RAZNO

Autor NP-549, Siječanj 09, 2008, 19:38:51

zvone16

danas sa 664 idem i na stanici ispod novog lista ne ona tamo nego dole kod benziske stane bus otvori prednja da udu ovi koji trebaju i mase kondukterka da otvori zadnja vrata ali sole nije otvorio samo otisao, mozda nije vidio haha
ZvoneXp

BARCODE

Citat: Mirta  u Studeni 23, 2010, 23:38:50

Lijep i nedosanjan san. Možda on neće biti utopija za neku buduću generaciju.
Mi smo ta generacija koja je nešto pokreanula samo se toga moramo držati i biti dosljedni u poslu koji obavljamo. Nesmijemo dopustiti nikome da nam to uzme. Možemo samo pomoći generacijama koje dolaze da budu popud nas ili još bolji.
Za prave prijatelje idem kroz pakao,a neprijateljima ću rado pokazati put do tamo.

mivano

http://danas.net.hr/hrvatska/page/2010/11/23/0820006.html

slika je od prošle godine (19.12.)

prognozu za vikend će nam reć kolega Boki (da ne bi slušali senzacionalističke medije)

Boki651

Citat: mivano  u Studeni 19, 2010, 17:53:08
snijeg u Rijeci:

http://www.rijekadanas.com/snijeg-u-utorak/

Jesu li spremne zimske gume? (Imam kolokvij u utorak - želim stić čitav do faksa.  ;D)

Evo kolega, kako sam i napisao, od snijega naravno nije bilo ništa. Nije ga bilo niti kod nas, a u Gorskom kotaru je pao većinom iznad 1100m, na Učki iznad 1200m.

Situacija za sutra je dosta drukčija, prema nama se približava ciklona, trenutno ima samo polje nestabilnog zraka, no tijekom današnjeg dana u Genovskom zaljevu će nastati ciklona, koja će se tijekom sutrašnjeg dana kretati pravcem Genovski zaljev, Apenini, sjeverni Jadran, Bosna i Hercegovina. Na tom putu će zbog sudara sa hladnim zrakom koji jer trenutno nad nama, se i produbiti na oko 1000 hPa. Ciklona će svojom rotacijom konstatno vući hladan zrak sa sjevera, tako da u Gorskom kotaru očekujem i preko 15 cm snijega. Obdje kod nas veći dio dana kišan, no sa zahlađenjem tamo negdje iza 21h, mogao bi početi padati i uz more iznad 250 m . Jako je teško reći precizno snježnu granicu, jer su temperaturne plohe, na visini dosta različite.
Uglavnom obilan snijeg u Gorskom kotaru, kod nas, ako ga i bude, ne očekujem više od 5 cm. Posebno upozorenje stoga vozačima koji voze 4. zone riječkog prigrada.

Subota promjenjiva, povremen snijeg u Gorskom kotaru, kod nas i dosta sunca, ali nije isključena ni mogućnost za kraći pljusak kiše ili snijega.

Nedjelja, nova ciklona, novo jače naoblačenje, u Gorskom kotaru najobilniji snijeg ove sezone, i preko pola metra. Kod nas, zbog hladnoće, u početku susnježica i snijeg, no brzo će zatopliti po visini, pa bih upozorio na mogućnost za ledenu kišu u riječkom zaleđu.

U samom gradu vjerojatno kiša, koje će pasti i preko 50 litara po metru kvadratnome.

Eto toliko :)

mivano

Hvala, precizan i vrlo stručan odgovor (divim se).

Ruske

na koliko metara ne sv. kriz? 190? ili vise? joooj da malo zabijeli ;D

kico101

Citat: Ruske  u Studeni 25, 2010, 15:51:56
na koliko metara ne sv. kriz? 190? ili vise? joooj da malo zabijeli ;D

Sveti Križ, vrh -206 m, okretište 7A oko 175 mnm.
Btw, ako smijem dati svoje mišljenje vezano uz snijeg, ja bih ipak smanjio te centimetre ( petak-nedjelja ) na 20 do 40, ovisno o lokaciji, a snježnu granicu povećao na 350 do 400 m. Ne vidim jače bure, a ovdje na istoku riječkog prigrada su bura i snijeg dosta usko povezani. No, mogu i pogriješiti. :)evil ;)

Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

Boki651

Dakako snježna granica će ovisiti o tome koliko će se uspjeti ohladiti zrak, do sutra ujutro. Trenutno jako puno oblaka, no usprkos tome Klana već na 3°C. Ako bi tijekom noći imali period vedrine, temperatura bi pala ispod 5°C, što je s obzirom na sutrašnju situaciju, dovoljno za susnježicu uz obalu, a u višim predjelima tipa Brgud, Klana, Viškovo, Hreljin, Čavle i snijeg. (A možda i Pehlin, tko zna) :P
Što se snijega u GK tiče, on je siguran, a što se tiče centimetara, samo tijekom sutrašnjeg dana očekuje se u prosjeku 15-ak mm oborine, sve u obliku snijega, obično je kod ovakve situacije,  x2 da bi se dobili centimetri.
Za nedjelju poslijepodne u GK i do 30 mm oborine u obliku snijega. Od tuda sam izvlačio prognoze za centimetre.
Najnovije karte upućuju na to da će se ciklona produbiti i do 995 hPa.

kico101

Nije da ne bih volio malo snijega, ali s obzirom na iskustvo sam pomalo skeptičan. No, to ne znači da autobusi na linijama ( prije svega ) 11, 15,19,20,22,23,26,28,30 i 34, ne bi trebali imati dobre ( čitaj: zimske ) gume, jer je prosinac na vratima.
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

Boki651

Temperatura već sada po zaleđu zadovoljava uvjete za snijeg, primjerice Klana na 0, Viškovo 1°C.
A pljuskovi snijega već su bili danas u Limskom kanalu, trenutno vedrina, nadam se da će potrajati do jutra, a onda je stvarno sve moguća.

Ja ga baš i ne želim do iza ponoći, jer radim u Kraljevici, a ipak bih htio bez nekih poteškoća doći doma.

Berlingo

Koliko ja vidim kod mene je trenutno 4.4 a to je mislim 120 m n/m.

Boki651

Krenula snježna akcija, Rupa i Pasjak zameteni.

Ruske

na drenovi bljuzga, na marinicima viskovo ima par cm

Berlingo

Jedino sta sam danas uspio slikati. S Viskova je, ali nije s ceste. Pa ako nije za ovdje neka se pobrise. Ovako je pocelo oko podneva. Bila je jaka oborina i hvatao se za cestu. No poslje okrenulo na kisu i ona i sad pada.

mivano

na Drenovi pada jak snijeg već 1 sat ...trenutno 1,5 cm