RAZNO

Autor NP-549, Siječanj 09, 2008, 19:38:51

ikar

Citat: Berlingo  u Srpanj 09, 2009, 20:04:14
Pa zato sam i pitao.Stvarno nebi znao ali meni se cini Karlovac.

Ja sam isto u nedoumici, ali čini mi se da sam čuo Varaždin u pričama.

Berlingo

Ma ja se je sjecam i da bude stvar bolja ucinilo mi se u Karlovcu da sjedi ubusu na Korzu. Nista, javit ce se neko,saznat cemo mi vec veceras odgovor.S njom se nisam vozio ali s prvom spomenutom jesam(sjecam se i njoj imena i prezimena).Voznja je bila sasvim u redu i ostalo mi je u sjecanju da je bila malo grublja na kocenju na stanicama.Puno njih se u ono doba moglo sakriti iza nje.Njezna na gasu,njezna na kvacilu a ne da putnici skosaju glavom kod promjene brzine.

thomcro

Koliko se ja sjećam bile su dvije žene koje su vozile bus. Jedna je bila punija a druga mršavija. Ova punija je možda godinu-dvije prije otišla u mirovinu dok je ova mršavija (i duge crne kose) vozila na 8-ci. Jednom sam se čak i vozio sa njom ali ... nikad više. Mislim da je vozila 468 (ili jednog iz te serije) i koliko mene drži sjećanje bus joj je dosta trzao i poskakivao. Mislim da je čak i pušila i onako sa ćikom u kantunu ust ... dosta je muškobanjasto djelovala ;D. Koliko se sjećam i u Novom listu je bio članak o njoj, nešto kako "Odlazi i zadnja žena vozač u mirovinu". Trebalo bi pokopat u Periodici po starim NL-ovima, sigurno bi se našao taj članak. Samo bi trebala barem neka približna godina.
Pozdrav by thomcro

echo

Ja se sjećam dvije vozačice, jedna sa dužom kovrčavom kosom i druga sa kratkom. Ona prva je bila OK, dok je druga uvijek izvodila teške budalaštine. Jednom je demolirala jedan auto kad je iz čista mira sa 420 sa okretišta izletila na cestu, a vidio sam ju i da ulazi na okretište s krive strane (sa 570). Bilo je toga još, npr. otvara kriva vrata, putnici se zalete na ta otvorena pa ih ona zatvori a otvori ona druga, itd.

Shole

Ova što je vozila na kraju osmicu (467) je stanovala, a možda i još uvijek stanuje negdje u Urinju ili Šoićima.  To će bit na muškobanjasta, nje se sjećam

ikar

Mislim da svejedno neće bit problem zaključit tko je vozio bus u sredini koji je namjerno tu parkiran jedno 15 minuta...

Jean

Citat: echo  u Srpanj 09, 2009, 22:37:18
Ja se sjećam dvije vozačice, jedna sa dužom kovrčavom kosom i druga sa kratkom. Ona prva je bila OK, dok je druga uvijek izvodila teške budalaštine. Jednom je demolirala jedan auto kad je iz čista mira sa 420 sa okretišta izletila na cestu, a vidio sam ju i da ulazi na okretište s krive strane (sa 570). Bilo je toga još, npr. otvara kriva vrata, putnici se zalete na ta otvorena pa ih ona zatvori a otvori ona druga, itd.
Jedno vrijeme su obje bile na dvojci ili trojci (tim autobusima sam išao u školu, pa se i šofera sjećam). Ova mršavija kratko ošišana i svjetlije kose je uvijek kraj volana imala fotografiju obitelji, dok je ova druga, starija, bila poznata po ružu za usne. Naime, na svakom je okretištu prije polaska popravljala ruž, ali već do centra bi ga zubima doslovce sastrugala sa usana.

Priča se da je upravo zbog nje čitav donji dio Krnjeva nekih tjedan dana bio bez kablovske televizije, jer je trojkom počistila razvodnu kutiju kablovske ma raskršću Zametske i Lozičine. Ne znam je li ta priča istinita, ali ja ju pamtim po jahanju preko otoka sa cvijećem na vrhu te iste ulice (Lozičine), prilikom skretanja lijevo prema Grpcima.

shef

Znam da to neće pomoći, ali u nadi da će netko iz Autotroleja to ipak pročitati...molim da netko upozori vozače koji duže Citare 701-712 da ipak na ovim temperaturama otvaraju krovne poklopce. Unutra je veći pakao nego u SG322. Dok se netko ne sruši, a onda će biti kasno...
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

Shole

To ti oni namjerno, nek se bagra kuha, ko ih j......

thomcro

Glede ovoga što je shef napisao ... u utorak navečer smo supruga i ja išli doma sa 6-icom sa polaskom sa Podvežice u 21.52, došal je 714, ugašene klime i tvrdo zaprt. Nisam se usudil ić pitat šoleta da nešto poduzme jer ga znam kao vrlo lošu i bezobraznu osobu. Kasnije smo se prebacili na 5-icu gdje je vozio 59... (nisam siguran je bil 2 ili 4), sve otvoreno, zraka k'o u priči.

Fotografija iz 714 ...

... i iz 59...

Sory na lošijoj kvaliteti, snimljeno na brzaka mobitelom.
Pozdrav by thomcro

Shole

Šta se tiče ventilacije, odnosno prozračivanja, još je najbolji onaj 651 sa mali milijon velikih prozora na šiber na obje strane busa.  Tamo stvarno uvijek ima zraka.

thomcro

Čuj, kako sam astmatičar, ovakva sranja za tvrdo zaprtim busom mi zbilja ne trebaju i da je bilo samo malo ranije izašal bi van i čekal drugog. Ovako sam bil "osuđen" trpet do "Slavice". Što se tiče 651, je imaš pravo al' ni Conecti nisu za bacit, i oni imaju prozore na šiber i pristojne su veličine.
Pozdrav by thomcro

Shole

Kod Conecta je jedini problem što je plafon dosta nisko. Ako sjediš onda ne ideš toliko za tim, ali ako u gužvi stojiš imaš osjećaj kao da si u nekom busu za djecu ili za japance

thomcro

Citat: Shole  u Srpanj 16, 2009, 11:56:13
Kod Conecta je jedini problem što je plafon dosta nisko. Ako sjediš onda ne ideš toliko za tim, ali ako u gužvi stojiš imaš osjećaj kao da si u nekom busu za djecu ili za japance
... dok je pak u onih par MAN SG312-ica otvor pod nebom ;D. Te otvore ni dan danas nisam skontao kako se otvaraju. Pokušavao sam nekoliko puta ali bez uspjeha. A i ono što je otvoreno ... dva prsta (ili možda malo više) je dovoljno samo da vanjski zrak prebaci preko otvora, ne i da bude uguran unutra. Ti autobusi su najbolji za zimu ali za ljeto su ubi bože.
Pozdrav by thomcro

Shole

Što se tiče krovnih otvora, najbolji je bio TAM.  Kad si dignuo samo prednju stranu unutra je puhalo ko na motoru.  A bočni prozori su bili toliki da si mogao izać kroz njega ako si se malo potrudio