Kako jedan čovjek može zaustaviti njih 200

Autor STIB, Listopad 03, 2008, 20:50:24

smogovci.bbb2

To je isto ko da neko snimi vozača da zadrijema za upravljačem busa u vrijeme kad ima lufta između polazaka (recimo na 166 ili 229 na GLK) i onda pošalje fotku Imbexu sa naslovom: Vozač ZET-a uhljeb, spava na poslu, sjetite se kad kupujete kartu za prijevoz kava
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

421

Nije i ne može biti isto.
Uostalom napad je najbolja obrana!
Da ti možda nije nadređeni, pa ga zato braniš ??? ??? ???
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

smogovci.bbb2

421

nnee nnee isto:
pospani vozač koji vozi ljude u  bus123, a (pro)budi se u jednoj od 5 faza ciklusa koji se ponavlja četiri do pet puta tijekom noći tijekom https://perfecta.hr/blog/tijelo-spavanje-organizam-rem-faza-460/  ili
pospani uhljeb koji se oporavlja od brige oko čuvanja samog sebe u izoliranoj kancelariji ??? ???
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

smogovci.bbb2

Ukruh (hljeb je u BiH) ima propisanu pauzu u trajanju od 30 min i zašto ne bi ubio oko. To što IMBEX (namjerno je ovo B) radi senzaciju iz ničega govori o samom portalu i tome koliko se srozao novinarski poziv kao takav. Upit za 421, zašto blokirate Ulicu grada Vukovara odnosno desno skretanje u HBZ svojim autobusima kada na ugibalište autobusa Lisinski stanu dva zglobna autobusa a Vas stignu 3 istovremeno. Zar za Vas ne vrijede prometni propisi ili vozači i putnici osobnih automobila nisu bitni?! Ne čudite se onda "Kako jedan čovjek može zaustaviti njih 200" kad su i vozači ZET-a isti good_boy

421

Zašto je kamera video-nadzora kod NSB okrenuta ka "fontanama" ili spomeniku prvom hrvatskom predjedniku, a ne na stajalište Lisinski gdje staju Samoborček, Autoturist, Plesoprijevoz, čekači putnika IZ autobusa, korisnici kioska Tiska (novine, cigarete,...) ???
Zašto vozači koji krše propise zaustavljanjem na stajališta autobusa ne "strepe", već strepiti moramo mi ili je to posao prozvanog ukruha  ???
*Zašto je faza semafora #Trg Stjepana Radića/grada Vukovara prekratka, iako je važna za izlazak  bus123 bus123 sa terminala Gl.kolodvor ???
Koji prometni propis kršim(o) ako "blokirate Ulicu grada Vukovara odnosno desno skretanje u HBZ svojim  autobusima kada na ugibalište autobusa Lisinski stanu dva zglobna autobusa a Vas stignu 3 istovremeno."
*Zašto se ne promijeni redoslijed faza semafora i prilagodi JGP ???
*Zašto se traka na  #Trg Stjepana Radića/grada Vukovara pretvori ne pretvori u "žutu traku" namijenjenu isključivo  bus123 bus123 ???
Stavke * su davno poslane gradskom uredu za promet kao zahtjevi u svrhu poboljšanja učinkovitosti JGP u ZG, ali...
"Kako jedan čovjek može zaustaviti njih 200" odnosi se i na one ukruhe koji to ne žele odobriti/vidjeti/sankcionirati/pomoći.
Zašto mehaničari servisnog vozila (za koje imaju odobrenje od strane nadležne službe) dobivaju kazne Komunalnog ili Prometnog redarstva zbog nepropisnog parkiranja na autobusnim stajalištima terminala Kvaternikov trg (zbog intervencije na  bus123 bus123 )iako im je to dozvoljeno prometnom vertikalnom signalizacijom ??? ???

smogovci.bbb2

Zašto ne krenete od sebe i uskladite polaske a ne da svi krećete istovremeno kava

421

Polasci jesu usklađeni, ali faza semafora također utječe na gužvu pred njim.
I kašnjenje po voznom redu također utječe na gužvu > linija 268 je tipičan primjer " bus123 bez  voznog reda".
Vjeruj mi da pokušavamo utjecati na parametre vožnje (vrijeme polazaka, vozno vrijeme, usklađivanje semafora  itd),
ali događa se : glavauzid s jedne strane , a s druge:   umnik2  kava  nnee  big_boss

Volzhanin

Gospodine 421 nema smisla iznova i iznova objašnjavati očite stvari tu jer su svi ljudi "nabrijani na zetovce" a 80% njih nebi izdržala 5 godina za volanom ZET-ovog autobusa (i to je puno rečeno)...stotine i stotine auta po ugibalištima/stajalištima svakog dana, terminal Kvaternikov trg okupiran autima i cvjećarima..da ne spominjem Božić kad dođu sa božićnim drvcima...i u svim tim situacijama ZET-ov bus je crna ovca i smetnja svima......smogovci.bbb2  ne, niste bitni vi u autima, bitniji je autobus..uvijek bio i uvijek će biti...jer se autom vozi max 5 ljudi a u ta dva ili 3 zglobna autobusa preko 200 ljudi....polasci nemaju veze s vozačima i za to nismo krivi....manite se ZET-a i ZET-ovih autobusa i vozača....svi ste se nešto nakačili na ZET i hoćete nekakvi europski sistem a nebi pustili bus iz ugibališta ni po cijenu života..ne možeš si ni zamisliti koliki auti obilaze po kontra smjeru bez obzira na dolazeće aute samo zato da bus nije ispred njega i nemaš pojma koliko guzica vas u vašim "bitnijim" autima spašavamo svaki dan...dosta je više toga...da ima dobrih sindikata ZET bi stao na dan - dva da se vidi kako je bez njega lijepo...i zahtijevati treba normalne plaće i uvjete rada...riješiti probleme s naplatom karata, parkiranjem auta po terminalima, probleme s voznim parkom i nedostatkom radne snage, napade na vozače...sve češće su situacije gdje se autima neda čekati u gužvi na aveniji Dubrava pa kroz terminal Dubrava idu prema bolnici....roman bi se mogao napisati o životu ZET-ovog vozača autobusa....

MAN19464

Citat: smogovci.bbb2  u Rujan 26, 2019, 13:49:23
Ukruh (hljeb je u BiH) ima propisanu pauzu u trajanju od 30 min i zašto ne bi ubio oko. To što IMBEX (namjerno je ovo B) radi senzaciju iz ničega govori o samom portalu i tome koliko se srozao novinarski poziv kao takav. Upit za 421, zašto blokirate Ulicu grada Vukovara odnosno desno skretanje u HBZ svojim autobusima kada na ugibalište autobusa Lisinski stanu dva zglobna autobusa a Vas stignu 3 istovremeno. Zar za Vas ne vrijede prometni propisi ili vozači i putnici osobnih automobila nisu bitni?! Ne čudite se onda "Kako jedan čovjek može zaustaviti njih 200" kad su i vozači ZET-a isti good_boy
Zar stvarno misliš da si upravu??
Navedi mi konkretne rezultate rada komunalnih redara, ako ti nije problem?
Što se mene tiče, neka svatko ubije malo oko na poslu, samo neka pokaže rezultate svoga rada i nema tu nikakvog problema.
Očigledno komunalni redari nemaju rezultate, vidimo to svakodnevno.

smogovci.bbb2

Ovo je otišlo u o-0 Ako te baš zanima pitaj u Gradu koliko je komunalno redarstvo naplatilo kazni prošle godine od putnika koji nisu platili kartu ZET-u. Znači rade još i za Vas jer vaša pravna služba to ne radi nego proslijeđuje komunalnom redarstvu da to radi. Kad to saznaš e onda se javi pa napiši konkretne rezultate rada komunalnih redara hi

421

U dvojbi sam da li doista ne znaš ili pak svjesno obmanjuješ puk na ovom forumu.
Pripajanjem ZET-a GSKG  2006, a od 2007-2018 ZGH, sav prihod od naplate kazni kontrolora ZET-a NIJE uplaćivan na račun ZET-a, već ZGH > ask me why!
Nakon toga, gradski vijećnici donijeli su Odluku o prijevozu putnika u javnom prometu 2013, pa si malo obnovi gradivo i dobro  umnik2 članak 36 alineja 1 i alineja 2 i Članak 38 alineja 1.
Komunalni redar ima veće ovlasti te nadzor kontrolora karata i ostalih prometnih djelatnika ZET-a stoga ne čudi podatak o naplati karata iako ja apsolutno nikad nisam vidio Komunalnog ili prometnog redara u akciji u ZET-ovim prometalima.
Postavio sam ti šest pitanja Zašto, odgovora dobio nisam!
Pitanje je ZAŠTO ??? ???

smogovci.bbb2

"II.4. PROMETNO OSOBLJE
Članak 23.
Vozač je dužan zaustaviti vozilo na svim stajalištima svoje linije, a ulaženje i izlaženje putnika je dopušteno samo na stajalištu dok vozilo stoji, osim u slučaju većih zastoja.
Iznimno, vozač autobusa nije dužan vozilo zaustaviti na svim stajalištima svoje linije ako u vozilu nema putnika koji žele izaći i na stajalištu nema putnika.
Vozaču je zabranjeno kretanje i vožnja vozila s otvorenim vratima.

Članak 24.
Vozač je za vrijeme prijevoza dužan uljudno se odnositi prema putnicima.
Za vrijeme vožnje vozač ne smije razgovarati s putnicima.
Prijevoznik je dužan obavijestiti putnike o promjeni relacije ili odredišta kretanja
vozila."
Dakle budi sretan da komunalni redari "spavaju" jer bi ZET lagano svaki dan ostao bez 600+400 kuna po vozaču/ici koji/a priča sa putnicima za vrijeme vožnje i nije uljudan prema putnicima. A da ne pišem da Vam vozila nisu označena sukladno čl. 18. i 20. iste Odluke kao ni oznake relacije po čl. 19. Ima toga još al da ne zamaram forum hi

421

Tko je moralna vertikala koja će procijeniti da li se vozač uljudno odnosio prema putnicima ???
Što se tiče razgovora, za informacije je nadležan Ured za odnose s javnošću jer vozač nema te ovlasti.
Kazne ne plaća vozač već prijevoznik - pravna osoba ili  odgovorna osoba u pravnoj osobi  >  umnik2
Zbog mnogo stvari navedenih u Odluci, a nauštrb zadovoljavanja potreba prijevoza, u promet idu i ona vozila koja ne bi trebala ići van.
Za to nije kriv vozač, ali te pitam: koliko bi onda  bus123 bus123 bilo u prometu ???
Iliti: volio bih da komunalni i prometni redari revno vrše svoj posao. Moji kolege također!
Naročito u ispisivanju kazni zbog vožnje u žutoj traci  te zaustavljanju i parkiranju na  stajalištima na Kvaternikovom trgu i Avenue Mallu!

Dreamwalker

??? Jesmo li dotakli dno kad netko može opravdavati spavanje na poslu i opći nerad javne službe? Ili možemo još dublje? Ili smo možda bocnuli nekog forumaša u REM fazi?  ???
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421