Školski prijevoz ZET-a

Autor Portos, Studeni 21, 2007, 22:02:42

Akropola

Prijevoznik kada se javljao znao je kako stvari stoje kao i prošli vozni red.
Ako im je neisplatljivo voziti neka raskinu ugovor i točka.

MAN truck bus

Evo još problema na školskim linijama koje ne vozi ZET. Izvor: FB stranica dubrava.hr

Citat:Poštovani, susjedi ,roditelji čija  djeca pohađaju OŠ Granešina te su korisnici školskog autobusa molimo Vas za pomoć.
Naime ukinuli su nam polazak školskog autobusa  iz škole nakon produženog boravka koji je bio u 16:40 h ,što znači da djeca nižih razreda ( 1. i 2..) više ne mogu školskim  autobusom doma.Takvo nešto je nedopustivo i neprihvatljivo da naši najmlađi ne mogu koristit uslugu prijevoza.

Ranije smo objavili humanitarni turnir koji je sutra od 11: 00 do 16:00 sati na nogometnom igralištu OŠ Granešina.
U navedenom vremenu moći će se potpisat peticija protiv  odluke ukidanja navedenog polaska školskog autobusa.

Pozivamo vas da se odazovete u što većem broju kako bi prikupili dovoljan broj potpisa.

Zajedno smo jači...

"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

tomekk

Citat: Akropola  u Listopad 27, 2023, 00:48:55Prijevoznik kada se javljao znao je kako stvari stoje kao i prošli vozni red.
Ako im je neisplatljivo voziti neka raskinu ugovor i točka.

Prilikom objave natječaja, nigdje nije bio priložen vozni red. Procijenjena vrijednost je izračunata na temelju kilometara kao autodan iako je cijena daleko niža od realnog autodana.
Konkretno, prvi su se žalili Brioni za Dugave jer se vozni red ne može odraditi s jednim vozačem po autobusu te više nema ekonomske računice.
Život je kao matematika - ako ide lako, vjerojatno nešto radite pogrešno
RIP Grga

sniff

OŠ Marije Jurić Zagorke

nosofer

Citat: tomekk  u Listopad 28, 2023, 22:57:47Prilikom objave natječaja, nigdje nije bio priložen vozni red. Procijenjena vrijednost je izračunata na temelju kilometara kao autodan iako je cijena daleko niža od realnog autodana.
Konkretno, prvi su se žalili Brioni za Dugave jer se vozni red ne može odraditi s jednim vozačem po autobusu te više nema ekonomske računice.

Dakle prijevoznik koji prilikom sklapanja posla ne zna saznati najvažnije informacije - one o voznom redu - a nalaze se uredno već godinama na webu škole (konkretno O.Š. Sesvete) - prevozi djecu i preuzima odgovornost za njih. Top!

nosofer

Proučavala sam propise EU i iskreno nije mi sve baš jasno i znam da se neka pravila drugačije tumače kada je ZET u pitanju, no sumnjam da jedan vozač smije biti na poslu 12 sati dnevno usprkos pauzama. Ili?
Vozni red u prilogu je skraćen za ovih 6 vožnji
SELNICA 10.20
ŠKOLA 10.40
SELNICA 11.10
SELNICA 14.30
ŠKOLA 15.00
SELNICA 15.15

Moje pitanje zapravo glasi - jesu li možda (pod krinkom racionalizacije i odgovornog korištenja gradskih
sredstava
)izbacili te vožnje kako bi jedan vozač mogao voziti cijeli dan?

lussin

Citat: nosofer  u Studeni 06, 2023, 22:43:18Dakle prijevoznik koji prilikom sklapanja posla ne zna saznati najvažnije informacije - one o voznom redu - a nalaze se uredno već godinama na webu škole (konkretno O.Š. Sesvete) - prevozi djecu i preuzima odgovornost za njih. Top!

Posao prijevoznika nije da se bavi istraživačkim radom. Zašto vozni red nije odmah bio priložen u specifikacijama natječaja? A što se tiče predmetnog voznog reda mislim da nije legalno, a siguran sam da nije normalno da to vozi jedan vozač

nosofer

Istraživačkim radom ???

Oni su onda svojih 44.835€ ponudili za što točno?

MAN truck bus

Za to što su mislili da će pobrat pare za 4-5 polazaka dnevno, pa će im to odrađivati vozač usput dok vozi izlete i slično.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

MAN SU220

Citat: nosofer  u Studeni 06, 2023, 22:53:54Proučavala sam propise EU i iskreno nije mi sve baš jasno i znam da se neka pravila drugačije tumače kada je ZET u pitanju, no sumnjam da jedan vozač smije biti na poslu 12 sati dnevno usprkos pauzama. Ili?
SELNICA 10.20
ŠKOLA 10.40
SELNICA 11.10
SELNICA 14.30
ŠKOLA 15.00
SELNICA 15.15

Moje pitanje zapravo glasi - jesu li možda (pod krinkom racionalizacije i odgovornog korištenja gradskih
sredstava

Škole su dužne organizirati ako je nastava samo ujutro dolazak u 07:30 i povratak sa četvrtog (11:40), petog (12:30) i šestog (13:20) sata. Ako je škola i u popodnevnoj smjeni dolazak u 13:30 i isto tako povratak 17:40, 18:30, 19:20.

Sve ovo ostalo između dok traje nastava nisu!

NP-549

Citat: nosofer  u Studeni 06, 2023, 22:53:54Proučavala sam propise EU i iskreno nije mi sve baš jasno i znam da se neka pravila drugačije tumače kada je ZET u pitanju, no sumnjam da jedan vozač smije biti na poslu 12 sati dnevno usprkos pauzama. Ili?
SELNICA 10.20
ŠKOLA 10.40
SELNICA 11.10
SELNICA 14.30
ŠKOLA 15.00
SELNICA 15.15

sredstava

Vozač moze bit na poslu 15 sati dnevno uz odgovarajuće pauze (pola sata u prva 4 sata pa još 15 ....), a razmak između dva radna dana mora bit 11 sati, odnosno dva puta tjedno može biti 9 sati.

Teoretski, ovo može vozit 1 vozac u danu ali to je psihijatrija

nosofer

Citat: MAN SU220  u Studeni 07, 2023, 03:46:10Škole su dužne organizirati ako je nastava samo ujutro dolazak u 07:30 i povratak sa četvrtog (11:40), petog (12:30) i šestog (13:20) sata. Ako je škola i u popodnevnoj smjeni dolazak u 13:30 i isto tako povratak 17:40, 18:30, 19:20.

Sve ovo ostalo između dok traje nastava nisu!

Ali djeci je potreban bus u 10:20 jer im nastava počinje u 10:40 (popodnevna smjena) i ostaju do 16:35...i još hrpa takvih primjera kada se dolazi u međusmjenu jer je škola pretrpana i Grad od 2016. obećava nadogradnju.

Uglavnom svi prebacuju loptice jedni na druge. ZET je predao Herc toursu, oni prijete raskidom ugovora pa ZET prebacuje na školu, a oni na Grad. Ostaje samo ići dalje na Ministarstvo jer su u pitanju izborni predmeti (u međusmjeni) i taj predmet ima status redovnog predmeta kada se upiše i ne može ga se usred godine ispisati.

nosofer

Citat: NP-549  u Studeni 07, 2023, 06:12:10Vozač moze bit na poslu 15 sati dnevno uz odgovarajuće pauze (pola sata u prva 4 sata pa još 15 ....), a razmak između dva radna dana mora bit 11 sati, odnosno dva puta tjedno može biti 9 sati.

Teoretski, ovo može vozit 1 vozac u danu ali to je psihijatrija

Od početka školske godine vozi isti čovjek cijeli dan, a ima 70 godina, odmara i puši u autobusu.

Akropola

Problem je što su tražili najam autobusa na dan s vozačem. A nigdje nije definirano koliko traje dan.
Prijevoznik je morao biti svjestan da mora imati 2 vozača ili dvojnu posadu.

NP-549

Dvojna posada nije sigurno na školi, al dva vozača bi trebala bit