Nabavke novih autobusa

Autor nukleusri, Siječanj 02, 2008, 12:21:13

kico101

Zač mislim?
Jednostavno zato, jer često fali vozila i u promet se stavlja ono što je zadnje ostalo ili izašlo sa servisa. Zar ne bi uvijek ( čak i u najjačoj špici ) trebalo biti barem 5 do 10 ispravnih vozila u rezervi ( svih tipova; zglobni, solo, mini )? Zar nije ponedjeljkom počesto frka s brojem ispravnih vozila?
Možda sam u krivu, ali mislim, da , danas, gotovo redovita praksa pojavljivanja primjerice EL-a, pa čak i SL-a na gradskim linijama u špici i nije baš stvar za pohvaliti.
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

Shole

da preksutra, u ponedjeljak 05.05,   počne vozit 20 novih buseva,  10 solo i 10 zglobnih,  u srijedu bi za drugu špicu u 13:00 sati broj potrebnih bio oko nule.  +/-  1,2

Uvijek se radi da je oko nule jer se na vozilima nešto radi,  bilo preventivno, bilo korektivno.   Ali definitivno se slažem stobom da bi broj vozila trebao bit barem po +2 za svaki pogon u rezervi u špici.   2 solo i 2 zgloba za grad,  2 solo i 1 zglob za prigrad,  i 2 minija.

lussin

I,jel se zna što će to novo doći?

kico101

Vidim da se zakuhala rasprava u temi o plinskim autobusima, pa bi mi bilo interesantno doznati, kako stojimo sa planovima nabavki novih vozila ( koliko vidim tendera još nema ). Od 40 vozila ( prema Obijevom planu ) stiglo je 11 ( +10 onih čuda ), tako da još fali 19.

Koliko se sjećam zadnja kombinacija je 4 zglobna i 5 solo CNG. Što je sa još 10, jesu li u planu i kada.

Osim sve sile cicimicija i pliniminija, solo i zglobni autobusi se pomalo, ali sigurno osipaju. Trenutno je 49 zglobnih i 102 solo ( jedan više-manje ). Mreža linija se sve više širi, kao i broj posebnih vožnji. Postoji li kakva strategija nabavki ili i dalje ide stihijski ili kako pulitika kaže'

Pitanja je puno, odgovora malo. Znam da je sezona kiselih krastavaca, ali ipak... ( zna se tko je zadužen za bockanje s ovakvim pitanjima ) ;D

NP-549

postoji ti kod nas i "pravo na pristup informacijama" tako da možeš zatražit i službeno. Baš me zanima šta bi ti odgovorili

kico101

Ništa ne bi odgovorili, kao i masu puta do sada. Valjda su me već skužili, pa me izbjegavaju. ;D
A zapravo, nije ništa zlonamjerno, već čista znatiželja.

mivano

Shole

jesi lud,  samo Iveco dolazi u obzir

111222

ne znam puno o autobusima, ali ovaj mi MAN pari ko avion :) bilo bi ga lijepo vidjeti orange boji  ;D

Boki651

Ovo je space shuttle i vjerojatno ćemo ga gledati samo na Youtube videima, u Rijeci možda eventualno na kakvoj probi i ništa više. I sad usporedi Shitelis s ovim.

111222

shitelis  ;D ;D ni meni nikad nisu sjeli iskreno

kico101

Bocko

Stižu prvi zglobni autobusi na plin

Komunalno društvo Autotrolej kreditno će se zadužiti za oko 15,5 milijuna kuna za nabavku 11 novih autobusa – devet na plin i dva s dizelskim motorom. Na riječkim ulicama novi autobusi se očekuju u trećem tromjesečju 2015. godine.
– Grad Rijeka uputio je Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost zamolbu za sufinancirane nabavke autobusa norme EURO 6, pogonjenih na stlačeni prirodni plin sukladno programu financiranja ostalih mjera energetske učinkovitost u gradskom prometu, a dobili smo potporu za 40 posto opravdanih troškova investicije, najviše u iznosu do 8,5 milijuna kuna. Prvi put će u Rijeku stići zglobni autobusi na plin. Što se tiče sredstava za otplatu kredita, ona su osigurana iz namjenskih sredstava za razvoj koja su sastavni dio cijene prijevoza. Krajem godine ističe jedno kreditno zaduženje Autotroleja, pa će razina zaduženja Autotroleja ostati ista, pojasnio je gradonačelnik Vojko Obersnel.

izvor; novilist

amalok.95

Se zna možda o kojim je autobusima riječ ?

Shole