RAZNO

Autor NP-549, Siječanj 09, 2008, 19:38:51

Boki651

Kako sam i najavio brzo se zaglavilo s prometom, evo kako to izgleda na zadnjoj stanici

Conecto i SU240 jedan pored drugog i masa putnika na stanici, evo i treći bus dolazi lol, a i ralica s njime

Boki651

Ah ta Ćičarijska ;D

Iako je cesta posuta, busevi ne idu nigdje.  ;D
Ne znam šta sada vozači čekaju, mislim da se u prigradu ne bi toliko čekalo.

EDIT: Čini se kako je trojka imala unfal negdje prije Grbaca, valjda se zabio u zid.

mivano

ljudi moji šta će bit do sutra ???
najavljeno je teže pogoršanje vremena

EDIT: baš sad gledam i novi list najavio snijeg i sutra i prekosutra

conecto

A što će biti?
Uslijed nevremena pola Amerike nema struje, opskrbe i tko zna čega sve ne, a kod nas kad malo duže nema busa opća katastrofa!
Ova masa na stanici valjda ne vidi kakvo je vrijeme iako je pola njih baš zbog toga svoje aute taj dan ostavilo doma (mada je tako i bolje da ne smetaju po cesti). Ali busevima to ne smije smetati, oni moraju voziti kako piše!
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Ruske

ikar: nije 664...

ostali: ja nemogu vjerovati...hosti zameteni snijegom, a sv kriz je cist...nema mi pol centimetra...na cesti se ne drzi nista...drzi se jako jako malo na zemlji...i sad mi sa vezice moramo cekati i lupati glavom jer neznamo gdje je bus...

evo cisto dvije slike sa mog prozora da vidite kako izgleda okretiste i gdje se zadrzava snijeg i kako su ceste CISTE...

evo upravo stigao jedan conecto, znaci vozi se :) i stoji na okretistu, tako da valjda ne kasni...prema rasporedu treba krenuti u 1310...

nadam se da ce navecer napadati malo vise i ovdje, kako prognoziraju...sjecam se ono kad je 19.12 padao snijeg...tu na vrh sv. kriza je cesta bila na vecim dijelovima cista jer je bura otpuhavala sve...dok u ul. r.petrovica i nize nije bilo bure toliko i bilo je 10-20cm snijega na cesti...a da ne pricam o gradu i drugdje gdje inace nema bure kad ima ovdje na vrhu...

ikar

Osim onog zapinjanja ujutro oko 9.45 sa 659, 599 i 656 ostalo je prošlo u redu tokom dana na liniji. 659 je napravio korekciju u gradu a 599 i 656 (kasnio 5 min sa Hosti) su se lagano vratili u svoje vozne redove.

Ruske

ikar, moze malo objasnjenje kako se radi korekcija...kako, gdje, cime...vidim da se cesto pise, ali ne kuzim kako...mozda i znam tj primjetim dok se vozim busevima, ali neznam da je to to
fala ;D

Shole

korekcija ti je čekanje točnog vremena na nekoj poziciji.  Obično se radi na okretištu, a ponekad (rijetko) u gradu.  Recimo na Fiumari u žutoj traci čekaš vrijeme koje ti u tablici piše za Fiumaru ako si prije toga zbog bilo kojeg razloga ispao iz ritma svoje smjene  (gužva, sudar....pa izgubiš jedan ili dva kruga i onda si približno negdje na vremenu za sljedeći krug pa staneš i čekaš tako da uđeš u ritam sa ostalima.  Kad svi kasne onda se ne radi korekcija)

ikar

Citat: Ruske  u Veljača 10, 2010, 21:55:03
ikar, moze malo objasnjenje kako se radi korekcija...kako, gdje, cime...vidim da se cesto pise, ali ne kuzim kako...mozda i znam tj primjetim dok se vozim busevima, ali neznam da je to to
fala ;D

Ode se prazan u grad ili na neku drugu lokaciju do koje se može doći a da si na VR-u i tamo se okrene. 659 je naprimjer u 9.25 trebao ići sa Hosti i u 10.10 sa Sv. Križa. Vidimo da se oko 10h rasčistila situacija i on je vjerojatno išo prazan do Konta i tamo se ubacio nazad prema Hostima.

Ruske

malo mi nije jasno ovo:

ako si prije toga zbog bilo kojeg razloga ispao iz ritma svoje smjene  (gužva, sudar....pa izgubiš jedan ili dva kruga i onda si približno negdje na vremenu za sljedeći krug pa staneš i čekaš tako da uđeš u ritam sa ostalima.

ako kasnis, stanes, cekas i sta? dostigne te onaj nakon tebe...pa po meni opet tu fali 1 bus...ili se svi adaptiraju?
sorry sta davim, nisam vozac busa, pa se ne kuzim, ali bi volio skuziti  ::|

ikar

Citat: Ruske  u Veljača 10, 2010, 22:27:21
malo mi nije jasno ovo:

ako si prije toga zbog bilo kojeg razloga ispao iz ritma svoje smjene  (gužva, sudar....pa izgubiš jedan ili dva kruga i onda si približno negdje na vremenu za sljedeći krug pa staneš i čekaš tako da uđeš u ritam sa ostalima.

ako kasnis, stanes, cekas i sta? dostigne te onaj nakon tebe...pa po meni opet tu fali 1 bus...ili se svi adaptiraju?
sorry sta davim, nisam vozac busa, pa se ne kuzim, ali bi volio skuziti  ::|

Svi ostali voze prema svom voznom redu a rupa ostaje kad neko tako ispadne. Zato se često zna dogodit da nema busa a svi redovno voze i onda se ljudi čude. A ovaj ostao u kvaru...

Bari

Nešto slika današnjeg sniježnog dana (by: Berlingo)

Poslje centra Marinića

Prema K.M.D Babić

Iznad škole na Pehlinu

Ralica došla na Tibljaše iz pravca okretišta linije 5A

Sporedna cesta kraj poligona Autoškole Car

KREPAT MA NE MOLAT !

Ruske

jucer sam prolazio po tim cestama...bile su normalne, danas totalno druga prica, nemogu ih prepoznati :)
zasto nema snijega na g-vezici :( samo bura dere i ono malo sta nosi se ne moze zadrzati na podu...

ikar

Sniježna granica je na vrhu one uzbrdice za Pehlin...

Boki651

Danas je bila točno kod škole Pehlin i malo ispod moje zgrade, baš u ulici Hosti, dook je u Ćićarijskoj, vidjeli ste, padao snijeg i primao se.