Nabavke novih autobusa

Autor nukleusri, Siječanj 02, 2008, 12:21:13

Shole

u temi MB CITARO 2 je već spomenuto.  Zašto mi uvijek gledamo crno na sve, možda su naručili tablice po garažnom broju ko u Ljubljani pa se čekaju  ;D ;D

kico101

Čekaju da istekne registracija starim Avtomontažama, da odvoze do kraja. O kakvim izborima pričate dečki? Pa nismo na Balkanu. ;D :P
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

Shole

Sinulo mi još nešto !   Ne da će bit parada sa novim busevima, nego će još k tome bit i parada na novom terminalu !!!  Zato se čeka sa novim busevima, dok se sve skupa sa Jelačića ne prebaci na Deltu.   Mogu se kladit da će u novom listu bit mega naslovi novi busevi i novi dio terminala za naše građane.   A to što nema nijedne čekaone, ni jedne klupice i što je sve na udaru kiše, a pogotovo vjetra, to ionako nije bitno jer se nitko od njih ne vozi busevima.  A o ugostiteljskom objektu nećemo više trošit riječi.

P.S. trebalo bi malo istražit i riječke  WC-e.  Isto su poluatomatski sa push dugmićima (doduše mi nemamo kumice s Čučerja, mi svi znamo engleski),  komplet su od prokroma ili čega već, imaju klimu....  Sve u svemu jako su pogodni za generalno sranje napravit!

ikar

Pisalo je u NL da se dio terminala seli do 06.04. rekli su da će na JT-u ostat 3 prigradske linije u prvoj fazi.

421

Citat:P.S. trebalo bi malo istražit i riječke  WC-e.  Isto su poluatomatski sa push dugmićima (doduše mi nemamo kumice s Čučerja, mi svi znamo engleski),  komplet su od prokroma ili čega već, imaju klimu....  Sve u svemu jako su pogodni za generalno sranje napravit!

Ni Tvoj, niti moj gradonačelnik još nisu vidjeli ovakav javni zatvoreni prostor.
Da jesu ...
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

421

Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

shef

Inače rek'o Obi, ove godine više ništa...nismo ni sumnjali
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

Shole

A mogu se kladit da ni sljedeće. Ipak je Autotrolej zadnje autobuse kupio "parne" 1990. godine.  Neparne su nam puno draže, pitam se iz kojeg razloga  ;) ;) ;)

1990  MAN 569-571,  Sanos 572-575,  TAM 576-580
1994  581-590 došli na samom početku godine(proizvodnja '93)
1995  591-610
1996  611-615 u promet pušteni za novu godinu
1997  616-650
2001  651
2005  652-679
2007  680-712
2009  713-723

Shole

Pišem ovaj post u nadi da će ga netko pročitat ili u Autotroleju pa razmislit o tome (moš mislit) ili u nekom zastupniku pa ponudit nekakav bus na probu.
Moje je mišljenje, a složit će se i većina na ovom forumu, da su linije 4 Brašćine (pogotovo ako se produži) i linija 7a  Sveti Križ-Hosti zrele za troosovinski bus.  Pošto nebi bilo pametno kupovat napamet ili bezveze, što bi trebalo učiniti da nam jedan Euroline posudi Citaro L, ili MAN Importer Lion's City LL na probu jedno tjedan dana za te dvije linije ?  Dal netko zna kako to fuinkcionira sa tim probnim vozilima?

10 komada bi bilo super, 5 na svaku liniju, a nekoliko Conecta prebacit u prigrad na smjene kojima mislim da bi savršeno odgovarali.  646, 648, 675, i opatijske 678, 633, 647

mivano

u slučaju produživanja linije 4 vjerojatno će se ukinut smjene 646 i 648 (dopast će u pričuvu), ali ideja je dobra. Nego kako su prije funkcionirale te probe?

Shole

Stvarno nebi znao, zato i pitam.  Vjerovatno neki zastupnik  (euroline, MAN importer, Bennusi .........) ponudi neko vozilu u više gradova, pa ako prođe i netko bude zainteresiran eto mu zarade.

Shole

Evo za naše rukovodstvo, ugledajte se malo na Osječane, a ne one naše škatule od Iveco Čičimičija

kico101

Mene više od ovih kombija ( koji mi se, osobno, i ne sviđaju previše-otvaranje vrata na ovaj način na gradskim relacijama nije baš najpogodnije ), kod GPP-a sviđa promišljeni razvoj, kako linija, tako i kod kupovine autobusa, a osobito sustav naplate karata. U Ri se u zadnjih 20 godina nije moderniziralo ništa ( ukoliko modernizacijom ne smatramo niskopodnost i uvođenje klime, što bi bio hit da je recimo početak devedesetih ), niti sustav naplate, niti raspored i vr po linijama, niti najava stanica, elektronski sustav najave dolaska vozila ( probajmo osmisliti upotrebu GPS-a za nešto korisnije od kontrole da li vozač na okretištu drži upaljen motor duže od 2 minute i sl. ).
Najavljuje se kupovina 10 plinskih solo autobusa. Čemu? Kada će biti sagrađena punionica i hoće li se ona isplatiti za samo 10 vozila? Jesu li plinski autobusi uopće pogodni za riječku konfiguraciju terena ( izlizana fraza, ali neka bude )? Zašto Euro5 ne valja?
Mislim da već i prosječni putnik uviđa da nedostaje autobusa, i to ne malo. Svako povećanje standarda svodi se na ukidanje polazaka, zglobna vozila se na okretištima zamijenjuju sa solo i rade prazni kilometri. Who cares?
Autobusima se danas vozi jedino onaj tko ne može nikako drugačije, a ne zato jer je to prihvatljiva i isplativa opcija ( ružno je reći, ali je tako ). Nitko mi ne može reći da ne može bolje. Jedino ne razumijem zašto Osijek ( koji nije bogatiji od Rijeke ) može, a Rijeka ne.
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

shef

Ovaj grad je mrtav, pomirimo se s tim.
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

djuro

Dali je plavi autobus na plin kupljen ili je opet na probnoj vožnji?