Gradska i prigradska stajališta 2

Autor kico101, Studeni 21, 2007, 22:01:20

pehar_11

#465
Sve pet, samo mi reci ako tebi i drugima ima smisla gdje i kako su postavljeni displeji? Ovo što ja gunđam zbog papirnatih displeja i voznih redova je puno manje bitno, nervira me to da što smatram da se tako bitna stvar za javni prijevoz i putnike u Rijeci mogla realizirat puno bolje, ovo je sve nabrzaka

NP-549

Ovako; bio sam na porodiljnom 4 mjeseca kad je ozbiljnije krenuo taj projekt tako da nisam od početka upućen u detalje. Ja sam inače bio mišljenja slično vašima, odnosno da će se postaviti jednostavni obostrani displejevi sa led diodama kao displej na busu, koji će prikazivat nekih 5,6 redaka i bit montirani na trotoaru u smjeru okomitom na cestu.
Obzirom da je ovo nešto kud i kamo ozbiljnije i da su montirane praktički pa moderne televizije u antivandalskom kućištu, dok ne proradi i ne uhoda se neću davat nikakove izjave i mišljenja. Bilo bi šupski srat po nečemu za šta ni neznam kako će radit i šta sve može

pehar_11

#467
Najnovije televizije su i na Delti, po komad na svakoj stanici

Usput, stanicu na Krnjevu prekoputa Spara su uredili nakon nevremena

tramvajac 92

Ovo je puno veće nego što sam mislio.

pehar_11

Dobrodošli u multiplekse Cinestar, kina s pet zvjezdica

tramvajac 92

Nadam se samo da neće biti udavljeni sa prigradskim linijama i oglasom. Tipa:
23 Rijeka 1 min
32 Rijeka 2 min
30 Rijeka 3 min
(oglas 2 reda)
A tebi treba gradska linija. ;D

NP-549

Lako moguće ujutro oko 7:45 kad navale sve prigradske

kico101

Ajde jedna glupost, ali moram ovo ispalit.

Ukoliko već na tom kino ekranu ne stane 10 redova ( barem kada su špice i kada u 5 minuta dolazi 10 autobusa ), ne vidim potrebu da se u B smjeru prikazuju prigradske linije. Pa čak ni u A smjeru kada je stanica 5 minuta udaljena od terminala Delta/TBJ, ne može tu biti nekih velikih iznenađenja.

Kod gradskih gdje su čitave trase u gužvama je dolazak na stanicu značajnija informacija.

S obzirom na veličinu ekrana dalo bi se tu svašta izmajmunirat; neka budu 2 stupca po 6 redova - još uvijek nije presitno, a stane 12 dolazaka.

Opcija je mnogo. Napr. Tržnica:

1  -  dolazi za 10 min ( more po kruh i novine )
2  -  dolazi za 15 min ( dovoljno za par kotleta i kilo pomidora )
7A  -  dolazi za 25 min ( na pivo sa prijateljima )
8  -  dolazi za 50 minuta ( pročitajte lektiru ).
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

pehar_11

#473
Potrošena su dva masovna displeja na početnoj stanici sa koje kreće većina prigradskih linija. Početnoj stanici. Onda su ta dva ista displeja stavljena pod (tj. u) stanicu koja je na drugom kraju Delte. Dve su mogućnosti:
• glupost 1: prikazuju se samo gradske linije koje kreću sa Delte
• još veća glupost 2: prikazuju se svi polasci s Delte, bez obzira jel se radi o gradu ili prigradu. Ako čekaš 10A, ajde, usput je pa odeš pogledat, ali ja sa krajnjeg perona da idem do busne pogledat kad ide bus, e bome neidem

Delta služi kao početno stajalište, nema potrebe da se na jednom mjestu nabacuju i pokazuju početna vremena kretanja, kada su ona 99,9% točna i zna se koja linija kada kreće. Da smo pravi (a nismo), ako su već morali, onda su trebali stavit jedan displej na dva kolca na početak perona za 2A pa da se prikazuju gradske linije u tom redu, a jedan displej na peron od 11, pa da je to kao prigrad. Po meni, Delta nije mjesto za ovakve displeje, neka ih stave na Kantridu ili negdje gdje prolazi >3 linije pa da to ima smisla.

Zasad nema smisla i apsolutno sam razočaran, možda to bude neka magija pa se ipak isplati. Nadam se da reklame na tome nisu ni u pomisli, jer ako jesu, sačuvaj Bože

tramvajac 92

Jesu li bar postavljeni do onih kućica, pa da je jedan na logičnom mjestu?

pehar_11

Kojih kućica? Oba displeja su svaki u svojoj stanici

NP-549

Bit će na Delti i ekran na touch blizu kioska

pehar_11

Bolje od očekivanog

tramvajac 92

Dost dobro. Mogao bi font biti i veći, a tu se trebaju i filtrirati podaci, jer ove vožnje za garažu su ionako bez putnika.

NP-549

Za vozni red 4.9. je nešto već isfiltrirano, al još moram trase preimenovat da su sve identičnog tipa.