Nabavke novih autobusa

Autor nukleusri, Siječanj 02, 2008, 12:21:13

Bocko

Citat: Tomek  u Ožujak 18, 2013, 15:57:42
Evo još dvije pa ostatak kasnije :)

Na fejsu su stavili ljepšu verziju tvoje slike, a ja vidim dva autobusa, jedan sa nečim crvenim pored registracija a jedan bez registracija.

Lijepo je što će svi stići s klimom...
O kakvim "prednjim gabarirkama" govoriš?

shef

Ako ništa drugo, konačno nismo kupili nešto što talijani zovu "fondo magazzino" odnosno ono što je na zalihi a nitko neće. Da ono su dnevna LED svjetla i označavaju da se radi o ovogodišnjem modelu.
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

421

Ovak odoka- prednji kraj:
-dnevna  LED svjetla integrirana u branik thumbs
-desno vrlo pregledno ogledalo (ali prenisko-kao u MAN cityja) al će putnici biti  >hammer<
-nosači zastavica( znači bit će ugradnja RI, HR  zastavica u dane blagdana) ak će Obi biti  :)evil ( a hoće)
-staklom zaštićene tipke u slučaju opasnosti ( izvana ), al će putnici biti  :)evil mad057 :)evil mad057
Ovak odoka -stražnji kraj:
-kamera thumbs thumbs thumbs
-dodatna štop svjetla/žmigavci
-(pre)uvučene gabaritke
- stražnji poklopac motora, bočni poklopac motora  i poklopac  za CH4  thumbs
Boja u ZG nije ista kao u ( prirodnom okruženju-  uz vedro nebo i plavo more, te Učku bez oborina-bit će bolji odsjaj) RI, ali meni izgleda  thumbs  thumbs

Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Bocko

U putničkom djelu ima više kamera, nadam se da će ovo spriječiti mogući vandalizam a stolice izgledaju baš udobno!
Iznutra je fantastičan, puno mjesta, jako lijep!

Tomek

E moj Bocko, kaže se strpljen - spašen.. Iskreno, danas je bio siv tmuran dan u Zagrebu i baš mi je bilo žao što nisu narančasti. Al dobro, ukusi su različiti. Jedan čovjek na carinarnici me pitao dok sam fotkao jesu to za ZET, al budući da je ZET-ov zglobni Citelis na 107 prolazio tada vidjelo se dobro kako je ZET-ova boja tamnija. Ovi su nekako svjetlo plavo sivkasti.

Pa idemo sa slikama:

Unutrašnjost za vozača, povišena kod Citelisa, trebat će vozačima u RI malo navikavanje

Putnički prostor

Kontrola

Bocko

Sviđa mi se
kamere, veliki prostor, razmak između sjedala, unutrašnjost plava

ne sviđa:
plavi gumb stop  ;D

besplatne zimske gume

Tomek

Napominjem samo da ovo nisu garažni brojevi kakve će imati u Autotroleju ;)
221

222

223

224

Tomek

225

226

227

228

229

Toliko od mene, želim im puno sretnih kilometara ;)

kico101

Bravo, Tomek. Odradio si i više nego što je potrebno.
Nažalost ( dok se osobno ne uvjerim kao putnik ), nisam baš previše oduševljen. Zapravo, nisam uopće oduševljen. Dizajn mi je malo, hm, kao da mu nešto fali. Iza, katastrofa. Putnički prostor-očekivano. Kamere +. Rampa za invalide na srednjim vratima +. Display +. Sjedala+. Boja veliki minus. Kao prvo, čini mi se da to nije baš onaj RAL o kojem smo svojedobno raspravljali. Drugo, ova boja nije ni približno slična legendarnoj trolejevoj sivo-plavoj boji i zapravo je dosta sterilna, da se tako izrazim. Nadam se da će ga barem malo oslikati. Doista mi nije jasno zašto narančasta boja nije ekološka? ??? Ako je cilj plavih rukohvata da se ne vide, tada je cilj ostvaren. Ako mi dopustite da iznesem svoju želju-rukohvati narančasti sa krem tipkalom. 8-8
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

Tomek

ZET je u prvim MAN NL 263 iz 1999. imao plave rukohvate, no primjećeno je da boja baš ne odgovara te sve MAN-ove kasnije serije od 2003. do danas imaju žute. Kažem, ukusi su različiti, al meni je ova boja uživo bila koma, pogotovo dok je ovakvo sivilo vani, a u RI nije baš da nikad nema kiše i oblaka :D

noxis93

Mislim da bi u bojama autotroleja puno ljepše izgledali. Intrigantna je riječka kombinacija boja. Al dobro, treba naglasit prvi eko bus  ;D
Al opet, nadam se da neće svaki CNG tako...

221

Za što su namjenjeni otvori na lijevoj prednjoj i stražnjoj strani, ovi crni čepovi?

Bocko

Citat: 221  u Ožujak 19, 2013, 15:09:40
Za što su namjenjeni otvori na lijevoj prednjoj i stražnjoj strani, ovi crni čepovi?
4 otvora za punjenje plina! Najbrže punjenje u hrvatskoj  ;D

Portos

Danas više nisu raštrkani.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

421

Citat: Bocko  u Ožujak 19, 2013, 15:16:50
Citat: 221  u Ožujak 19, 2013, 15:09:40
4 otvora za punjenje plina! Najbrže punjenje u hrvatskoj  ;D
Gdje je četvrti? good_boy
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln