Dr. Richard

Autor Tomek, Siječanj 12, 2008, 00:19:35

MAN464

Bome su nedavno (mislim ima oko godina dana možda malo jače) prodavali dosta novijih vozila bili - Neoplani,Volvo, Setra 531 i još neki, a što se tiče suradnje s flixbusom mislim da i to smanjuju ali nisam siguran 100%.
AD Maiorem Dei Gloriam!!

"Hrvatska je izvojevala svoju slobodu, svoju samostalnost, svoje pravo da sama odlučuje o svojoj sudbini." - Dr.Franjo Tuđman 23.11.1996.

Frik85

Suradnje sa Flixom nema više od 2.1.2022. Albus München ne vozi više linije za Flixbus. Sa 1.4.2022 počinju voziti za Pinkbus

415 ul

Da, prodavali su puno buseva sa relativno malo km

Frik85

Zatvoril se je innsbruck,Zürich,Berlin. U Salzburgu so smanjili broj avtobusa  a u Münchenu je bilo u najboljo dobo 95 vozačev a sad jih je ostalo moguće 20 od toga barem trojica na bolovanju.

415 ul

Onda su i oni u nekom problemu, prodaje i Blaguss vozila, no cini mi se da ne toliko

Frik85

Problem se zove€
Adblue ti je bil danas na Jetu 1.99€ po litri dizel 1.62€ a od flixa plaćeni po kilometru.
Plati stan u Zürichu, plati brod na Bodensee,plati vozača, troškovi busa itd.

VanhoolTX

S desna (ova sto ima natpise i dalje) na lijevo tablice:
M:EU 7916
M:EU 7982
M:EU 7983
M:EU 7981
i Sprinter M:DR 2091

Mislim da ove 3 Setre sto su ostale bez natpisa ce vjerovatno uskoro i na prodaju, a ne bi me cudilo da upravo na Balkanu zavrse.
Ukoliko vec pocinju voziti za Pinkbus, onda ne vjerujem da bi koristili ove sto su za Flix radili, jer je malo koncept drugaciji Pinkbus-a.. Inace Pinkbus, hmm skeptican sam za njih, mislim da nece uspjeti bas, jer voziti Berlin-Hamburg za 4€.. ne moze na dobro izaci. Medjutim, oni su fulali u samom startu (izborom Skylinera umejsto obicnih 2/3 osovinskih autobusa, izbjegavanjem Frankfurta na liniji Dizeldorf-Minhen.. Direktno voziti je dobra zamisao, al mora se makar jedan veci grad ubaciti izmedju na ruti od 10 sati (sto su kasnije i uradili), a ni sistem s fiksnom cijenom im se i nije bas pokazao, sto su sada takodjer promjenili..
Ne znam gdje su VDL-ovi trenutno jer ih nisam vidjao ovaj mjesec, mozda i oni budu na prodaju.. Inace uvijek bi bio i makar jedan VDL na ovom parkingu.

Frik85

Setre ne ideju u prodaju nego so planirane za prevoz radnika i školske dece.
Još jedan savjet ako ne želiš imati problemov sa zakonom uvijek zakrij registrske pločice

Frik85

3 VDLovi bili fanas parkirani na Hansastrasse

Matej

I mi svi trebamo znati gdje je i šta je to?  8-8

Frik85

VanhoolTX

Citat: Frik85  u Veljača 13, 2022, 19:41:43
Setre ne ideju u prodaju nego so planirane za prevoz radnika i školske dece.
Još jedan savjet ako ne želiš imati problemov sa zakonom uvijek zakrij registrske pločice

Na slici se svakako i ne mogu raspoznati... Jedino sto sam napisao.. Mada pun forum slika s registarskim tablicama, kako ovaj tako i ostali npr. bertiewillemsen, buspilotin... Zbog cega ne bi smio slikati?

Frik85

Citat: VanhoolTX  u Veljača 14, 2022, 22:40:07
Na slici se svakako i ne mogu raspoznati... Jedino sto sam napisao.. Mada pun forum slika s registarskim tablicama, kako ovaj tako i ostali npr. bertiewillemsen, buspilotin... Zbog cega ne bi smio slikati?
Bavarski zakon koji bez dozvole vlasnika zabranuje stavljati registerske pločice na internet.

VanhoolTX

Marko NS

Ima i zakon EU gde se autobus vodi kao javno prevozno Sredstvo i sme da se slika, a i VTX nista nije lose napisao ili vredjao firmu pa da ga pravno terete, njih to ne zanima bas mnogo.