Nabavke novih autobusa

Autor nukleusri, Siječanj 02, 2008, 12:21:13

NP-549

Solo MAN-ovi krajem 8. mjeseca,  Iveco Crossway u rujnu,  a zglobni negdje krajem desetog mjeseca

gorgoroth

Polako šiljimo objektive  8-8

Boky719

Molio bih forumaše koji rade u zagrebu u tim firmama (MAN,IVECO)da kada dođu da ih malkice slikaju za nas.
Hvala

Poslano sa mog RNE-L21 koristeći Tapatalk

conecto

Novi Lion's City trebao bi ove jeseni u redovnu proizvodnju i bilo bi dobro da bude predmet ove buduće nabavke. A kod tog modela MAN preporučuje laki hibrid, znači ne onaj komplicirani, teški i skupi kakvi su bili dosadašnji jer novi sustav s elektromotorom u zamašnjaku teži tek oko 150 kg. Može se koristiti uz novi dizel motor D 15, ali također uz novi plinski motor što je posebno zanimljiva varijanta. Vjerojatno je nešto i do novog motora, ali uz električnu pomoć ovaj ide daleko bolje od dosadašnjih plinaša pri čemu ne treba zanemariti da je u potpunosti riječ o alternativnom gorivu na kojima inzistira EU. Zapravo me čudi kako EU financijski podržava nabavku novih dizel autobusa u hrvatskim gradovima kad postoje direktive po tom pitanju koje na snagu stupaju već u nadolazećem desetljeću.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

kico101

Treba ispraznit skladišta. ;D ;)
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

Čelični

Raduje me nabavka novih autobusa  8-8 iz više razloga kao prvo zbog nadam se smanjenja starog voznog parka mislim tu na tzv. "kocke" (MAN SU240  i MAN SG240) koji su već dotrajali a kako i sam Autotrolej navodi želi se riješiti starog voznog parka, po ljeti su neugodni zbog nedostatka klime. Meni osobno se na njima samo sviđa što kao visoko-podni te imaju dosta stajaćeg i sjedećeg mjesta.Drugo novi autobusi bi imali sustav video nadzora sastoji se od 5 kamera za nadzor putničkog prostora i 1 kamere za nadzor vožnje unatrag te video snimača i monitora. Treće bili bi klimatizirani što "kocke" nisu. I četvrto čemu se nadam da će imati display-e za najavu stanica (mislim na tekstualne ), iako sam zagovornik i glasovne najave,o kojoj bi u drugoj temi.

smogovci.bbb2

"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

MAN truck bus

7 Citya solo stoji u Importeru. Narančaste boje. Kasnije slike. :D
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

Boky719

Mi u rijeci jedva cekamo

gorgoroth

Hoće ki i oni kao splitski prvo u MAN-ov centar na Ćavle, njihovu Dugopolju, ili će direktno u garažu
I javite kada bi krenuli, da ih znamo doćekati

Paško

Uhvaćeni u Pojatama kraj Paraćina (skinuto s autobusi.net)
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

podgora

Citat: gorgoroth  u Srpanj 27, 2019, 16:31:03
Hoće ki i oni kao splitski prvo u MAN-ov centar na Ćavle, njihovu Dugopolju, ili će direktno u garažu
I javite kada bi krenuli, da ih znamo doćekati
Prvo u Zg na ljepljenje reklama od Eu fondova pa onda u Rijeku.Tako su Splitski i Osiječki pa će i Riječki.

Poslano sa mog VOG-L29 koristeći Tapatalk

Ništa kinezi samo Volvo,Man,Neoplan,Setra,Mercedes.

gorgoroth

To mi je jasno, nešto drugo sam ja pitao, ali sam sam sebi više dosadan  ???

NP-549

Iz Zagreba će direktno u garažu na Školjić i tu će ih lijepit, a ne u ZG

Boky719

Bili bi ljepši da ovako ostanu a ne lijepiti ih glupostima.