RAZNO

Autor NP-549, Siječanj 09, 2008, 19:38:51

conecto

Sve je to istina, ali problem je i u našoj prometnoj kulturi. U Njemačkoj npr. je izvan autocesta za kamione ograničenje 60 km/h i svi to uglavnom poštuju, a znaju to i vozači osobnih automobila i ne stvaraju ovakve probleme na dionicama gdje je opće ograničenje iznad toga. Ali tamo kamioni ne predstavljaju glavnu smetnju na cesti kao kod nas jer oni kuže da bez njih nema nijednog oblika gospodarstva i da bez njih po cestama ne može biti. A sukladno daleko jačem njemačkom gospodarstvu na njihovim cestama kamiona ima ko u priči tj. daleko više nego kod nas.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

kico101

Koliko mene sjećanje služi ( a i to je sve upitnije  ;D ), nekad je na autobusima koji su vozili na prigradskim linijama ( tada nije bilo slučajeva da napr. 648 vozi na 7A ), iza bila naljepnica 80 ( sjećam se da sam to viđao na mečkinoj seriji 280-299 ) i to tada kada je prosječna snaga osobnih vozila bila kud i kamo manja nego danas. Ne vjerujem da je tada netko preticao BUS, ako je išao 80  po magistrali. I svi zadovoljni.
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

Berlingo

Jos ova cesta prema Rupi i nema prometa. Na magistrali je to druga prica. Evo odmah kolone. A zna se povremeno pojaviti i privremena trasa i onda bus na Diracju ulazi na brzu cestu i prolazi kraj OMV-a s tom jadnom brzinom.

1A

Citat: Shole  u Travanj 24, 2011, 19:36:35
NEKI LJUDI SU OČITO RETARDIRANI !!!!!!!!

Ponašanje prikladno globalnom moderatoru.  ::|

Pitanje je glupo, ali Bože moj, odgovori normalno, preskoči ili mu spiči ban. Nema potrebe za vrijeđanjem. I znaš dobro da je ovo istina.

Usput, video Sholetovog posta na linku ispod  :)

mivano

Citat: ikar  u Srpanj 01, 2011, 15:09:06
Citat: mivano  u Srpanj 01, 2011, 13:32:22
Vozači bi trebali ići na obuku pod nazivom: "Kako koristiti nove tehnlogije u autobusima?"

Šta očekivati kad neki još računaju plaće u Markama... I to Konvertibilnim.
Ništa luđe i smješnije nisam čuo dosad. Što su jučer došli iz Bosne?  ;D  >hammer<

Boki651

Citat: ikar  u Srpanj 01, 2011, 15:09:06
[
Šta očekivati kad neki još računaju plaće u Markama... I to Konvertibilnim.

To su oni vjerojatno koji voze i danas na Vež`cu ;D

Shole

sjebalo ih je odkad na zapadu okretište više nije PodMoravice

Berlingo

Probajte vi s tim "Bosancima" zalomiti malo pa cete vidjeti kako bus za Grobnik ide preko Orahovice, Svilenoga sve do Cavala. J..i ga, ove sta jaznam ipak su ljudine!

Shole

smetnuo si s uma Mravince

Berlingo

Istina kolega! A Kozala s naglaskom na o ili Drenova na e? Prije 30 god. bilo je tako! Ali vozili su decki. U gradu 2 na busu. Jedan si dan srednja, drugi prva i nocna. Natjecaj uvijek otvoren. Sjecam se i umirovljenika koji su vozili. Ali para je bilo! To je najvaznije, a ne ovo danas.

Shole

A znaš li ti zašto je bilo para ?  Grad je imao INDUSTRIJU !!!  Od toga se živi. A ne od trgovine i kvazi turizma.  Ti možeš živit od turizma na Karibima, Kubi, Mexicu.... kad je sezona 6 mjeseci, ako ne i više, al onog čovjeka koji kaže da se Hrvatska treba okrenut turizmu treba objesit na špag, montirat na giljotinu i ispod naložit lomaču.  Ljudi moji danas je 1. srpnja a obukli smo duge rukave kad se sunce skrilo.  Budimo sretni ako imamo 2 mjeseca sezone i da uspijemo nešto extra ušićarit, al ostalih 10 mjeseci itekako treba nešto proizvodit. 

Jedan Riječki primjer za one koji to nemogu shvatiti:  zamislite si Rafineriju nafte Urinj sa svom svojom površinom i pozicijom. Tamo radi recimo 2000/3000 tisuće ljudi sa prosječnom plaćom 6 tisuća kuna.  Pod pretpostavkom da preko noći (što nebismo uspjeli za 5 godina, al ajde)  očistimo sav prostor i nasadimo X hotela, apartmana, sadržaja........ pošto je lokacija OK za takvu djelatnost, tamo bi moglo radit 200 do max 300 ljudi.  Sobarice, recepcioneri, konobari.  Prosječna plaća 2500 kn,  maximalno 3 mjeseca u godini.  Ostalih 9 mjeseci:  Bulevard, stanice linije 8 zvana ZZZ.  I sad vi meni recite, dal je bolje da od rafinerije 10 tisuća ljudi živi dobro (obitelji), ili da možda tisuću jedva spaja kraj s krajem !?   E, to vam je naš turizam. 

Berlingo

Potpisujem!
Necemo sad u O.T. jer bi spominjao promet na rijeckoj pruzi ili brodove ispred luke na sidristu!  >hammer<
Bravo kolega!

Shole

Ovo tvoje je dvosjekli mač i trebalo bi najprije sve dobro stavit na papir.  Brodova je bilo po 20 na sidru svaki dan, ali džaba ti to kad su to bili brodovi od 130 metara koji su iskrcali pola jedne štive u Rijeci.  Sad dođe mrcina od 300 metara sa 8000 kontejnera i iskrca na Brajdici ono što bi iskrcalo 10 tih "tvojih".  Željeznica je šibala non stop, al danas stani na D404 na novi semafor i broji kolko će šlepera izać u jedno popodne?  Prije je to sve išlo na vlak jer smo vozili FAP-ove od 190 KS autoputevima revolucije. Sad Actros dođe za pol dana u Beograd, a kontejneru na vlaku treba 3 ili 4.  Ko će slat vlakom kad je kamionom "vrata do vrata" u par sati.  Ne kažem da si u krivu i da se sad radi više nego krajem 80-ih, ali piše na početku mog posta: trebalo bi sve stavit na papir i vidit malo koliko je bilo tereta, kakvog tereta, kamo je išao i čime.  Jugolinija je vozila liniju Rijeka-New York sa brodovima od 100 metara koji su stajali u lukama  Split, Ploče, Bar .......  Džaba ti takav brod i takva linija kad je u štivama možda bilo ispunjeno 30% prostora.  Onda bolje da ne vozi. Ni tad nije trebala vozit, al je vozila da se pokaže kako smo mi moćna sila

Berlingo

Da. Raba koja je imala 320 KS je isla 5 sati do Zagreba. FAP je imao 200 i vozio je 20 t. Ali Luka je imala preko 5000 ljudi. Ni ja ne mislim da si ti u krivu, ali sta je ovo danas? Ima li buducnosti u ovom gradu? Zasto jedan ex Navigator, a sada Primorje trans moze voziti a putnici se zale? Moze jer je doslo tako iz Zagreba, svaka slucajnost s vladajucom strankom je iskljucena!

Shole

Lapsus tastaturius, Raba je imala 230 KS i išla 7 sati do Zagreba.  Minimum sat i pol ti je bilo do Jelenja, onda još toliko spust do Delnica i .........  To su ti već 4, a di je još Zagreb.  Luka jest imala 5000 ljudi, ali gdje im je bila produktivnost u današnjim okvirima ?  Naravno da ne treba izrabljivat čovjeka do iznemoglisti, ali ruku na srce, koliko je tada tamo bilo administrativnih radnika u odnosu na proizvodnih, i koliko je od tih "proizvodnih" radilo, a koliko ležalo ili išlo po oštarijama ?