Gradska i prigradska stajališta 2

Autor kico101, Studeni 21, 2007, 22:01:20

Matija87

Citat: pehar_11  u Prosinac 19, 2022, 23:34:31Naravno, ukoliko se smatra da nema potrebe za nečim poput toga, javite. Unaprijed hvala svima i nadam se da nije off-topic.




ma ima potrebe jer se dosta stajališta promjenilo, izmjenilo izgled itd..Ja uskoro idem na godišnji pa bi mogao obići dio tih trasa pa ću ti poslati kad poslikam.

pehar_11

#406
Evo isvega i svačega što je trenutno u izradi:

18B (smjer Kastav):
https://www.google.com/maps/d/u/0/edit?mid=1Dofbr5eceG56wZ-HQ6PNL6mrkRZxc3k&usp=sharing
34 (smjer Veprinac): spajanje 34 u oba smjera u jednu kartu
https://www.google.com/maps/d/u/0/edit?mid=1W3a0zIOamHnqz21KveDoMBLH917km5q-&usp=sharing
34 (smjer Opatija): spajanje 34 u oba smjera u jednu kartu
https://www.google.com/maps/d/u/0/edit?mid=1E57YJqkpt1iBKpH9DhHk9qEhhvs1RZ0&usp=sharing
23 (smjer Permani):
https://www.google.com/maps/d/u/0/edit?mid=1km5CFUxJYGkwOIjczDq_77534W8nEuB6&usp=sharing

Kako budem radio karte, tako će one biti dodavane na popis. Ako imate sugestije/primjedbe ili slike, slobodno se javite. Gradske linije počinjem na proljeće, fokus je sada na ovim "županijskim".
Vrijeme je novac.

rzri05

Možda bi bilo preglednije da se linija prikazuje u oba smjera na istoj karti i da se pomoću onih slojeva može izabrati prikaz stajališta i odgovarajućih stajališta, tj. da spojiš na primjer liniju 34 smjerove Opatija i Veprinac na jednu kartu i staviš stajališta za Veprinac u jedan sloj, stajališta za Opatiju u drugi sloj i trase u slojeve. Sa strane se onda može označiti što da se prikaže na karti i što da sakrije.

pehar_11

#408
Citat: rzri05  u Prosinac 21, 2022, 18:54:43Možda bi bilo preglednije da se linija prikazuje u oba smjera na istoj karti
Na karti za liniju 23 sam započeo (u smjeru Permana je plava boja, u smjeru Rijeke ljubičasta), baci oko pa reci kako ti se čini. Ideja je odlična no u praksi izgleda dosta neuredno, barem meni dok to radim. Ali da, definitivno je ovo najbolje rješenje.
Vrijeme je novac.

rzri05

Evo pogledao sam, izgleda odlično. Po meni se ipak čini laganije za koristiti i ima više smisla nego da su smjerovi odvojeni na dvije karte za istu liniju. thumbs

pehar_11

#410
Na području općine Matulji postavljene dvije nove autobusne čekaonice
https://riportal.net.hr/rijeka/na-podrucju-opcine-matulji-postavljene-dvije-nove-autobusne-cekaonice/375139/#foto-3

Citat:Svi korisnici autobusa na linijama Autotroleja 22, 23 i 30 odnedavno autobuse mogu pričekati u novim, natkrivenim autobusnim čekaonicama.

Jedna nova čekaonica je na stanici u Jušićima, u smjeru prema Rijeci, a druga je u Luskinom gdje je izvedeno novo autobusno stajalište po završetku rekonstrukcije državne ceste te je potom postavljena i nova čekaonica.

Slike u prilogu odnose se na nove stanice u Jušićima i kod Dugane (Luskino).


Od ponedjeljka nova lokacija autobusne stanice na Rešetarima
https://riportal.net.hr/rijeka/od-ponedjeljka-nova-lokacija-autobusne-stanice-u-resetarima/375301/

Citat:Zbog novog režima prometa, u ponedjeljak 6. ožujka, ukida se autobusna stanica kod trgovine Birota u Rešetarima.

Umjesto nje, u funkciju se stavlja nova stanica s gornje strane iste trgovine. Nova stanica ima veću natkrivenu površinu i adekvatnu poziciju.
Vrijeme je novac.

NP-549

Maknuli konačno ono ruglo z Jušići. Nisi imel kamo ni vozni red zalepit

pehar_11

Kad će nova busna (i ako će) kod Trtna?
Vrijeme je novac.

NP-549

To općina određuje. Autotrolej nema ništa s čekaonicama

Matija87

Kad smo već kod stajališta, zanima me dal autotrolej direktno ima veze s postavljanjem oznaka (tabelica) na autobusnim stajalištima ili je i to na gradovima/općinama jer može se vidjeti što na gradskim što na prigradskim kako iste fale odnosno nema niti stupa niti tabelice (primjeri, Mučići smjer Ri, Jurdani smjer Permani, J.Kulfaneka(1B),Pallazo Modello, okretište na Učki, stajalište u Anđelima itd..)

NP-549

#415
To Trolej radi. Slobodno napiši sve šta znaš da fali pa ćemo napravit

Masovno nestaju, nešto iz dešpeta, a nešto jer su aluminijske ploče

pehar_11

#416
Citat: NP-549  u Ožujak 06, 2023, 18:31:07Slobodno napiši sve šta znaš da fali pa ćemo napravit
Ja sam imao listu na kojima fali prije, no vidim da su se na nekima naknadno stavljale nove tabl. Ako pronađem stariji popis pošaljem, jedino što mogu je na ovim svojim linijama napraviti krug pa javiti situaciju sada. Btw računaju li se i krivo ispisane table ili samo onih kojih nema?
Vrijeme je novac.

Matija87

Rekao bi da su prioritet ove na kojima nema tabelica uopće , a onda bi bilo dobro korigirat neke od postojećih
ovako iz glave što svakodnevno vidim a da fali
od gradskih linija; Put Bože Felkera, Drage Šćitara, Brašćine (smjer Pulac), Pallazo Modello, Saršoni smjer Višk./Gar. i smjer Ri iz Višk., 3 stajališta u staroj zoni na Kukuljanovu, Skalete smj Matulji, Ružići smj Klana, Klana pošta smjer Lisac, Lisac okret., Šapjane mjesto, Rupa smj prema Rozaliji, Pasjak mjesto, Belići (L37 smjer Kastav), Anđeli, Zagrad, Put za Lanišće, Ina dom (zadnja 4 sve oba smjera), Učka okretište, Škalnica mjesto smjer Ri, Sv.Petar smjer Veprinac
evo to je ovako od nekog opažanja u zadnjih par tjedana, moguće da ima još negdje, a moguće da je negdje i osvanula tabelica

NP-549

Nije osvanula jer treba naljepnice naručit

mivano