Nabavke novih autobusa

Autor nukleusri, Siječanj 02, 2008, 12:21:13

mivano

Čovječe koliki šiberi...nadam se da će i naši biti takvi...

Nisam mislio da treba rashodovat 651, samo sam rekao da je stari bus.

kico101

Vezano uz sve ovo što vidimo, a ne želimo gledati zadnjih dana ( tipa-minibus na 1 ili 7A ),a sve zbog, očito, loše isplaniranog broja ugovorenih vožnji, probajmo stvari gledati ovako:
Potrebno je definirati nekakav optimalan broj vozila ( o broju vozača ovdje neću ), a prema trenutnom rasporedu i potrebama po linijama ( za razdoblje do 2020. ):
Minibus:
Potrebno za popunjavanje redovnog voznog reda ( gledamo vršna opterećenja ):      15 ( KBC,1B,4A,5A,5B,9,2x11 ( RI-Lokve, škola Viškovo ),12A/16A,15/15A,17,2xPermani, 32A/36,34A )
Razvoz vozača/posebne vožnje:    3
Prijevoz invalida:  2 ( 1+1 )
Prosječno neispravnih ( ~10% ):    2
Rezerva/iznenadna ispadanja redovnih ( ~10% ):     2
UKUPNO:    24
TRENUTNO:  23
FALI:   1
Pretpostavljeno za rashod:  11 ( 102,104,106-114 )
Potrebe za novima:  12 ( 11+1 za invalide )

Solo:
Potrebno za popunjavanje redovnog voznog reda ( gledamo vršna opterećenja ):      82
Turistički ( 680 ):   1
Prosječno neispravnih ( ~10% ):    8
Rezerva/iznenadna ispadanja redovnih/ugovoreni prijevoz ( ~15% ):     12
UKUPNO:    103
TRENUTNO:  100
FALI:   3
Pretpostavljeno za rashod:  21 ( 584-590;598-603; 641-650 )
Potrebe za novima:  24

Zglobni:
Potrebno za popunjavanje redovnog voznog reda ( gledamo vršna opterećenja ):      45
Prosječno neispravnih ( ~10% ):    5
Rezerva/iznenadna ispadanja redovnih ( ~15% ):     7
UKUPNO:    57
TRENUTNO:  49
FALI:   8
Pretpostavljeno za rashod:  16 ( 581-583,591-597, 614,615,621-625 )
Potrebe za novima:  24

Da, zaključim; u slijedećih 4 do 5 godina, da bi se održao standard koji smo imali prije 10-ak godina, potrebno je nabaviti 24 zglobna, 24 solo i 12 minibusa- ukupno 60-ak vozila. S obzirom da ovu planiranu zamjenu Citara/II u Conecte/II ne računam, jer odlaze relativno novi da bi došli novi, imamo situaciju da svake godine ( uključujući i ovu ) treba doći cca 12 vozila ( prosječno 2 do 3 minibusa, cca 5 solo i cca 5 zglobnih ).Utopija?
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

Bocko

Vidim kako su Conecti 2G imaju manje mjesta, sjedala kao da su rađena po standardu za debele ljude a stajaći dio je mizeran. Rukohvati previsoki, one ručke itd.
Ako se sada više ne kvare Citari 2G po meni bi bio bolji deal da zadržimo Citare a Conecte zbog svih ovih problema prošlih godina i tolikih kvarova Citara -dobijemo u pola cijene nove.

C2

Imaš puno varijanta sjedala u ponudi tako da ne znači da će u Rijeku doći s takvom konfiguracijom, isto tako vrijedi za rukohvate.

shef

Ljubljana nije daleko pa ako imaš priliku otići... Vozio sam se u LPP-ovim više puta i to je u principu Citaro I sa naterijalima u unutrašnjosti kao u Conectu I.
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

tramvajac 92

Pretpostavljam da je na natječaju za još plinskih autobusa izabran Iveco. Ili sam se možda prevario?  ;D

Shole

4 solo Iveca, 2 midi Iveca i 4 zglobna MAN-a

tramvajac 92

Čudno kako je MAN dobio. Za midije je očito bilo, mislim da nitko drugi ni nema CNG midije u ponudi.

Kad se očekuju?

man323

Kakva je situacija sa dolaskom Conecta? Piše se već dugo, i vode rasprave, no ima li kakvih konkretnih podataka o tomu kada bi tribali stići?

kico101

S obzirom kakva je situacija u Turskoj, treba provjeriti da ih nije zdimila kakova granata i sl.

djomlha

Postoji li mogućnost kupnje ovih citara koji odlaze, ako su sad u ok stanju, za povoljnu cijenu, posebno kad se zna šta se kupuje?

Shole

Ne,  jer smo navodno dobili jako dobru procjenu za njih.  Ima tu forumaša koji znaju sve detalje sudske presude .....

boky1975

Navodno bi trebali novi doći u 9 mjesecu.

Poslano sa mog PLK-L01 koristeći Tapatalk

Majstor

Samo mi sudite pošteno !

kico101

Treba dobar durbin, koji gleda u budućnost. ;D ;)
Ova trakavica predugo traje, ali ima nekih naznaka da bi do kraja godine, možda.