Nabavke novih autobusa

Autor nukleusri, Siječanj 02, 2008, 12:21:13

franky

Jesu li ova dva dizela nešto turističko ozbiljnije?
Razgovarao sam jednim vozačem dok sam bio na MIK - u, te mi je rekao da Autotrolej ima ambicije u turizmu...
Možda dođu neki (najvjerojatnije) Magelysi ili nas iznenade s nekom Lion'som ili pak 515 HD
Ili griješim??

Shole

Ivan

Citat: Shole  u Prosinac 17, 2014, 12:30:49
Iveco Urbanway18 CNG
Prema prospektu za njega bi novi Cursor 8 CNG trebao imati 330 KS, no meni je i dalje nepojmljivo zašto bi brdovit grad kao Rijeka kupovao zglobne plinske. Solo dobro ide na brdo čim je neki motor preko 250 KS, ali još nisam čuo za zglobni plinski da nije trom... No dobro, možda nove generacije motora u power modu i neka "nabrijana" konfiguracija prijenosa mogu to promijeniti.

NP-549

Ako nemaju namjeru izbaciti nešto novo, najjači u ponudi je onaj sa 330 KS i mizernih 1300 Nm.  Možda se nešto da dobit sa kratkim prijenosom i 6 brzina, ali i dalje će do bit jako lijeno i po ravnome, a kamoli po Riječkim uzbrdicama.

Urbino LE

Baš me zanima kako će biti programiran mjenjač i oće li uspjeti izgurati riječka brda. Veseli što je motor snažniji nego u ZG sa 200 Nm momenta više, a i to što bi Urbanway trebao biti lakši od Citelisa.

Nego kada se mogu očekivati?

NP-549

Ja sam bio na probi za ZET-ovim 793 (zamjenski leasing), i  na liniji 5 nasuprot  starog okretišta

https://www.google.hr/maps/@45.3503559,14.4239314,3a,75y,91.09h,75.1t/data=!3m4!1e1!3m2!1sqbJ07jI4eQCOw9OGWLdurQ!2e0 
P.S.  zarotiraj sliku za 180 da dobiješ bolji dojam kakav je uspon

doslovno je stajao u mjestu 3,4 sekunde  (prazan) pod punim gasom i onda mic po mic je izvukao ovu uzbrdicu.  PRAZAN !

Da ne ispadne da samo pljujem,  naši solo Citelisi su prva liga.  Stvarno su pogođeni.  Ide OK  (naravno da nije ko Conecto), ali imaš par režima koje možeš izabrat i bus solidno vuče.  Udoban je,  malo je manje mjesta unutra, ali osim za krcatu 7A bus je za svugdje OK.  I prešli su najviše KM u godinu dana od svih novih buseva koji su došli u grad. Prosječno 100 000, a ima ih i sa 110

amalok.95

Trebali su uzet 1 taj bus na probu pa vidit kako ide, a ne se zaletavat, nakraju će stalno vozit na liniji 1 jer neće moč po uzbrdicama vozit

NP-549

amalok.95

Bio je ZET-ov 793 kao šta si i napisao bus doslovno neide ništa, neide mi u glavu zašto uzimati zglobne plinaše kad to nije za nas, ja se sječam kad je 793 vozio na 32. bus doslovno na onoj uzbrdici u Iki nije išao više od 20kmh. Ako su več htjeli CNG bolje da su uzeli još solo Citelisa ili tako neke, a šta se tiče zglobnjaka nek se drže dizela jer ovo će bit katastrofa po uzbrdicama.

tramvajac 92

U najgorem slučaju će vozit 10ku  ;D

NP-549

10 i 10A neće sigurno vozit jer je čak malo i viši od ovog busa

ovaj prolazi, al je dosta niži 

amalok.95

A ništa demoliranje podvožnjaka pa će vozit  8-8 šala mala nadam se da če busevi imat veči tank od Citelisa i da će poslužit svrsi :)

Shole

Tank na Citelisima je OK.  Bus može proć 400 km

Urbino LE

U kojoj su vam fazi nabavke?

Dominik MAN NG312

Citat: Urbino LE  u Travanj 02, 2015, 21:16:17
U kojoj su vam fazi nabavke?
Da stvarno, kad će vam doći Urbanwayi?  :-\