Dalmatinac bus, Omiš [ST]

Autor maky, Siječanj 12, 2008, 01:14:36

Majstor

Samo mi sudite pošteno !

Paško

Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

JerčićDR

J.

Paško

Registracije su im od ST-2856-B do ST-2859-B.

ST-2857-B

ST-2858-B

Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

JerčićDR

Stigle naljepnice na setre :)

J.

NP-549

Svaka čast,  to su auti, a ne one kašete od Craftera !!!

Di se može nekakav vozni red saznat,  i koliko trasa odstupa od linije 60 ?

JerčićDR

Linijja Split-Omiš ide 5 min prije Prometa ako Promet krece npr. u 13:00 Dalmatinac krece u 12:55 i tako svakih pola sata
J.

NP-549

Kako samo 5 minuta ?  Na koju foru se dobila dozvola za takvu liniju kad postoji zaštićeno vrijeme od 20 min, a rekli ste da je trasa ista !?

petrinjausrcu

Vjerojatno kao "taxi" ekipa u Petrinji koja čeka da autobus krene pa izleti ispred njega. I tako godinama i nitko im ne može ništa  russian_roulette russian_roulette russian_roulette

actros

Službeno, Dare vozi 4 linije odjednom, i ukrcava putnike na nekim mjestima gdje nebi smio. Dalo bi se raspravljat o tome dali je to legalno ili pošteno, al ako če mo gledat po putnicima, oni su to dobro prihvatili.
Ja osobno podupirem ovo, i kad bi morao busom do omiša, iz inata bi išao s Dalmatincem. Da se mene pita, ja bi mu poklonio cijelu firmu "Promet Split"; on jedini može ono šta nemogu ni Promet, ni Zet, ni Trolej; njemu grad nije kupio autobuse, njemu grad neplača subvenciju za troškove (barem za ovu liniju), a putnicima daje bolju uslugu i niže cijene... i plača porez čime se financira njegova konkurencija!

NP-549

Pa ako je tako sposoban onda nek ode vozit i za Zagoru.  Svi bi mi vozili 37 i 60

NP-549

Očito ima dozvolu za županijsku liniju  SPLIT-GRLJEVAC i onda malo još tu nešto nadoštukao  :) 

Ako je tako,  onda je sve čisto što se tiče dozvole,  mada nebi smio koristit stajališta.

actros

Vozi i zagoru, dodatno je povezao Split-Omiš (preko zagore) sa 12 polazaka dnveno!
Linija 60 osim Splita prolazi kroz još 3 općine, pa on navodno ima 3 ili 4 županiske "među općinske" linije koje se nastavljaju jedna na drugu; a najviše mu zamjeraju što ukrcava u Stobreču za Split i obratno, jer je to ista Općina.

NP-549

Da,  to nebi nikako smio krcat jer je to linija na području jedne jedinice lokalne samouprave i za takvu liniju mu treba ugovor sa Gradom Splitom kojeg, naravno, nema,  nit je Grad lud dat nekom kad ima svog prijevoznika.   Problem takvih linija je što nema kontrole  "po službenoj dužnosti",  nego samo po prijavi.  Dakle,  PROMET bi trebao pozvat inspekciju da sačeka ovog u Stobreču.  Druga stvar je, tko zna kakve su uopće Prometove dozvole pa su zaključili da im je bolje šutit

djstiv

ima li netko aktualni raspored vožnje za Split-Grljevac-Bajnice-Omiš?
znam da je 5 min prije 60-tke.
ali kada je prvi odnosno zadnji