Nabavke novih autobusa

Autor nukleusri, Siječanj 02, 2008, 12:21:13

shef

Inače, u idućoj modelskoj godini će se pojaviti i Crossway LE CNG
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

Shole

Interesantna stvar za prigrad

C2

Nadam se da će Urbanway biti bolji od Citelisa. Što se tiče Crossway-a LE očito je da LE autobusi imaju budućnost u prigradskom prijevozu. Sad koliko je pametno uzimati CNG za Crossway LE zbog brdskog područja i ne znamo njegovu autonomiju je li dostatna za prigradske linije. Inače vozio sam se u običnom Crossway-u od Autoturista i mogu reći da sam zadovoljan i da je udoban, nadam se da je LE sličan po tom pitanju iako je drugačiji tip autobusa. Za Crossway LE CNG bi Autotroleju bilo pametnije da prije nabavke uzmu pokoji primjerak na probu da se utvrdi jesu li sposobni.

NP-549

Za prigrad je interesantno prvenstveno zbog sprečavanja krađe goriva.  Doduše i to se u zadnje vrijeme drastično smanjilo.  U pravu si što se tiče toga da ga treba najprije uzet na probu da se vide mogućnosti po brdovitom terenu.  Što se autonomije tiče, mislim da nebi smjelo bit problema jer solo Citelis bez problema prođe 400 km po brdima Opatijskog zaleđa gdje #809 vozi linije 34/35/37. 

MB Citaro

Kupuju se novi autobusi, a ni ove nema tko voziti

NP-549

Vozni park se neće povećavati nego ide u rashod par starih buseva.  644 je već otpisan, za njim idu 567 i 605 sigurno, a vjerovatno i 614

C2

Ako su dobra iskustva s Citelisom koji je gradski autobus na prigradskim linijama , Crossway bi trebao biti bolji jer se od prigradskog autobusa više očekuje. Ali na probu bi ga trebali uzeti za svaki slučaj.

NP-549

Govorio sam samo o potrošnji, odnosno autonomiji.  Što se tiče voznih osobina; prespor je.  Ne vozi opterećene linije, nego uglavnom kruži poluprazan i svejedno to slabo ide.  Doduše unutra je 290 motor, a u Crosswaya će vjerovatno ić 310 koji će doć sad u zglobnim Urbanwayima za 2 mjeseca  (prolongirana je isporuka na zahtjev tvornice).

conecto

Inače, Urbanway za RI je stigao u HR, prekjučer vidio jednog kod Sesveta.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

C2

Je li bio narančast ili u ekološkoj boji?

NP-549

svijetlo plavi, ko i CItelisi

conecto

Upravo tako, a na prednjoj šajbi je stajao neki papir s natpisom "Autrotrolej Rijeka" (uz još neka sitnija slova) tako da je to nesumnjivo riječki bus.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

NP-549

Iveco Urbanway,  prvi u Hrvatskoj

by Boky

smogovci.bbb2

Kad bi trebao biti u prometu?!
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

NP-549

kad dođu još 4, svi zajedno će u promet.  Vjerovatno sljedeći tjedan