Nabavke novih autobusa

Autor nukleusri, Siječanj 02, 2008, 12:21:13

sniff

Iveco je lošije napravljen bus za južnije krajeve, al novi Urbanwayi i Crosswayi nisu uopće loši. Za zemlju financijskog stanja poput Hrvatske apsolutno ništ im ne fali.

421

Citat: shef  u Travanj 16, 2017, 12:18:46
Molim vas da obustavite ovaj tip rasprave koji se periodično ponavlja kako god koji grad kupuje nešto. Nemojte da moram kažnjavati.

Hvala unaprijed i sretan Uskrs
Sorry, a o čemu bismo trebali raspravljati u temi "Nabavka novih autobusa"?
Uskrs≠Nemojte da moram kažnjavati.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

545

Citat: shef  u Travanj 16, 2017, 12:18:46
Molim vas da obustavite ovaj tip rasprave koji se periodično ponavlja kako god koji grad kupuje nešto. Nemojte da moram kažnjavati.

Hvala unaprijed i sretan Uskrs
Zašto bi nas morali kažnjavati?
Sretan Uskrs i Vama...

Poslano sa mog SM-A510F koristeći Tapatalk

Tomek

Svakih 6 mjeseci ista rasprava, koji je bolji, čiji je veći i uvijek se vrtimo u krug.. Ako imate šta novoga za napisati pišite o toj temi, al generalno tema ne pridonosi nikakvoj novoj kvaliteti foruma.. Usporediti Citelise sa Ikarusima je nevjerovatno, očito nisi se navozio u Ikarusima...

shef

Ovakve rasprave moj tata je bolji od tvog tate idu kod svake nabavke, hoćeš ZET, hoćeš Promet, hoćeš Autotrolej... Doduše uvijek u njima sudjeluje netko novi kome je prvi put, ali dajmo prekinimo taj ciklus.
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

NP-549

I zaključili smo već 800 puta da ZET-ovi Citelisi nisu nešto što zbog kvalitete završne obrade,  što zbog dugog stajanja,  ali to onda ne znači i da su svi Iveci takvi.  Npr. naši Arwayi i Crosswayi su se pokazali kud i kamo pouzdaniji  od Regia.  Uopće nema nikakvih intervencija na njima dok je a Regijima bilo i kad su novi bili i poslije s vremenom

ManNLNG

Zna li itko kada ce novi autobusi pocet prometovat?
EUROBUS AV120

lussin

Kad ih registriraju i opreme. Možda sutra, možda za par dana

gorgoroth

TO je za sada to,nema više dolazaka novih,ili

545

Citat: Tomek  u Travanj 16, 2017, 13:27:20
Svakih 6 mjeseci ista rasprava, koji je bolji, čiji je veći i uvijek se vrtimo u krug.. Ako imate šta novoga za napisati pišite o toj temi, al generalno tema ne pridonosi nikakvoj novoj kvaliteti foruma.. Usporediti Citelise sa Ikarusima je nevjerovatno, očito nisi se navozio u Ikarusima...
Da si pametan, skuzio bi zašto sam usporedio Ikarus i Citelis. Ti se još nisi rodio, kad sam se vozio u Ikaci.

Poslano sa mog SM-A510F koristeći Tapatalk

man323

U Splitu primjerice većina vozača preferira Lion's Citya. Citara manje jer preosjetljiv. Mnogi kažu da su se Crosswayi pokazali dobrima unatoč neodržavanju.
Ne možemo govoriti kakvi su CNG Lion's Cityi jer takvih u RH uopće dosad nije bilo, a nije bilo niti bilo kakvi zglobnih Lion's Citya. Jedino ZET ima zglobne prethodnike Lion's Citya (G) ali se ovdje radi o dizelašima. Makar se i stari i novi baziraju na istoj šasiji, iznutra kao i izvanka su dosta drugačiji.
Usporedbu možemo jedino praviti kada dođu zagrebački Lion's Cityi G sa dizelskim motorom (onda ih možemo usporediti sa starijim A23).
Ako Autotrolej bude održavao autobuse onda ne bi trebalo biti problema, a ako se i neki kvarovi dogode unutar jamstva (mislim da su 3 godine, barem je tako bilo kod splitskih nabavljenih 2013.) onda je tu MAN Importer da ih ukloni.
Doživio sam da novi Citari C2 imaju malih problema, koji se u početku eksploatacije uklone i nikada više ne pojave. A svi bi trebali znati koliko je jedan zglobni autobus kompleksan, a pri tome mislim na broj sustava i dijelova od kojih se sastoji.
Jedino je kod Lion's Citya G CNG motor od 310 KS malo preslab za Rijeku. Ima okretni moment od 1250Nm. Kako će se pak dokazati, saznati ćemo tijekom eksploatacije.

lussin

Treba računati i na dječje bolesti koje znaju javiti kod novih autobusa

netko

Citat: man313  u Travanj 16, 2017, 20:20:33
Jedino je kod Lion's Citya G CNG motor od 310 KS malo preslab za Rijeku. Ima okretni moment od 1250Nm. Kako će se pak dokazati, saznati ćemo tijekom eksploatacije.
Cursor 8 CNG (Euro VI) koji već vozi u Rijeci ima 330KS i okretni moment od 1300Nm. Razlika je mala, neznam koliko osjetna.

Ali zato MAN ima zapremninu od 12816 cm3, dok Iveco ima 7800 cm3. Razlika je u podosta velikih 5000 cm3. Koliki i kakvi to može biti plus za MAN??
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

NP-549

Za razliku od novih Conecta  #730-739,  MAN-ovi imaju poprilično mjesta u prednjem dijelu autobusa

Dok bi se u prikolici već mogla i gužvica stvarat zbog nepotrebnih duplih sjedala preko puta trećih vratiju

Klasični City-jev zadnji kraj i škale za na galeriju

Garažne brojeve su dobili  #821-824, a tablice redom  Ri-9101-A  pa do 9104.

NP-549

Solo Urbanway12 je identičan prethodnoj seriji   #812-816, tako da nisam ništa slikao.  Garažni su #825-828, a  tablice se nastavljaju redom na MAN-ove.

Midi  Urbanway10 su #829 i #830, tablice su također redom.

Čudno postavljena sjedala u prednjem dijelu busa,  sva osim prva dva stoje naopako  glavauzid

od solo se razlikuje za jedan prozor