Kako jedan čovjek može zaustaviti njih 200

Autor STIB, Listopad 03, 2008, 20:50:24

Citaro04

Zar ostali autobus nisu mogli proći ravno te se polukružno okrenuti iza bivšeg kupališta?

MAN truck bus

Citat: Marek  u Svibanj 07, 2019, 19:22:08
Nitko nije pozvao nadležne organe?
Pozvan je Centar i policija, no dok je Policija došla specijalac je otišao.

@Citaro04
City sa 276 je zauzeo i jedan dio desne trake tako da ostali autobusi nisu mogli proći. thumbs
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

Volzhanin

A zašto bi vozač sa Cityjem manevrirao pored auta zbog tog debila? I zašto bi se ostali okretali okolo gdje je još gore za okrenuti se nego tu, opet, zbog debila....trebalo bi i po ugibalištima kad neko stoji s autom, ti staneš do njega i to je to...nema dalje dok taj ne ode...svi postali šerifi u ovom gradu...dolazim na stanicu i trubim čovjeku da se makne s autom a on meni, živčan, maše rukama...

dominik,

Možda zato što je prioritet prevesti putnike na i za u točno određeno vrijeme, umjesto tjerati neki inat ako je moguće zaobići prepreku (budalu), ali smo ionako ustanovili da za ovaj slučaj to nije bilo izvedivo.
Za parkiranje po stanicama je kriva "vozačka kultura" i grad koji to nedovoljno sankcionira kao i za gornji slučaj. Uz malo reda i koordinacije među službama
takvi bi se problemi brzo riješili.

421

Citat: dominik,  u Svibanj 08, 2019, 10:07:09
Možda zato što je prioritet prevesti putnike na i za u točno određeno vrijeme, umjesto tjerati neki inat ako je moguće zaobići prepreku (budalu), ali smo ionako ustanovili da za ovaj slučaj to nije bilo izvedivo.
Čiji li si ti aparatčik da mi je znati?
http://www.zet.hr/raspored-voznji/325?route_id=276
Na predviđeno vrijeme polaska/dolaska, mogu utjecati poremećaji u prometu, vremenski uvjeti ili druge izvanredne okolnosti.

@Citaro04
U Google maps ukucaj
https://www.google.com/maps/place/Trg+Eugena+Kvaternika,+10000,+Zagreb/@45.8142791,15.9976064,153m/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x4765d7adbb2082bf:0x1365f5d6c40534ec!8m2!3d45.8147165!4d15.9975554
pa ćeš možda spoznati da solo bus123 bez doticaja s rubnim kamenom ne može proći polukružno, a zglobni  bus123 nikako.
Obzirom da su na terminalu instalirane kamere video nadzora, veći učinak bio bi slanje kazne na adresu počinitelja od strane Prometnog redarstva i Policije, a poziv prema Centru i Policiji je alibi mjera, s očekivanim vremenom reakcije navedenih.
Ako kolege nisu koristile mobitele pa slikale situaciju slaba vajda...
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

dominik,

Naravno da si opet shvatio post kako tebi odgovara, no ne da mi se s tobom ulaziti u raspravu jer si naporan s jedni te istim floskulama, uživaj.

kikas_usora

Citat: dominik,  u Svibanj 07, 2019, 17:36:06
Nije se moglo laganim manevrom proći pored njega, konkretno City na 276?
Dečec moglo se proći bez problema ali nisam htio proći.Dotična osoba sa autom je kažnjena od prometnog redara.

Poslano sa mog EML-L29 koristeći Tapatalk

kikas_usora

Citat: kikas_usora  u Svibanj 10, 2019, 10:12:16
Dečec moglo se proći bez problema ali nisam htio proći.Dotična osoba sa autom je kažnena od prometnog redara.

Policija,pauk služba,prometni redar  pozvani 15 minuta se čekalo da dodu nakon čega je bitanga sjela u auto i otišla.Zvao sam prometno redarstvo dali su kamere zabilježile,potvrdili su da jest i da će biti kažnjen.Potvrdili su još da imaju toleranciju do 3 minute ili dok ne smeta busu na stajalištima pa slikaju i šalju kaznu.

Dreamwalker

Taj Kvatrić je zbilja magnet za takve specijalce. Jučer popodne se čovjek stao na peronu linije 202, upalio 4 žmigavca i otišao. Ne znam koliko je stajao, ali svakako nije u redu.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

dominik,

Citat: kikas_usora  u Svibanj 10, 2019, 10:12:16
Dečec moglo se proći bez problema ali nisam htio proći.Dotična osoba sa autom je kažnjena od prometnog redara.

Ajde odlično, dakle umjesto da si nastavio dalje i samo prijavio slučaj službama da one riješe problem što na kraju i jesu, ti si odlučio zablokirati kompletan promet na 15 minuta? Čestitam, neka si ti njemu pokazao!

kikas_usora

Citat: dominik,  u Svibanj 10, 2019, 11:32:09
Ajde odlično, dakle umjesto da si nastavio dalje i samo prijavio slučaj službama da one riješe problem što na kraju i jesu, ti si odlučio zablokirati kompletan promet na 15 minuta? Čestitam, neka si ti njemu pokazao!
Nisam plaćen po turama već po satu

STIB

Iako se ne volim opredjeljivati ni za koga (jer nisam bio na licu mjesta i nisam vidio sve što se događalo), ovaj put mislim da vozač busa koji nije htio manevrirati i "nekako" se provući pokraj ovog bistrookog koji se parkirao ima pravo. Dapače, puno puta bi bilo korisno da se u sličnim slučajevima napravi isto i da i sami putnici u autobusu shvate da za kašnjenje (ovaj put) nije kriv ZET nego njihov "obazrivi sugrađan".
A kad jednog dana dođemo do faze u kojoj će ZET putnicima isplaćivati odštetu u slučaju kašnjenja, onda će i ZET naći načina da se za takve troškove naplati od vlasnika automobila, tj. od onog tko je problem uzrokovao.
Za usporedbu, kad se tako nešto dogodi na tramvajskoj pruzi (a to nije rijetko), onda nitko ne pomišlja reći vozaču tramvaja da zaobiđe parkirani auto, zar ne?
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

marin

A zašto bi vozač gazio po rinzolima, drapao gume i riskirao oštećenja, mogla je grana od drveta lijevo bit i razbit šajbu, sve na usko se ide. Kao slučaj na nekim drugim okretištima. Neka nesavjesni vozač Pola sada snosi posljedice i nek ih on vozi.

Volzhanin

Citat: kikas_usora  u Svibanj 10, 2019, 13:19:57
Nisam plaćen po turama već po satu

Upravo tako kolega, kud sreće da tamo parkira šleper i da ga cijeli dan nema...satnica ide...a što se ljudi tiče imaju taxi...zašto bi moja briga trebala biti hoće li ljudi čekati pola sata bus? Ja sam tu ko robot..ako ide vozim ako ne stojim i doviđenja...najbolji su kolege koji divljaju oko toga ili kad idu sami tražit neke obilazne pravce...samo relax..  8)

marin

Citat: dominik,  u Svibanj 10, 2019, 15:08:41
Lijepo je gore napisano da se moglo proći bez problema ali se nije htjelo, kakve grane, gume itd...?
Nesavjesni vozač auta bio bi ionako kažnjen, a ovako je stvorena nepotrebna blokada prometa koja se mogla izbjeći radi istjerivanja nekakve pravde. Na kraju su jedino ostali oštećeni putnici i vozači ostalih linija.

Pa i nije baš bez problema, moralo bi se manevrirat i možda ulazit desno u tuđu traku itd, na slici se vidi da se iz prve nije moglo smotat. Ali ja govorim općenito, na Britancu je nedavno bio slučaj kao tu, bus nije mogao smotat u peron od linije 101 osim da ne gazi po travi i rinzolu. A čemu to radi idiota nekog riskirat oštećenje bilo kojeg dijela autobusa? A na nekim okretištima da se tako stanu, lako se može dogodit da se udari npr u granu. I onda kaj bi se dogodilo, šole bi razbio šajbu, a ovaj bi sjeo u auto i otišo.
Kao što kolega kaže, samo relax.