BMW vs MERCEDES

Autor Slavuj, Srpanj 12, 2009, 12:42:59

Shole

E kad smo već kod tih "kuadova",  dal je za njih potrebna "A" kategorija kao za motor preko 50ccm, ili se voze na "B" kategoriju ko i auto s obzirom da imaju 4 kotača ?

netko

#61
Citat: Shole  u Kolovoz 17, 2009, 12:11:52
E kad smo već kod tih "kuadova",  dal je za njih potrebna "A" kategorija kao za motor preko 50ccm, ili se voze na "B" kategoriju ko i auto s obzirom da imaju 4 kotača ?
Mislim A,sad neznam jel treba A1 ili A2.Sve ovisi koliko kubika ima. ;)  :)
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

malena

malo su sje--i zakon.u prvu si netko ovisi o kubikaži

Shole

Ja mislim da se to odnosi samo na vozače ispod 21 godinu (ili tako nešto) koji nemaju pravo vozit preko 125 kubika.  Jedino ako naša malena ima 18 pa ju strah da će morat vozit neki slabašni.

malena

shole znaš ti dobro koliko malena ima godina:))) mogla bih vozit i one motocikle jače od 1000kubika ali iskreno nemam muda:)))))) doslovno:P

malena

sa 250 kubika ja sam sasvim zadovoljna.ajd do 500! sve iznad bi bilo da motor vozi mene a ne ja njega:PP pozdrav shole!!!

conecto

#66
Citat: Shole  u Kolovoz 17, 2009, 12:11:52
E kad smo već kod tih "kuadova",  dal je za njih potrebna "A" kategorija kao za motor preko 50ccm, ili se voze na "B" kategoriju ko i auto s obzirom da imaju 4 kotača ?

Ovisi i o masi samog vozila, pa nema veze koliko ima kotača. Tako se stara BMW Iseta vozila s A-kategorijom. No pitanje je dal se quad može voziti s B, a da nemaš A?
Samo znam da quad i nije baš zajebancija jer mi je jedan poznanik završio u bolnici na njemu i bilo je vrlo gadno.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

malena

ma čula sam i ja da su nestabilni i da se lako u zavojima možeš prevrnut ali ne namjeravam s njima izvodit akrobacije a ovaj koji mislim kupit ni ne ide preko 100/sat. i to je puno! čisto bih ga vozila iz gušta jer sam zaljubljena u ta vozila!

conecto

Nisam vozio to čudo (moram priznat da me baš i ne privlači), ali koliko sam shvatio vožnja quada zahtijeva dosta tjelesnog rada, odnosno naginjanja tijela kod skretanja i na taj način regulacije težišta vozila. No quad je možda najviše terensko vozilo, gledao sam što freakovi rade na njima, tko zna s njima može stvarno svašta. No ako padneš puno je gori od motora s kojeg možeš uglavnom uvijek pasti tako da on odleti na drugu stranu, dok te quad u većini slučajeva poklopi a obično baš i nije lagan.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

ikar

Koja su to kola bolja od Volva???


zoki.man.fan

pa.... imaju jedna kola koja su bolja od volva, brza, malo troše, sama voze, imaju osjećaje, ali imaju i neke mane kao što su zaljubljivost i živčanost. Jednom riječi: Herbie -auto sa dušom  ;D ;D ;D


LuckyLooser

Quadovi se tretiraju kao skuteri/motocikli. Kategorija u vozačkoj ide prema kubikaži odnosno snazi motora i obavezno je nošenje kacige.

Inače, ja ne bi quada nikad vozio po gradu. Nemaš "prednost" provlačenja kroz gužvu kao sa motociklom, a pere te kiša i vjetar kao na motociklu. I kod pada, kao što je Conecto već rekao najčešće se dogodi da te poklopi, dok motocikl ide dalje od vozača ili mu eventualno padne na nogu.

Quad je jedino dobar za off-road vožnju. Malo se izguštirat po šumi ili kakvoj livadi i to je to.

malena

Istina Lucky! Jest da sam žensko ali ljubav prema quadovima je jednostavno jača od mene:))) Od kad sam prvi put sjela na to čudo ma to je doslovno bila "ljubav na prvi pogled"!! Nemogu opisat taj osjećaj slobode koji te obuzme! Znam da su riskantni i po nekima vrlo opasni ali ja sam po tom pitanju polu-pasivna osoba:))) Šalim se:)) Divljati s njima - nema šanse! Jednostavno ih obožavam kao i autobuse! Pozzzzzz

busfan


Berlingo

Pisite vi sto hocete ali ja imam svoje misljenje. Novo je uvijek novo. Trenutno isplacujem nesto sta sam uzeo novo i nije bas lako u ovoj situaciji.Polovnog Njemca? NIKAD!