Vozni park

Autor Dorijan, Studeni 22, 2007, 08:53:06

Bari

Čujem da u ovoj turi ide klima na 22 ili 23 autobusa, polovica da je već ugrađena. A u drugoj turi da stari MAN-ovi stižu na red...
KREPAT MA NE MOLAT !

shef

Jučer su u Termobilu bila dva Citara u hali.
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

NP-549

Jedan MAN prototip je već ugrađen i radi bez problema iako smo bili malo skeptični s obzirom na dužinu remena, raspored španera......
Vozio je u nedjelju do Zagreba i nazad po punim opterećenjem bez problema.

421

Citat: shef  u Srpanj 23, 2014, 22:31:48
Jučer su u Termobilu bila dva Citara u hali.
Moram priznati da me veseli ugradnja klime u starije  bus123  bus123 i što to vrlo kvalitetno odrađuje Termobil.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

NP-549

421 može jedna usluga ?  Ajde molim te poslikaj školski SL283 sa otvorenom haubom da vidimo kako je riješen kompresor i alternator kad je klima original na busu.

SARI

Jučer viđen 723 sa novim pločicama - RI 523 VA

Pokušao sam slikati, ali je bila prevelika gužva pa se ne vidi...

mivano

U starim Citarima klima nije učinkovita, jer prozori nisu zaključani, i nije dobro razvedena kao u Conectima.

111222

oće li uskoro bit ikakvih noviteta u voznom parku, prije svega u gradskom prijevozu??

NP-549

5 solo  Urbanway CNG,  4 zglobna Urbanway CNG  i 2 dizel Crosswaya

Urbino LE

Znaju li se koji motori idu te mjenjači? Ok jasno mi je za motore kod CNG, Cursor 8, solo 290 KS 1100 Nm, zglob 330 KS 1300 Nm(ZET su 20 KS odnosno 200 Nm slabiji). Crossway pak ne znam sa kojom opremom uzimate ali svakako novi CR motori umjesto PD kao do sada.

NP-549

Mjenjač u solo ide identični kao u Citelisa  (ZF Topodyn) koji se pokazao idealnim za grad,  ali bi se za zglob radila drugačija konfiguracija jer se onaj ZET-ov  793 koji je bio na probi mjesec dana pokazao katastrofalno sporim u startu.

Za Croswaya se još nezna dal ćebit klasični prigradski,  malo "bolji"  (zamjena za Arway) ili  je moguć možda čak i low entry.   Sigurno je jedino da će obavezno imat sjedala za djecu

lussin

Zašto zamjena za Arway? Zar su se već pokazali užasem?

kico101

Citat: NP-549  u Kolovoz 09, 2014, 12:17:08
5 solo  Urbanway CNG,  4 zglobna Urbanway CNG  i 2 dizel Crosswaya
Odlično. Samo mi se čini da se dosta čeka na isporuke.
Znači ostaje još 10 CNG za nabavu da se ispuni plan 40. Postoji li mogućnost, ako se zglobni CNG pokaže dobrim rješenjem, da se ide na još 5S+5Z?
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

NP-549

zamjena u smislu jer se Arway više ne proizvodi.

Trenutno je u planu još 10 solo,  ali to ne znači da će tako i biti,  vidit će se razvoj situacije.  I za ovih 9 je bilo u planu 10 solo pa se stvar promjenila.   Pretpostavljam da će zadnja nabavka ovisiti o rješenju spora sa Mercedesom.  Ako tamo dođe zamjenskih 10 solo Citara onda lako moguće ovo tvoje 5+5, a ako dođu zglobni Citari onda će vjerovatno se ić na 10 solo Iveca.

MAN Lion s City

Znali se kada će završit taj spor s Mercedesom  ???