RAZNO

Autor NP-549, Siječanj 09, 2008, 19:38:51

Berlingo

Nije to na zalost! Pustimo do nedjelje navecer pa cemo objasniti. Ima tu mozda nekih sta znaju, ali neznam zasto to ne zele napisati.

Shole

Ja sam se navozio u busevima u to vrijeme, al da me je....... nemogu se sjetiti tih caka sa zvoncem !
Vjerovatno se ja sjećam nekih detalja koje ti nebi ni u snu pogodio, i zato smo ovdje na forumu da ih podjelimo

Mirta

Citat: Berlingo  u Prosinac 11, 2010, 00:33:09
Nije to na zalost! Pustimo do nedjelje navecer pa cemo objasniti. Ima tu mozda nekih sta znaju, ali neznam zasto to ne zele napisati.

Nedjeljna je večer, dakle vrijeme da nam otkriješ  zašto je zvonce triput zvonilo.
Nikad ne reci:"Nikad!".

421

Poštar je obično zvonio dvaput! ;D
Zašto je kondukterka zvonila triput? good_boy
Agatha Christie je mala beba spram Berlinga! :)evil
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

zvone16

sory ako je vec neko pisao, ali cuo sam iz pouzdanih izvora da bi mozda ali naglasavam MOZDA, vozaci i kondukteri/ke mogli imati nove uniforme
ZvoneXp

Berlingo

Da, da, imate potpuno pravo. Obecao sam. Evo do kuda dosezu moja sjecanja u vezi tih zvonca.
Pozvoniti 3 puta za redom znacilo bi da nesto nije u redu. Znaci signal vozacu da sto prije zaustavi i dodje do nje otraga. Imao sam i jos imam rodbinu u Kostreni tako da sam se tamo navozio. Tako je nedjeljom netko na 275 nedostajao i to ce po mojem sjecanju biti Ive. Dodje ekipa do autobusa i ona pita mladog vozaca da li je kad bio s kondukterkom, naravno on odgovara da nije. I tad mu je objasnjavala te njihove nacine, bilo je jos toga. Ne sjecam se, ali mislim 2 puta je bilo za zaboravljena vrata, nisam siguran sad, ali ovo za 3 puta garantiram. Zasto? Par godina kasnije sam se u to uvjerio u mojoj pokojnoj dvojci. Bila je subota navecer, ali ona vjecno puno. Ljudi su visili po vratima. Netko je malo vise popio. Stajao je iza u lijevom zaobljenom kutu stare Mecke. Bilo je neugodnih scena, jadikovanja, muka mu je bila. Pitala ga kondukterka vise puta da li mu je dobro. Nista nije odgovarao. Kad se spustio dolje, valjda vise nije mogao stajati ona je 3 puta pozvonila vozacu. Dobro se sjecam da je to bilo na stanici  Toreta. Cula se ona mala rucna ispod volana i za minutu se sole probio kroz guzvu i dosao do nje. Nije nista mogao. Rekao je da vozi do okretista i da ce onda vidjeti. Izasao je kroz njena vrata i usao naprijed na svoja lijeva vozaceva. Kad je dvojka stigla na okretiste tako je i napravio. Odmah je doletio iza.
A glede samih zvonaca meni osobno je najruznije i najcudnije bilo ono na Ikarusu. Imao ih kroz cijelu duzinu autobusa nekih 5 i to gore na plafonu. Imali su oblik zvucnika i na toj je kutiju bio prekidac. Majstori su kistom nacrtali slovo Z na svakome. To je bilo u vrijeme dok je vozio za Kostrenu, zamjenio je 334, poslje su dobili 466. Pola ljudi nije znalo sta je to gore.
I jedna zanimljivost. 449 kad je dosao imao je isto neke rupe gore u krovu. Valjda su trebali biti zvucnici,ali nije ih bilo! Ive i ja smo to gledali jednom. Vjerovatno taj autobus nije bio namjenjen za Rijeku ali je tu ipak zavrsio. Neznam da li je to poslje zatvarano,na kraju je cak i u gradu zavrsio, ja se poslje Kostrene nikad nisam vozio s njime.
Eto, to je to. Ekipa iz Zagreba je sad napokon zadovoljna? Moze Staropramen na Kaptolu?

Berlingo

Citat: zvone16  u Prosinac 12, 2010, 22:35:04
sory ako je vec neko pisao, ali cuo sam iz pouzdanih izvora da bi mozda ali naglasavam MOZDA, vozaci i kondukteri/ke mogli imati nove uniforme
Je je, trebali su ovaj mjesec svi biti u odorama Djeda Mraza ali radi krize se odustalo. Mojoj zeni je prvoj zao jer kaze da ju nikad nije vozio Djed Mraz. :)evil

Mirta

Kolega Berlingo,ovo je doista iscrpan i zanimljiv prikaz o zvoncima u autobusu, napisan vrlo živopisno. Užitak ga je čitati. Živa si  enciklopedija sjećanja.
Čeka te Staropramen na Kaptolu!
Nikad ne reci:"Nikad!".

421

Citat: Berlingo  u Prosinac 12, 2010, 23:12:21
Mojoj zeni je prvoj zao jer kaze da ju nikad nije vozio Djed Mraz. :)evil
Tad dovezi suprugu u ZG i ispuni joj želju! good_boy
Jer ima kolega koji voze  bus123 odjećom  prilagođeni tim danima! ;D
Dio ZG ekipe pije Vukovarsku...
A i obećali su Ti nešto staviti pod jelku...  ;)
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Berlingo

Onda se moram ja odluciti. Vukovarsko cemo tamo gdje je bio Fulir, a Staropramen na Kaptolu. A za moju najdrazu cu ja nabaviti to odjelo pa cu je voziti. ;D
I da, neka mi netko nabavi kapicu od ZET-a. Ovaj Autotrolej to nema jer bi valjda bile toliko kricave da bi vozaci licili na piture. Kladim se da bi bile narancaste.

SARI

Citat: Berlingo  u Prosinac 12, 2010, 23:09:08
I jedna zanimljivost. 449 kad je dosao imao je isto neke rupe gore u krovu. Valjda su trebali biti zvucnici,ali nije ih bilo! Ive i ja smo to gledali jednom. Vjerovatno taj autobus nije bio namjenjen za Rijeku ali je tu ipak zavrsio. Neznam da li je to poslje zatvarano,na kraju je cak i u gradu zavrsio, ja se poslje Kostrene nikad nisam vozio s njime.

I ja se sjećam toga... sredina 90ih... dok je redovno vozio za Kostrenu...

NP-549

Lako moguće da je bio za negdje drugdje pogotovo zato što je bio jedini automatik.  Osim njega, i 450 je imao rupe na plafonu, ali je razlika što je on imao čak i zvučnika montirane, doduše nikad spojene.

tramvajac 92

Citat: Berlingo  u Prosinac 12, 2010, 23:12:21
Mojoj zeni je prvoj zao jer kaze da ju nikad nije vozio Djed Mraz. :)evil
Dovezi ju u zagreb kao što kaže 421 i plati joj vožnju veselim božićnim tramvajem  :)evil

421

Citat: Berlingo  u Prosinac 13, 2010, 00:11:51
Onda se moram ja odluciti. Vukovarsko cemo tamo gdje je bio Fulir, a Staropramen na Kaptolu. A za moju najdrazu cu ja nabaviti to odjelo pa cu je voziti. ;D
I da, neka mi netko nabavi kapicu od ZET-a. Ovaj Autotrolej to nema jer bi valjda bile toliko kricave da bi vozaci licili na piture. Kladim se da bi bile narancaste
Što se pive tiče, ja mogu učiniti napor i privremeno popiti Staropramen, ako ćete vi popiti Vukovarsko. ;D
Možda bi bilo vrijeme da  mene iz ZG,  Ti iz Zameta upoznaš s  Mirtom iz ZG-podsljemenska zona?
Kapicu ZETa teško da ćeš dobiti, jer je izašla samo jedna serija, ali te čeka(ju) druga(e) primjerene vozilu koje voziš!
Mislim da je kineski XXL premali za te kao Djedice, kapica će biti dovoljna! ;) 

Berlingo

A joj, ma gdje bi vi? Pa i ja bi volio upoznati kolegicu Mirtu. A svojoj najdrazoj cu sa zadovoljstvom platiti kartu za tramvaj. Neka se ona vozi i napravi par krugova dok mi forumasi budemo na Kaptolu. ;D