RAZNO

Autor NP-549, Siječanj 09, 2008, 19:38:51

Shole

Jaaaako velik broj ljudi to radi zato jer to voli radit, mada oni neće da to priznaju. Jer, ruku na srce, da ti je toliko mrsko vozit bus u Autotroleju hvala bogu odavno bi promjenio radno mjesto. Ima privatnika kolko oćeš, a o kamionima da ne pričam. Svi smo mi jednom vozili kamion pa mu se možemo i vratit bez problema, al jako su rjetki oni koji se vrate kamionu nakon što jednom probaju autobus.  I žalosno je u svemu tome što nas tako malo cijene i u firmi i općenito, a činjenica je da nas velika većina radi taj posao sa zadovoljstvom što se nebi moglo reć za one koji nas "vode".

BARCODE

Nisu oni jadni krivi još su mladi naučit će strah me je samo da nebude kasno
Za prave prijatelje idem kroz pakao,a neprijateljima ću rado pokazati put do tamo.

jesrib

postoji rjesenje. u ljubljani LPP je odavno ugradijo u buseve sistem TELARGO, navigacijski sistem, koji prati bus od početne do završne stanice. a isto tako bilježi stajanje na stanicama i otvaranje vrata u busu. to je dečke u ljubljanskom lpp više puta izvukli iz štetnih prijava i brzo se je vidjelo dali je bus stao i dali je otvorijo vrata.
kvalitetno odrađen posao traži kvalitetne uslove rada!

BARCODE

I kod nas u Autotroleju postoji sustav za praćenje atobusa, ali ovdje je puno drugih elemenata koji su utjecali na vozača od strane putnika ponašanja nastupa itd.. Ne radi se sada o tome da li je ili nije stao i otvorio vrata već na koji način putnici prilaze tom vozaču i traže svoja prava pa čak i pod cjenu koja je preskupa za vozača, a putnike to ne košta ništa. Ovdje je jasno ugrožena egzistencija jednog čovjeka ne samo njega nego i njegove obitelji. Neka se ta gospđa pogleda u ogledalo i neka ponovi riječi sa kojima je demonstrirala svu silu nad tim vozačem ZNATE LI GDJE JA RADIM mislim da nam se svima već pomalo gadi od tih riječi ovdje u Hrvatskoj. Znam da su vozači puno više puta bili vrijeđani i ponižavani od strane putnika nego li su sami uputili pogrdne riječi putnicima, ali nitko od tih vozača nije otišao u novine ili neke druge medije i pričao o tome. Reći ću vam zašto zato jer mi vozači imamo svoje dostojanstvo i ponos i nitko nam to nemože uzeti.
Za prave prijatelje idem kroz pakao,a neprijateljima ću rado pokazati put do tamo.

421

Ima li snage , volje i želje da kolege iz Autotroleja obustave promet u neko doba na pet minuta u znak potpore svom otpuštenom kolegi?
Jer mi kao vozači uvijek smo solidarni prema drugima, uključujući novinare, ali ovo je doista previše!
Razočaran sam postupkom poslovodstva, bilo je i boljih rješenja...
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

BARCODE

Mišljena sam da treba pičekati konačno riješenje ne ići glavom kroz zid, ali kolegu sigurno nećemo ostaviti na cjedilu jer sutra to može biti bilo tko od nas.

jesrib

Citat: 421  u Studeni 17, 2010, 16:07:57
Ima li snage , volje i želje da kolege iz Autotroleja obustave promet u neko doba na pet minuta u znak potpore svom otpuštenom kolegi?
Jer mi kao vozači uvijek smo solidarni prema drugima, uključujući novinare, ali ovo je doista previše!
Razočaran sam postupkom poslovodstva, bilo je i boljih rješenja...

mozda u danasnje vrijeme nije najbolja ideja ali meni se puno svidja  :)evil , znam da su prije par godina u skopju svi privatni prevoznici udruzili protiv AK Skopje i ministarstva za saobračaj. blokirali su sve glavne saobračajnice i vrlo brzo riješili probleme. e to je solidarnost i jedinstvo!
a za kolegu iz rijeke mi je puno drago...  good_boy
kvalitetno odrađen posao traži kvalitetne uslove rada!

dragec52

Ja odlučio, ako kolega dobije otkaz brišem se sa foruma, ne želim više sudjelovati na forumu gdje je AUTOTROLEJ moja jedina tema djelovanja. Jer JA sam 1000 puta više zavrijedio otkaz od tog čovjeka: Sav sam prestrašen da nekom padne napamet da okrene broj firme i nešto "zasladi i našlagira" i da se ja moram vaditi iz te namještaljke i septičke. Kolege kako rekoh drastično sam promjenio sistem rada. Danas vozim 1a idem iz Marčeljeve drage ulazi mladac od jedva 20tak godina, prolazi ko kraj turskog groblja i za probu upitam ga kartu i dobijem standardan odgovor "NEMAM i neću ju nikad imati" - i ja u istom stilu "HVALA lijepo i ugodnu vožnju sa Trolejem ti želim sad i dovijeka" I HTIO SAM MU NAPUHATI JAJA KROZ KURAC ali ode u 3PM.  I drhtao mi želudac sve do kraja smjene i sam sebi ponavljao MAZGOVE jedan što ti to treba, MAZGOVE jedan što ........., jer ja sam mu zaista mogao samo napuhati muda. 27.01.2012, 27.01.2012 27.01.2012 8-8 8-8 8-8 8-8 8-8

BARCODE

Možda sam i ja zavrijedio dobiti otkaz prije nego taj čovjek u potpunosti se slažem sa kolegom dragecom. Kako ti se život preko noći može prevoriti u moru.

BARCODE

Znao sam da zapovjednik neće iznevjeriti svog vojnika. Sve je prošlo kako treba.Kazna je kao opomena drugima da im se život ne pretvara u noćnu moru.
Kolege pazite na svoje ponašanje ne radi drugih već radi sebe samih, a onda dolazi sve ostalo. Živjeli !

mivano

snijeg u Rijeci:

http://www.rijekadanas.com/snijeg-u-utorak/

Jesu li spremne zimske gume? (Imam kolokvij u utorak - želim stić čitav do faksa.  ;D)

Shole

Aha moš mislit.  Pitanje dal uopće zimske gume imaju oni koji voze Mune i Zlobin, a za gradske možemo samo sanjat.

I dajte više prestanice gledat dubinu šare na gumi. Ona ima duboke kanale ali ne drži apsolutno ništa jer je to živa plastika!!!  Ili kupite dobre gume (a ne ovo smeće) pa onda mjerite dubinu šare, ili slušajte vozače kad vam kažu da gume nevaljaju!  Kako mi neko može govorit da je guma još dobra a nesmijem taknut kočnicu ako je pješački prijelaz jer ću još ubrzanje dobit kad počnem proklizavat na bijeloj farbi.  O stanici u Kumičićevoj kod Dispanzera (smjer grad) neću ni trošit riječi.  Pa koliko smo samo autobusa porazbijali zbog toga što prokliže po mokrome. Al valjda nam je to u interesu da se vrti para preko osiguranja.  Šteta 20 tisuća kuna, uzmemo 12 na nagodbu, a bus pokrpamo za 2000 kuna.

Klanaman

Citat: mivano  u Studeni 19, 2010, 17:53:08
snijeg u Rijeci:

http://www.rijekadanas.com/snijeg-u-utorak/

Jesu li spremne zimske gume? (Imam kolokvij u utorak - želim stić čitav do faksa.  ;D)

U utorak 687 obavezno parkirati  u garažu i uzeti 412.  :P

Ruske

Citat: Shole  u Studeni 19, 2010, 18:29:23
Aha moš mislit.  Pitanje dal uopće zimske gume imaju oni koji voze Mune i Zlobin, a za gradske možemo samo sanjat.

I dajte više prestanice gledat dubinu šare na gumi. Ona ima duboke kanale ali ne drži apsolutno ništa jer je to živa plastika!!!  Ili kupite dobre gume (a ne ovo smeće) pa onda mjerite dubinu šare, ili slušajte vozače kad vam kažu da gume nevaljaju!  Kako mi neko može govorit da je guma još dobra a nesmijem taknut kočnicu ako je pješački prijelaz jer ću još ubrzanje dobit kad počnem proklizavat na bijeloj farbi.  O stanici u Kumičićevoj kod Dispanzera (smjer grad) neću ni trošit riječi.  Pa koliko smo samo autobusa porazbijali zbog toga što prokliže po mokrome. Al valjda nam je to u interesu da se vrti para preko osiguranja.  Šteta 20 tisuća kuna, uzmemo 12 na nagodbu, a bus pokrpamo za 2000 kuna.

ja sam proslu zimu na dan 19.12 vracao se u 21h uz kumicicevu, strizicevu i gore r.petrovica najgore uzbrdice, sve sledeno, auti stoje slajfaju, ljudi guraju, a ja sa ljetnim gumama sa 3-4mm profilom lijepo u 2. sve uzbrdice prosao bez ikakvog problema...nije sve u gumama!

JA!!!

Citat: Ruske  u Studeni 19, 2010, 21:26:56
........ja sa ljetnim gumama sa 3-4mm profilom lijepo u 2. sve uzbrdice prosao bez ikakvog problema...nije sve u gumama!
Itekako je sve u gumama, naravno da se moze vozit na ljetnim, moze i na onim za ljeto 1992, ali to ne znaci da je to sigurno, a gume su osnova sigurne voznje, pogotovo po snijegu ili kisi. Svako ko misli da su zimske gume bespotrebne, nije mu mjesto u prometu jer time ne ugrozava samo sebe, nego i druge neduzne sudionike. Istina da u gradu poput Rijeke ulaganje u zimske gume zbog snijega koji padne jednom godisnje nije bas isplativo (pogotovo na malom autu, bus je druga stvar), ali tvrdnja kako nije sve u gumama nije na mjestu.
Potpisi se prikazuju na dnu svakog posta i privatne poruke. Možete koristiti BBC kod i smajlije.