi Punjenje linija spomenuta nabavka novih, ajmo ovdje nastaviti priču.
Starost solo autobusa je ajde recimo donekle prihvatljiva, ali nedopustivo je da na smjenama imamo toliko starih zglobnjaka.
Krenimo redom:
581, 582, 583 - '94. godište
591, 593, 594, 595, 596, 597 - '95. godište
614, 615 - '95. godište
621, 622, 623, 624, 625 - '97. godište
651 - 2001.

17 starih zglobnjaka je previše.
Ovi Conecti koji dolaze neće biti dovoljni.

tramvajac 92

Je, puno je, ali s Conectima se ostaje na istom, pošto mjenjaju "nove" citare.

Kad bi ostali i Citari i došli Conecti moglo bi se izbaciti ekipu iz '94 i dio '95. 651 ne računaj, zasad. 20 godina je sasvim dosta.

Bocko

Mogu li fotografije kako izgleda izvana i iznutra novi Conecti 2gen (iz nekih drugih gradova) koji bi došli zamijeniti ove najnovije.
I što je s time, već dugo se priča pa ništa. Čekaju se lokalni izbori ili?
A trebalo bi se maknuti stare neudobne kocke od zglobnih, kupiti makar rabljene iz nekog grada pa bi se već puno dobilo.

tramvajac 92

Budimpešta:

Poprilično slično starim Citarima.