Vozni park

Autor Dorijan, Studeni 22, 2007, 08:53:06

shef

Ako je to istina, to bi bio prvi put u najmanje trideset zadnjih godina da se kupuju rabljena vozila
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

ikar

534-536 serija je navodno kupljena od ZET-a nakon par mjeseci uporabe kod njih.

NP-549

Citat: shef  u Ožujak 03, 2008, 11:19:08
Ako je to istina, to bi bio prvi put u najmanje trideset zadnjih godina da se kupuju rabljena vozila
Mislim da je prije riječ o baren 40 godina  (prve mečke 233-273 su bile sa Woodstocka - summer '69  ;D).
A za 534-536 čisto sumnjam da su bili polovnjaci.  Zašto bi ih se ZET riješio kad su imali masu takvih.

Tomek

Citat: NP-549  u Ožujak 03, 2008, 11:28:33
Citat: shef  u Ožujak 03, 2008, 11:19:08
Mislim da je prije riječ o baren 40 godina  (prve mečke 233-273 su bile sa Woodstocka - summer '69  ;D).
A za 534-536 čisto sumnjam da su bili polovnjaci.  Zašto bi ih se ZET riješio kad su imali masu takvih.

ZET je naručio za svoj školski prijevoz 26 novih autobusa, no budući da je prekasno naručio iz MAN-a su u najam uzeli te Classice i to 10 komada. Kada su naručeni Classici, Regii i Vivei došli, par komada Classica je vratio jer mu nisu trebali, a 5 ih je odlučio kupiti.
Vozio sam se u jednom koji je koliko mi se čini vračen i autobus je u vrlo dobrom stanju, nije bio ni zašaran straga(što i da je, očistili bi prije daljnje prodaje). Osim školske, vozili su i na gradskim linijama, ali ne predugo.

echo

Citat: ikar  u Ožujak 03, 2008, 11:24:15

Moguće je da su 534-536 ex zetovi jer 535 i 536 ispod narančasto/žute imaju sloj plave farbe. To se vidi (ili se vidjelo) na mjestima gdje su izgrebani

Tomek

Hm, mislim da ti autobusi nikada nisu vozili u ZET-u jer sve ZET-ove zglobne Avtomontaže koje je imao i one sa početka 80-ih(1981.1982.) sa troja vrata(kao što su ovi o kojima pričamo) i oni sa četvora(1988.-1991.) koji su kasnije došli su svi dočekali sredinu 90-ih..
Možda je to bila neka narudžba ZET-a koja je otkazana jer 1987. su u ZET dolazili masovno Ikarusi i malo manje TAM-ovi.

Inače, neka netko pogleda godišta Citara jer mislim da su se ovi neredizajnirani prestali proizvoditi 2006. te je ZET uzimao jednu od zadnjih serija koja je došla u travnju/svibnju 2006.

kico101

Ima li kakvih novih informacija o Classicima u Zagrebu? Nekako se stišala rasprava, a baš sam znatiželjan. ;)
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

NP-549

Citat: echo  u Ožujak 03, 2008, 16:19:30
Citat: ikar  u Ožujak 03, 2008, 11:24:15

Moguće je da su 534-536 ex zetovi jer 535 i 536 ispod narančasto/žute imaju sloj plave farbe. To se vidi (ili se vidjelo) na mjestima gdje su izgrebani

Dok je vozio Pomorsku školu, na 505 je bio izgreban cijeli desni bok između srednjih i zadnjih vrata, vjerovatno sa ključevima ili čavlom i to su pisala imena. I onda se lijepo vidilo da je ispod bila također plava boja (temeljna iz Autokarosierije Novi Sad).  Tako da to nije neka garancija da je bus ZET-ov.  To je jedan od rijetkih buseva koji je otišao u rashod u originalnoj boji.
BTW, Kićo, Shefe, dal se sjećate di je 505 na desnoj strani imao garažni broj  ;)?

kico101

Znam da je na lijevoj strani ispod 505 netko nalijepio crtu , pa je bio 505 s crtom. ;D
Na desnoj strani, hm, ne sjećam se baš najbolje, ali mislim između prednjih i srednjih vrata, dok je većina gbr imala između srednjih i zadnjih. san blizu? ;)
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

shef

Bi se složio s poštovanim kolegom gore
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

shef

Citat: Shole  u Veljača 20, 2008, 22:39:00
607 u remontu, pošteno razbijen prednji kraj.
Eto ga danas se vratio na svoju redovnu vožnju OŠ Kostrena, pa 605 može na odmor.

(c)Teutonic

man750

Dobro Rijecani,jeste li vise otkrili je li trolej dobio samo 713 ili jos kojeg?
srecom da  Tomek mijenja lokaciju i vraca se za koji dan, pa ce on istraziti,ako su jos u Zagrebu.
133 u ZAGREBU
22 u DUBROVNIKU
Jedan u MakarskojMAN750 Autobus ispred svog vremena
- S T E T A - S T O - B A R - J E D A N - N I J E - S A C U V A N -

kriticar

ja sam u Zagrebu ,ali na prolasku  pored manova servisa u Hrvatskom Leskovcu nisam vidio ništa narančasto.Ako uhvatim vremena sutra ću otići do Radničke ceste da vidim da nisu tamo u Auto-Hrvatskoj
1968 dolazak prvog mana750 na Zagrebačke ulice

1970 i na Dubrovačke

S T E T A - S T O - B A R - J E D A N - N I J E - S A C U V A N

NP-549

Citat: kico101  u Ožujak 04, 2008, 19:47:48
Znam da je na lijevoj strani ispod 505 netko nalijepio crtu , pa je bio 505 s crtom. ;D
Na desnoj strani, hm, ne sjećam se baš najbolje, ali mislim između prednjih i srednjih vrata, dok je većina gbr imala između srednjih i zadnjih. san blizu? ;)
Svaka čast.  između prednjih i srednjih vrata.   A  507 odozada ?

kriticar

Citat: kriticar  u Ožujak 05, 2008, 17:26:24
ja sam u Zagrebu ,ali na prolasku  pored manova servisa u Hrvatskom Leskovcu nisam vidio ništa narančasto.Ako uhvatim vremena sutra ću otići do Radničke ceste da vidim da nisu tamo u Auto-Hrvatskoj
Bio sam u Radničkoj ,ali ni tamo nema ništa narančasto .Ima jedan novi bijeli cityliner,te također bijeli lion's classic Ü  sa drugim vratima otraga
1968 dolazak prvog mana750 na Zagrebačke ulice

1970 i na Dubrovačke

S T E T A - S T O - B A R - J E D A N - N I J E - S A C U V A N