Školski prijevoz ZET-a

Autor Portos, Studeni 21, 2007, 22:02:42

shef

Moram negdje pronaći zakon, nisam siguran da baš cijeli prednji i stražnji kraj moraju biti žuti, mislim da je bilo riječ i o žutoj crti.
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

tamlover

Autobus namijenjen za obavljanje svakodnevnog prijevoza djece moraju ispunjavati i sljedeće posebne uvjete:

prednja, stražnja i manji dio bočnih stranica autobusa moraju biti obojene žutom bojom,
– unutrašnjost autobusa, mora biti čista i neoštećena (sjedala, podovi, bočne stranice, rasvjetna tijela),
– moraju imati osnovni pribor za interventno čišćenje (metla, lopatica, posuda, spužva i sl.),
– moraju imati uređaj za zagrijavanje i prozračivanje vozila,
– moraju imati vanjske površine autobusa neoštećene, a ako su sanirane, sanacija mora biti izvedena uredno,
– svi znakovi obavijesti i natpisi unutar autobusa (ULAZ, IZ­LAZ, IZLAZ ZA NUŽDU i sl.) moraju biti na hrvatskom jeziku i latiničnom pismu,
-  sva sjedala moraju biti tapecirana,
– sva sjedala moraju imati naslon za glavu,
– sigurnosni pojas mora biti ugrađen na svim sjedalima u skladu s Pravilnikom ECE-R 16,
-  sva sjedala moraju imati naslone za ruke, osim u slučaju autobusa I. razreda,
– da mjesta za stajanje, a ako se koristi autobus I. i II. razreda, mjesta za stajanje se ne smiju koristiti.

...i bilo je lepo i navek TAM bu....

tamlover

shef

Točno, u međuvremenu sam ga i ja našao ;)
Narodne novine 8/2006.
Heh, a gdje je žuto na bokovima Marbusa?
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

tamlover

Ono što me iznenadilo (jer je u suprotnosti s onim što sam čuo) je da se primjenjuje od 1.1.2007. osim odredbe o pojasevima koja se primjenjuje od Nove godine.

To će reči da je 99% školskog prijevoza u HR neusklađeno s pravilnikom (?) ili je i u ovom slučaju (kao i na nekim drugim primjerima) primjena odgođena kako bi se prijevoznici prilagodili.

*Žuto na svima osim SÜ313 sa strane ne postoji ništa, a na njima je pak prednja i stražnja strana tek djelomično žuta  :-\

shef

Ovaj Pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objave u »Narodnim novinama«, a primjenjuje se od 1. siječnja 2007. godine, osim odredbe članka 3. podstavka 9. ovog Pravilnika, koja se primjenjuje od 1. siječnja 2008. godine.

A ovo je podstavak 9 članka 3:
– sigurnosni pojas mora biti ugrađen na svim sjedalima u skladu s Pravilnikom ECE-R 16,

Ovog časa, mislim da su osim novih ZET-ova, svi autobusi za prijevoz djece u prekršaju, odnosno neispravni jer ne odgovaraju propisima.

(c)Teutonic

tamlover

goran666

Danas u Osijeku ispred hotela Mursa parkiran Man ZG 2434-DJ . sliko sam mobom pa slika nije najbolja

tomobrad

Nekako mi je tesko povjerovati da ZET-ovi autobusi za prijevoz djece zadovoljavaju sve one propise koje je tamlover napisao.

Tomek

Evo malo sramote za ZET -- kada su školski već pušteni nalinije mogli su barem paziti gdje ih šalju, ovako voze baš sve linije tako da je billo za očekivat vidjet ovakve slike --- sramota Zagrebe moj

gb66 jučer vozio sa gb65 liniju 130

--naravno radi se o zadnjem redu sjedala -- gb66 je uz gb63 drugi ovako osakačeni školarac

Ivan1983

To samo stoka može napraviti a ne ljudi ;)

tomobrad

U Zugu ovakvi autobusi ne idu u promet dok se to ne rijesi (dok se ne uklone grafiti, npr.). Cim se takvo nesto uoci, autobus odmah ide u garazu, a na zamijenu dolazi drugi. Tako da tamo nikad necete vidjeti autobus sa unistenim sjedalima ili grafit-om/ima

Eurobus av120

ma sve je to ok, ali kakvih "ljudi" ima, tko bi plaćao da se 2 puta tjedno autobus mora pretapecirati i prebrisati grafiti po staklima i plastici u unutrašnosti... ? jasno mi je da bi to bilo odlično da se odmah uklanja, ali mislim da je to našim prijevoznicima preskupa igra jer ako danas poprave, sutra će opet se naći netko tko će ponovno potrgati...

tomobrad

Istina, ali to se mora rjesavati. Inace ce tako voziti dok ne odu u rashod...

busi

Citat: shef  u Siječanj 20, 2008, 21:32:33

Ovog časa, mislim da su osim novih ZET-ova, svi autobusi za prijevoz djece u prekršaju, odnosno neispravni jer ne odgovaraju propisima.

pa ni ZET nije skroz po propisima. Žuta boja na bočnim stranicama?