Školski prijevoz ZET-a

Autor Portos, Studeni 21, 2007, 22:02:42

STIB

Jutros jedan na liniji za Waldorfsku školu:

Zašto su nabavljani oni silni školski autobusi?  :o
Zar ne bi svi školski autobusi morali imati žutu prednju i stražnju stranu?  ???
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

kriticar

Citat: STIB  u Veljača 20, 2009, 08:39:07
Zar ne bi svi školski autobusi morali imati žutu prednju i stražnju stranu?  ???

Po trenutno važećem pravilniku ne trebaju, ali na snagu vrlo brzo stupa novi.
1968 dolazak prvog mana750 na Zagrebačke ulice

1970 i na Dubrovačke

S T E T A - S T O - B A R - J E D A N - N I J E - S A C U V A N

kekobus

Ali ovo na slici ti je Daily, a ne Cacciamali !

conecto

A ovaj Daily kao ni drugi takav nema ni propisnu oznaku za prijevoz djece. Možda su ovo na zadnjoj šajbi isprintala sama djeca!
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

STIB

Citat: kekobus  u Veljača 20, 2009, 08:50:53
Ali ovo na slici ti je Daily, a ne Cacciamali !
Točno. Nisam uopće registrirao, vidio sam mu samo krov dok se približavao...  :-[
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

Tomek

Evo danas dva školska

Ovaj gbr631 je ex gbr61.

igor 409

Danas sam vidio jedan novi Citaro G parkiran kraj kazališta Trešnja tako da pretpostavljam da je vozio neku školu u kazalište. Na displayima su bile oznake za školski prijevoz no nije imao crvene table na sebi. S obzirom na to da se radi o normalnom busu naravno da nema ni papagaj bojanje ni pojaseve na sjedalima tako da ispada da je vožnja bila protuzakonita ili možda postoje neki izuzeci u čuvenom zakonu o prijevozu djece (u kojem podržavam jedino odluku o starosti buseva). Inače ovo s žutom bojom i pojasevima mi je totalno bezveze jer kol'ko se sjećam i nas su nekad u kazalište, muzeje i sl. vozili u SG-ima i Ikarusima gdje smo i stajali a ne pamtim da se ikad ikome nešto dogodilo.

Tomek

Nevjerovatno kakve se sve stvari događaju u ZET-u... Naime, u nedostatku školskih autobusa u APP, APD je u Podsused poslao MB Conecto H gbr430.. I sad je 430 stalno u APP.. Mislim prošle godine su u kontra smjeru otišli gbr60 i 61, pa zar ne bi njih mogli vratiti nego se šara sa tipovima autobusa po pogonima.. Grozno.

A Marbus BB iliti bez garažnog broja je izgleda u APD-u imao gbr790, ali sad je ponovno u APP pa nitko ne zna koji je sad gbr..

buSHunter795

Koliko ja znam, Marbus ima garazni broj 'Z-1'. (OT.,a zamjenski KingLong je imao 'K-1')

Sonja

conecto

Počela je nova školska godina.

I jedna novost u školskim busevima - pohvale onome tko je ovo osmislio! Nije zahtijevalo mnogo truda i novca, a nadam se da će bar malo pomoći vozačima.

A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

manoplan

sokre

Osim bojanja prednje i stražnje strane, te uvođenja pojaseva, što bi još trebalo napraviti da se autobus prilagodi za školski prijevoz?

Često mi padne na pamet da bi solo Citelise trebalo staviti za školske, a školske na prigradske linije.

Shole

Ne treba imat žutu prednju i zadnju stranu.  Kompletni pravilnik možeš nać na interentu ako te baš toliko zanima, a onako ukratko što mi pada na pamet jest:
- pojasevi
- naslon za glavu
- ABS
- nekakve sigurnosne cake oko sustava goriva
- narančasta oznaka školskog prijevoza naprijed i straga sa lijeve strane.
Vjerovatno ima još toga al se nemogu sad sjetit.

A onaj koji je pisao taj pravilnik očigledano nije nikada imao nikakve veze sa školskim prijevozom jer je autobusi koji tome odgovaraju su turistički, mada bi bilo kud i kamo praktičnije da su za malu djecu niskopodni ili poluniskopodni (MAN EL, Conecto) autobusi,  tako da mogu lakše ulazit. Pošto već voze spomenuti turistički onda voze 80, iako i za djecu trebalo bit obavezo 50 km/h, ako ne i manje. Moraju se pridržavat uputa o ulazu i izlazu na prednja odnosno zadnja vrata iako bi bilo logičnije da su zadnja obavezno zaključana i da svi moraju ulazit i izlazit na prednja tako da ih vozač ima na oku. Uglavnom sve je naopako.  Isto tako izjednačen je prijevoz djece u školu i iz škole sa prijevozom djece na izlet ili neko sportsko takmičenje nekog kluba. To nebi trebalo imat veze jedno s drugim

tramvajac 92

Evo ga tu: http://www.hrvatskiprijevoznik.hr/index2.php?option=com_content&do_pdf=1&id=602
Ovo mi baš nije najjasnije al dobro:
Čl. 16
Najmanje dva sjedala namijenjena osobama s invaliditetom i označena kao takva, moraju biti smještena u djelu vozila koji je najpogodniji za ulaženje i najbliži sjedalu vozača.