Groblja autobusa i napušteni autobusi

Autor maky, Siječanj 06, 2008, 21:04:28

telige

Groblje propalog AP Čakovec  u Panex-u je očišćeno, nema više ni jednog vozila tamo. Nekoliko vozila je kod Presečkog, a preostali dio je po  rekla-kazala  završio kod jednog lokalnog otkupljivača sekundarnih sirovina za 75.000 kn.
Nema me.

jesrib

tu počivaju niš-ekspres


kvalitetno odrađen posao traži kvalitetne uslove rada!

Tomek

TAM koji odmara na jednoj livadi u Sunji

martin

Danas u prolazu na relaciji METKOVIĆ-VRGORAC u mjestu KULA NORINSKA uz cestu naleti kraj ceste rashodovan i sav izrazbijan bjeli NEOPLAN JETILINER na kojem nista ne pise,dali neko nesto zna o tome busu ciji je bio dije vozio...inace bus je generacija izmedju 85.-90.godiste po izgledu linije.
SETRA Fahrzeuge Omnibusse mit Stil

Tomek

A ovaj stari Neoplan Jetliner ulovljen na cesti Metković-Vrgorac, nema tablice, ne znam čiji je


Jel to možda ovaj? Slikao ga ja prošle godine u 9.mj.
Navodno je vlasnik Luje auto ex Puntamika line, pa ako netko zna više neka potvrdi ili negira

martin

Najvjerojatnije toje taj,mjesto dije parkiran izgleda indeticno kao na slici,samo je bus u 300 puta gorem stanju,nema nijedan prozor,sjedista,prednja msaska fali,radkape...ustvari sad stoji samo gola sasija ostalo je sve poskidano,bas tuzno ovakvu legendu od busa tako gledat kraj ceste napustenu,ipak hvala kolegi Tomeku na informaciji.
SETRA Fahrzeuge Omnibusse mit Stil

stefan1984

na forum http://www.oldtajmeri.rs naletim na ovo ili tam ili fap,a mozda gresim.

gaspa

Vječno pitanje - po čemu se autobusi trebaju zvati - po motoru, šasiji ili karoseriji? Ovo je Dubrava, a u njoj je najvjerojatnije bilo fapče.

manoplan

Mene ova maska zbunjuje. Po vozačkoj kabini je očito Dubrava iz Autokaroserije Zagreb. Možda prvi tj. stariji tip Dubrave D5?

Shole

Citat: gaspa  u Kolovoz 27, 2011, 18:46:51
Vječno pitanje - po čemu se autobusi trebaju zvati - po motoru, šasiji ili karoseriji? Ovo je Dubrava, a u njoj je najvjerojatnije bilo fapče.

Ja sam mislio da samo mene to muči.  Izgleda da to ovisi od situacije do situacije  :).  Najtočnije bi bilo po šasiji, ipak je to najvažniji dio, a opet je i onaj koji se najmanje vidi, kojeg ni neznaš ako ne piše negdje.  Volvo ima masu karoserista, ali najčešće piše iza B12.  Za Dubrave 1438V nemaš pojma na kojoj su šasiji rađene.  Kako zvati Dubravu 1419 koja je na FAP šasiji, sa standardom D14 karoserijom i TAM-ovim motorom?  Na prvi pogled je identična ista ta karoserija na šasiji od 190A110 s motorom od 190 KS.  Znači totalno drugi bus, a kad ih vidiš na parkingu praktički identične su, samo će iskusno oko vidit drugačiji raspored prozora.   Najčešće šasija i motor idu u paketu i naznačeni su negdje na karoseriji. Dal naprijed na maski, ili iza na haubi.

jure

Volio bih da stefan1984 napiše gdje je ovo slikano. Autobus je model Autokaroserije ali splitske, ne zagrebačke. Doći ću do fotografije kada je bolje, i niže, izgledao...

jure

#86
 Pronašao sam slike ovog busa na  http://www.oldtajmeri.rs/phpbb3/viewtopic.php?f=36&t=117&hilit=bus&start=350 i nema podataka o lokaciji ove sojenice, ali ovaj je model izašao iz Autokaroserije Split oko 1960-e godine.

jure

Evo ga u Splitu prije 50-ak godina:

[/

manoplan

Jure, još jednom, kapa do poda  8-8

Paško

Na jednom mjestu u Splitu stoji ovaj napušteni modificirani TAM:

Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!