RAZNO

Autor NP-549, Siječanj 09, 2008, 19:38:51

mivano

evo nešto sa stranica grada:

Radovi na rekonstrukciji i proširenju Terminala Delta

Rijeka, 13. veljače 2009.
S obzirom na to da se sredinom godine očekuje završetak ceste D404 i njeno spajanje na prometnu mrežu grada, neophodno je napraviti rekonstrukciju prometnog rješenja na Trgu bana Jelačića kojom on više neće biti u funkciji kao autobusno stajalište. Tim je povodom određena nova lokacija - Terminal Delta na kojem su započeli radovi rekonstrukcije i proširenja, nakon čega će se na njega premjestiti sve županijske (prigradske) linije koje se trenutno nalaze na Terminalu Jelačićev trg.

Uređenje Terminala Delta Građani Rijeke ovime će dobiti moderno opremljen i osvijetljen terminal sveukupne površine 9600 m2 na kojem će biti objedinjene sve županijske linije na jednom mjestu, sa svim potrebnim sadržajima od prodaje karata, informacija, voznim redovima i nadstrešnicama za zaštitu putnika u slučaju vremenskih neprilika.

Valja napomenuti da će u sklopu Terminala Delta biti i jedan novopostavljenih javnih samočistećih toaleta izrađenih u obliku montažne kućice od inoxa, s jednom univerzalnom jedinicom muško – ženskim, te nužnikom za osobe s invaliditetom, te pisoarom.

Isto tako, putnicima će biti omogućeno presjedanje s jedne županijske linije na drugu, bez nepotrebnog pješačenja od Terminala Delta do Terminala Jelačićev trg i obrnuto, a dodatna je prednost što će veći dio autobusa biti smješten na Terminalu, umjesto u garaži na Školjiću, tako da je manja vjerojatnost da autobus "zapne" u gužvi na prometnicama i tako zakasni na polazak koji je predviđen voznim redom. Umjesto toga, autobusi će se nalaziti na samom Terminalu i biti spremni za utvrđeni polazak.

Dodatno, ovim će zahvatom biti omogućen jednostavniji izlazak autobusa na prometnicu i uključivanje u promet, što danas na Terminalu Jelačićev trg nije slučaj zbog velikog broja ostalih vozila koja ometaju nesmetan izlaz autobusa s prostora Terminala na prometnicu.

Od radova spomenimo da će se izvoditi niveliranje površine, izgradnja osam novih perona, novi prostor za parkiranje, ograda, postavljanje montažnih objekata i sanitarnog čvora za prometno osoblje, postavljanje nadstrešnica, dok su već postavljeni sanitarni čvorovi za putnike. Izvođač radova je RIJEKAASFALT d.o.o., a iznos radova je 500.000,00 kn.

Shole

Da je barem netko imao sluha (neznam u koga bi u ovom slučaju trebalo uprt prstom), pa u onim zgradama što su ostale (Porat i druga), uredit pošteni prometni ured, čekaonice, i neki ugostiteljski objekt iil po mogućnosti dva.  Jer čim su dva to je konkurencija i nijedan si nemože dozvolit onda da posluje na način na koji je do sad poslovala ona rupetina od narančaste cerade sa šankom u pretpotopnom kombiju koji nije pomaknut od 1992 kad je izgrađena Delta.   Pantigane redoviti gosti,  kava samo za one koji idu do Grohova ili Kostrene, jer ako idu dalje garantirano će se usrat u gaće.  Posluga nula bodova, kvaliteta u debelom minusu, a o izgledu lokala da ne govorimo.  Sramota za jedan gradski terminal !!!!   Pretpostavljam da će sve ostat isto pošto onu stranu ne diraju, a u najboljem slučaju možda dofuraju neki kontejner koji ostane od GP Krka sa D404 pa u njemu urede otmjeni lokal.   

kico101

Problem sa terminalom Delta je u tome što je ( nigdje nisam pročitao da se što promijenilo ) i dalje "privremenog karaktera" i u vlasništvu Luke, te, izgleda, nije dozvoljena gradnja "čvrstih" objekata. Neka me razuvjeri netko, ako ima provjerenu informaciju.
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

lukica

gdije je 685 ? već ga duže vrijeme nema mijenja ga 618

Shole

U limariji.  Razbijen je prednji kraj i bok je izgreban.

mivano

Danas oko 15:30 viđen 673 na Kozali bez lijeve portele. Čini mi se da je bio šlepan (tamić), ali nisam siguran. A za njima je išlo servisno vozilo. Na displayu slobodan prijevoz, a šole unutra s reflektirajućim prslukom.

conecto

Citat: Shole  u Ožujak 29, 2009, 23:19:25
Sinulo mi još nešto !   Ne da će bit parada sa novim busevima, nego će još k tome bit i parada na novom terminalu !!!  Zato se čeka sa novim busevima, dok se sve skupa sa Jelačića ne prebaci na Deltu.   Mogu se kladit da će u novom listu bit mega naslovi novi busevi i novi dio terminala za naše građane.   A to što nema nijedne čekaone, ni jedne klupice i što je sve na udaru kiše, a pogotovo vjetra, to ionako nije bitno jer se nitko od njih ne vozi busevima.  A o ugostiteljskom objektu nećemo više trošit riječi.

P.S. trebalo bi malo istražit i riječke  WC-e.  Isto su poluatomatski sa push dugmićima (doduše mi nemamo kumice s Čučerja, mi svi znamo engleski),  komplet su od prokroma ili čega već, imaju klimu....  Sve u svemu jako su pogodni za generalno sranje napravit!

Od kad je taj WC? Pa do nedavno ste kupovali nove buseve bez klime! Pričalo (pisalo) se da se na količini zbog toga ušparalo za još jedan bus! Ili je razlika završila u fensi WC-u.
Jel gužva u njemu? Kad nema čekaonica mogu ljudi tu čekat bus jer im ne pada kiša po glavi, a kad je vruće piči klima. Dobra priprema za ulazak u stakleni vrući Citaro bez klime!
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

NP-549

I pogodite ko ih je prvi otkrio !   
Već dva puta mi se desilo da ujutro u 5:40 šećem onuda i čekam da se kiosk otvori i  kako dolaze ljudi na terminal desi se da netko oće u WC.  Kad ono, stalno zaključano.  I nakon čekanja, kucanja i lupanja izlazi van pospani ex pijanac koji je unutra pitaj boga od kad.  Spava čovjek na podu i toplije mu je nego nama doma u krevetu.

Shole

Ima tih fancy WC nekoliko.  Jedan je na tržnici  (svako malo je u Novom Listu), montiran je nasred ulice i stanari su se više puta žalili da je sada spriječen prilaz interventnim vozilima, i što je najbolje od svega toga, već mjesecima uopće ne radi, tj. nikad nije ni radio pa pretpostavljam da se valjda čeka neka glavešina koja će prerezat vrpcu !!!!

thomcro

Citat: Shole  u Ožujak 30, 2009, 22:15:39... pa pretpostavljam da se valjda čeka neka glavešina koja će prerezat vrpcu !!!!
Će rezat vrpcu u kompletu sa novim busevima i terminalom  ;D
Pozdrav by thomcro

Shole

Bože moj, a šta si očekivao.  Kolko sam u prolazu uspio vidit, izgleda da su nam i peroni dobili brojeve pa će bit baš lijepo kad ljudi budu tražili liniju 17 na peronu 20, ili liniju 30 na peronu 22.

NP-549

Ima par promjena na Delti:  nema više perona za liniju 15,  linije 10/10a ima svaka svoj peron, isto kao i 27/29, a 25 i 26 su jedan peron južnije nego su bile do sad.  Zadnja dva će držat linija 32.

Na novom dijelu terminala idu redom: 11 Drenova,  17 Bezjaki,  18 Kastav / 18b Rešetari,  19 Klana,  20 Klana,  21 Brbčići  ( ne, nisam krivo napisao.  Na peronu stoji natpis PEHLIN-VIŠKOVO-BRBČIĆI.  Sliku nikako ne uspijevam upload-ati.   23 Mune / 28 Zvoneća i zadnji peron  22 Lisac / 30 Pasjak.

Dakle raspored je ovakav:
Stari peroni:
13 Grohovo
14 Mavrinci
16 Podkilavac
12 Kukuljani
10 Šoići
10a Paveki
27 Hreljin
29 Ožlak
25 Kukuljanovo
26 Zlobin
32 Lovran
32 Lovran

novi dio terminala:
11 Garići
17 Bezjaki
18 Kastav / 18b Rešetari
19 Klana
20 Klana
21 Brnčići
23 Mune / 28 Zvoneća
22 Lisac / 30 Brce.

Molio bih nadleže, ako je ikako moguće da se promjeni raspored za perone 18/18b  i 19, 20, 21.  Uopće nije potrebno da Viškovo ima 3 perona kad uglavnom kreće 1 ili najviše 2 busa istovremeno,  dok je situacija sa 18 / 18b obrnuta pošto vrlo često kreću u isto vrijeme, ili imaju kratke razmake polaska,  a peron je samo jedan.   Peron linije 19 prebaciot na liniju 20 tako da 18b dobije zaseban peron!!!!

NP-549

shef

Što bi značilo da na Jelačićevom ostaju samo 3a i 5.
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

NP-549

Izgleda da će do daljnjeg ostat i linija 32