Nabavke novih autobusa

Autor nukleusri, Siječanj 02, 2008, 12:21:13

ikar

Vozio sam se na 7A i 4. Ljepo ide uz brdo, ništa lošije od Conecta. Sviđa mi se i radio u putničkom prostoru. Ne sviđa mi se završna obrada, puno plastike je tuda labavo, a ni klima se prvi dan nije pokazala bajnom. Trebat će to uštelat.

Neznam koliko će se vozačima sviđati, filozofija pulta i sistema je malo drukčija nego kod MAN-a i Mercedesa. Stanična kočnica bi mene nervirala, vrata se nemogu otvoriti dok se ručno na pultu ne potegne stanična...

Ali truba ubija... Kako vani tako i unutar busa  ;D

Portos

Citat: 421  u Svibanj 13, 2013, 17:12:44
@Portos
Ako se ZG Citelis puni od 45-60 min sa (pra)starim postrojenjem, za očekivati je da će nova tehnologija i tehnika punjenja ugrađena u RI punionicu bitno brže napuniti spremnike do max pritiska.
Ako je to za npr 10 min, to je već napredak ( ali očekujem još bolji rezultat što ćemo čuti od insidera). Postrojenje kupljeno za ZG, bi trebalo napuniti spremnike za cca 4 min ( ali to ćemo vidjeti 01.rujna kad će proraditi u APP).

"Šteta što punionica nije unutar Autotroleja."
Upravo suprotno, Trolej će imati prednost pri punjenju, dok će vanjski korisnici (poglavito IT  građani koji se itekako voze na CNG) dobiti mogućnost dolaska u Fiume gdje će moći dopuniti svoje rezervoare.
Osim toga, očekujem i nabavku vozila  na CNG od strane RI građana koji će se jeftinije i ekološki prihvatljivije voziti. 
Tek 1. Rujna??? Užas. No ako smo toliko čekali onda ćemo i ova 3,5 mjeseca.
Ako je punionica u garaži i pokraj garaže onda se autobusi pune po povratku u garažu i za njih nije potreban vozač, to će izvršiti tzv. parkirači u garaži odnosno eventualno vozači koji dovezu bus u garažu. U Riječkoj punionici će zbog toga što je ista daleko od Autotroleja ili netko morati dežurati skoro cijelog dana, ili će autobusima trebati izmišljati smjene i pauze kada će ih se voziti na punjenje. Pohvalno je da će CNG moći puniti i civili. Vrijeme će pokazati kako će biti riješeno punjenje Riječkih Citelisa.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

shef

A neš ti udaljenosti, ako nije gužva, autom si od garaže do punionice za manje od 10 minuta. Unutar garaže ionako više nema mjesta ni za iglu, a kamoli punionicu, a niti nigdje blizu.
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

Portos

Citat: shef  u Svibanj 13, 2013, 19:19:17
A neš ti udaljenosti, ako nije gužva, autom si od garaže do punionice za manje od 10 minuta. Unutar garaže ionako više nema mjesta ni za iglu, a kamoli punionicu, a niti nigdje blizu.
OK. Međutim to je dodatan posao odnosno za punjenje ti treba barem 15 minuta + doći do punionice te vratiti bus u garažu/na liniju. To iziskuje dodatne vozače, dodatne sate rada pa nećeš valjda voziti bus na punjenje iz gušta i jer voliš firmu u kojoj radiš? Jednom, dvaput ok ali stalno a zabadava? LPP ima punionicu pokraj garaže, u Novom Sadu je punionica u garaži, u Zagrebu će biti u garaži...

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

shef

Ma jasno je to, bilo bi bolje da je blizu ili u samoj garaži, ali jednostavno nema gdje. Tu se sada naravno otvara pitanje nove garaže od koje se izgleda skroz odustalo, koja je trebala biti na Srdočima što je Bogu iza nogu od centra i tek tada bi bilo nabijanja kilometara (vidi slučaj Autotransa), ali to je druga tema...
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

staypp83

Sada kad su dosli busevi, bilo bi dobro da se preselite u drugi topic! ;)  thumbs o-0 8)
"The difference between stupidity and genius is that genius has its limits." - Albert Einstein

shef

Polako, još nisu ni svi došli, fali još 8 Kapena i 1 Citelis

(c)Teutonic

Boki651

Citat: ikar  u Svibanj 13, 2013, 18:57:53
Vozio sam se na 7A i 4. Ljepo ide uz brdo, ništa lošije od Conecta. Sviđa mi se i radio u putničkom prostoru. Ne sviđa mi se završna obrada, puno plastike je tuda labavo, a ni klima se prvi dan nije pokazala bajnom. Trebat će to uštelat.

Neznam koliko će se vozačima sviđati, filozofija pulta i sistema je malo drukčija nego kod MAN-a i Mercedesa. Stanična kočnica bi mene nervirala, vrata se nemogu otvoriti dok se ručno na pultu ne potegne stanična...

Ali truba ubija... Kako vani tako i unutar busa  ;D

Upravo to, truba rastura, napisao sam tamo u temi o punionici da je bučniji od Conecta s dubljim zvukom pa uši malo pate, ali to je sitnica. Ne znam da li je klima u mom danas bila upaljena, ali se baš i nije osjetila. Dijelim mišljenje o rasklimanosti i trešnji, ali iskreno nisam ni očekivao bolje, samo se nadam da se neće u mjesec dana sve totalno rasklimati. Pozitiva radio u busu, zvučnici integrirani na način da se ne mogu razbiti, led diode iznad vrata, kamere u busu. Na zadnjoj klupi prostora premalo za noge u viših ljudi. Šteta zbog tapeciranih sjedala, jer sam već danas imao prilike vidjeti neodgoj na djelu i držanje nogu na stolici. Pa da mu ih ne bi čovjek polomio. Sve u svemu jako ok, ali mi fali narančasta boja. Da dodam još samo da sam se iznenadio kako ide dobro uzbrdo, mislio sam da solo Conectu po tome nema premca. Eto toliko :)

Bocko

Citat: shef  u Svibanj 13, 2013, 19:30:06
Ma jasno je to, bilo bi bolje da je blizu ili u samoj garaži, ali jednostavno nema gdje. Tu se sada naravno otvara pitanje nove garaže od koje se izgleda skroz odustalo, koja je trebala biti na Srdočima što je Bogu iza nogu od centra i tek tada bi bilo nabijanja kilometara (vidi slučaj Autotransa), ali to je druga tema...
Btw, danas je Jelačićev trg izgledao kao prije desetak godina.
Jako puno solo autobusa parkirano na ona mjesta za 30min turističkih. To se nema mjesta u garaži ili neki drugi povod?

Boki651

Pa to je večernje mijenjanje zglobnih za solo, na 5-ici ;)

Bocko

Na skyscraperu je stavljena narančasta verzija autobusa u photoshopu a ja sam napravio animaciju
Po meni plava uz ovo zeleno puno više paše

421

Citat: Majstor  u Svibanj 13, 2013, 17:43:12
Na tržištu vozila sve vrvi CNG modelima  ::|

http://www.autoscout24.hr/ListGN.aspx?atype=C&mmvco=0&fuel=C&pricefrom=1000&ustate=N%2CU   :P  :-X

@ Portos
1.rujna je krajnji rok ( po xti put ), ne zaboravi skorašnje izbore i taktiku: prvo nabava CNG buseva uz pomoć EU ( po najvećoj mogućoj cijeni), jer punionicu imamo (potvrdila struka) pa nesposobni iz ZH nisu u stanju napraviti (novu) punionicu, pa ću Vam sad ja pokazati da se može: krajnji rok je 1.rujna!
Parkirači  jamačno neće točiti CNG već osobe ovlaštene i educirane od ENERGA.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

ikar

Citat: Boki651  u Svibanj 13, 2013, 19:38:38
Upravo to, truba rastura, napisao sam tamo u temi o punionici da je bučniji od Conecta s dubljim zvukom pa uši malo pate, ali to je sitnica. Ne znam da li je klima u mom danas bila upaljena, ali se baš i nije osjetila. Dijelim mišljenje o rasklimanosti i trešnji, ali iskreno nisam ni očekivao bolje, samo se nadam da se neće u mjesec dana sve totalno rasklimati. Pozitiva radio u busu, zvučnici integrirani na način da se ne mogu razbiti, led diode iznad vrata, kamere u busu. Na zadnjoj klupi prostora premalo za noge u viših ljudi. Šteta zbog tapeciranih sjedala, jer sam već danas imao prilike vidjeti neodgoj na djelu i držanje nogu na stolici. Pa da mu ih ne bi čovjek polomio. Sve u svemu jako ok, ali mi fali narančasta boja. Da dodam još samo da sam se iznenadio kako ide dobro uzbrdo, mislio sam da solo Conectu po tome nema premca. Eto toliko :)

Meni se uopće ne čini bučan, a vozio sam se i naprijed, i otraga, ima duboki ali fini zvuk...

421

Citat: NP-549  u Svibanj 13, 2013, 18:02:17

U Radničkoj narukali na 205 bara,  došli u Rijeku sa pola rezervara, i poslije se punili nekih 10-ak minuta.    Minibus sa 1/4 rezervoara sa NGV1 napunjen za 10-ak minuta.
Autonomija 400 kilometara.   Vozio ga danas na liniji 4, bus je skroz OK.  Jedna posebnost koju sam primjetio na njima (nikada do sad nisam čuo za to),  ukoliko se vozi u "D" ima određeni režim rada.  Pošto je linija 4 prilično brdska, vozio sam ga dijelom trase u "3",  svejedno šalta 5 brzina ali potpuno drugačijim omjerom.  Naravno da samo jedan dan nije mjerilo, ali s obzirom na ono što sam probao snjim (5 krugova na četvorki, srednja smjena, stalno pun) bus je čisto OK.  Nemam nikakvih primjedbi.
Mogal si se javiti da dolaziš!  >hammer<
400 km-  ::|
Što se šaltunga tiče -koja je getriba? Ak je ZF, ima program Topodyn Ecolife koja prilagođava svoj rad konfiguraciji terena.
Jesi koristio klimu na četvorki?
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Majstor

Mislio sam novi Auto i kod naših zastupnika
Trenutno se nudi samo Iveco i Fiat CNG
Samo mi sudite pošteno !