Kolka je plaća?

Autor Shole, Kolovoz 18, 2009, 00:19:42

Shole

i kolka je plaća u AP Lika?

kuba

Dnevnica mi je 200 kuna, ali radim samo subote i nedjelje, jer sam preko tjedna na građevini!

Shole

Pitao sam kolika ti je plaća !  Jel znaš ti opće šta znači dnevnica?

Ako idem subotu u 6:00 u Split i nedjelju u 6:00 iz Splita za Rijeku plaćaju mi se sati provedeni u vožnji i dva puta po 170 kn što je dnevnica.  Dnevnica nije plaća, nego nju dobiješ kao naknadnu za svoje troškove.  Moja dnevnica je 170 kn,  ali ću za subotu i nedjelju za put Rijeka-Split-Rijeka dobit ukupno oko 750 kuna.

kuba

Da, ali ja radim samo vikende i to na crnjaka, tako da kod mene nema plaće, ali kad sam prije radio cijelu sezonu onda mi je bila plaća oko 5500 kuna iako sam kondukter!  ;)

steyr1985

Citat: Shole  u Kolovoz 18, 2009, 20:58:09
Pitao sam kolika ti je plaća !  Jel znaš ti opće šta znači dnevnica?

Ako idem subotu u 6:00 u Split i nedjelju u 6:00 iz Splita za Rijeku plaćaju mi se sati provedeni u vožnji i dva puta po 170 kn što je dnevnica.  Dnevnica nije plaća, nego nju dobiješ kao naknadnu za svoje troškove.  Moja dnevnica je 170 kn,  ali ću za subotu i nedjelju za put Rijeka-Split-Rijeka dobit ukupno oko 750 kuna.

Pa kako možeš toliko dobiti.

Shole

Rijeka-Split je 6 i pol sati vožnje.  Znači to ti je klasičan radni dan vozača.   Pa ko više zarađuje ispod 200 kn na dan ??  2 radna dana su 400 kuna, i dvije dnevnice 340 kn ti iznosi 740 kn.   Ali, ka što sam već rekao, niko normalan ne računa dnevnicu kao dio plaće.  Ja sam to samo zbrojio da ilustriram koliko možeš zaradit ako sve zbrajaš.

A Kuba ako je zaradio 5500 kn meni može samo bit drago, ali nek napiše i koliko je sati radio, jer nije isto dobit 5500 za normalne sate i sa 50 prekovremenih.  Plaća se gleda za odrađenih oko 170 radnih sati  (+/- 5,6 sati ovisno o dužini mjeseca)

kuba

Ja sam to dobivao za 8 sati dnevno koliko provedem na putu, ZG-ZD i ZD-ZG.

kuba

I kud je ova tema skrenula, ja sakupljam ljude za susret, a mi o plačama!

Shole

Nema veze, teme jest malo skrenula, ali je skrenula u kvalitetnom smjeru.  To ti je onda solidna plaća.  Znači ideš Zadar-Zagreb pretpostavljam ujutro i popodne natrag. Koliko dana to ideš, u smislu da li svaki dan ili svaki drugi i kako je sa subotama i nedjeljama?

kuba

Do 01.09. idem svaki dan i sve je isto plačeno, a od 01.09. počinjem raditi u građevinskoj firmi za stalno pa ću samo sub i ned raditi ;)

Shole

E je** ga onda.  Svaki dan ideš Zagreb i nazad za 5 i pol tisuća.  To znači da efektivno imaš minimum 240 sati plus još priprema i kraj smjene.  I uopće ne dobijaš dnevnice, a kad bi te još prijavili odbili bi ti barem 40%.

Ako bi ti vozio Zadar-Zagreb svaki dan (povratak isti dan) ti bi trebao dobiti minimum 7000 + oko 5000 kuna dnevnica.
Zašto?  Zato jer za tu relaciju izgubiš klasični radni dan što se tiče sati rada, ako radiš SVAKI dan u mjesecu nabit ćeš barem 40 prekovremenih, a moraš dobit i punu dnevnicu jer se sigurno ne vratiš u roku 12 sati natrag u Zadar.  Znači da ti je plaća recimo minimum 200 kn po danu + 170 kn dnevnice a to ti izađe oko 11 tisuća ( BAŠ PRAVA PLAĆA = oko 7000)

Tlimfocit

primjetia bi da u nekim firmama nažalost vrijedi dnevnica=plaća....

kuba

Kao prvo ja radim na crnjaka i primam samo 5500 kuna, što je za moje potrebe dosta. Kao drugo ja mogu uzeti slobodan dan kad god hoću i koliko hoću, a to uzmem barem jedanput tjedno, jer ja taj posao obožavam i radim sa guštom tako da ne volim previše slobodnoga!  :D I kao treće linija je ZG-GS-ZD  i  ZD-GS-ZG
                                                                                         sa polascima: 7:30 i 8:30   16:00 i 19:00
a da sam prijavljen to bi bila druga prića...
za ostalo molim na pp!

kuba

Citat: Tlimfocit  u Kolovoz 19, 2009, 21:54:00
primjetia bi da u nekim firmama nažalost vrijedi dnevnica=plaća....
E pa o tome ja pokušavam reći Sholetu!!!
Na crnjaka sam pa tako primam plaću, a da sam prijavljen onda bi bilo drukčije.

Shole

Pa da si prijavljen bi dobio još koliko manje, a ni ovako ne dobiješ bogzna šta za ono što odradiš.  To ti ja pokušavam objasnit.  Pretpostavljam da voliš to što radiš, al nemoj si dozvolit da te netko iskorištava zbog toga.  Ako netko tebi (odnosno državi) ne plaća nikakva davanja za tebe onda ima da ti da dobru paru za ono što radiš, a ti u biti zaradiš manje nego da si prijavljen