Vozni park

Autor Dorijan, Studeni 22, 2007, 08:53:06

kico101

Citat: NP-549  u Ožujak 06, 2008, 11:35:27
Citat: kico101  u Ožujak 04, 2008, 19:47:48
Znam da je na lijevoj strani ispod 505 netko nalijepio crtu , pa je bio 505 s crtom. ;D
Na desnoj strani, hm, ne sjećam se baš najbolje, ali mislim između prednjih i srednjih vrata, dok je većina gbr imala između srednjih i zadnjih. san blizu? ;)
Svaka čast.  između prednjih i srednjih vrata.   A  507 odozada ?
Sjećam se samo da je 507 bio naknadno obojan u neku svjetliju nijansu narančaste, a gbr. odzada je, čini mi se bio postavljen asimetrično desno ( nisam baš 100% siguran ).
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

kico101

Provjerimo poznavanje MB o317G. Ovo više vrijedi za mlađu generaciju, za starije neće biti problema. ;D
1. Jedini o317G bez krovnih otvora? ( L )
2. U kojoj seriji o317G su tipkala za izlaz bila postavljena uz vrata, a ne iznad kao kod većine drugih? ( T )
3. Koji MB o317G je imao oznake ulaza/izlaza napisana tamno plavim slovima na baznoj svjetlo plavoj podlozi, dok su ostali imali bijela slova u tamno plavom pravokutniku? ( T )
4. Jedini o317G sa trostrukim sjedalima okrenutim prema unutra na mjestu gdje je bio kondukter? ( T )
5. Prvi o317G kojem je ukinut kondukter? ( T )
6. Prvi prigradski i prvi gradski o317G koji su ponarančastili? ( L )
7. 4 MB o317G koji su imali reklamu Delial? ( L )
;)

Lion

275 nije imao poklopce na krovu.
Prvi je ponarancastio 278.
''Delial'' reklama: 327, 331, 333, 341.
Evo, odgovorio sam na sva laka pitanja. Točno, nadam se. :)
A odgovori na druga pitanja... Hm, možda ću se sjetiti poslije.
Grad ti kao svome stanovniku pruži priliku da umjesto sasvim solidne prigradske linije dobiješ lošiju gradsku liniju. Ali si na kraju krajeva građanin, jel tako?!

kico101

Nije loše, Lion. Točno si odgovorio na pitanja 1 i 7, dok si na 6. odgovorio djelomično. 278 je prvi prigradski, a koji je prvi gradski zglobni mercedes o317 koji je prebojan u narančasto? ;)

kico101

Mislio sam da će pitanja biti zanimljiva, ali sam se očito, prevario. Nitko, osim kolege Liona, nije pokušao odgovoriti, a čisto sumnjam da ne znate. :(

NP-549

Da budem iskren, ipak neznam sve a nema smisla da idem sad prekopavat stari forum ili excel tablicu i onda prepisat.
Evo onda par mojih pitanja za kicota, pošto sumnjam da će ostali bit aktivni (uglavnom Sanos, Tam)

A) jedini TAM sa tamno crvenim stolicama
B) jedini TAM koji je promjenio svoju originalnu shemu bojanja
C) jedini TAM sa narančastim branikom (full oprema-odbojnici u boji vozila  :D)
D) jedini SANOS u shemi bojanja MAN-ova (ne žuta crta po dužini, nego žuto na dnu)
E) jedini TAM sa oznakama MAGIRUS DEUTZ
F) jedini TAM sa lajsnama po dužini (sad ih imaju 598-603)
G) jedini Sanos S115 (prigradski) bez uzdužne crte

kad pogodite sljedi dalje

kico101

Citat: NP-549  u Ožujak 09, 2008, 11:38:38
Da budem iskren, ipak neznam sve a nema smisla da idem sad prekopavat stari forum ili excel tablicu i onda prepisat.
Evo onda par mojih pitanja za kicota, pošto sumnjam da će ostali bit aktivni (uglavnom Sanos, Tam)

A) jedini TAM sa tamno crvenim stolicama
B) jedini TAM koji je promjenio svoju originalnu shemu bojanja
C) jedini TAM sa narančastim branikom (full oprema-odbojnici u boji vozila  :D)
D) jedini SANOS u shemi bojanja MAN-ova (ne žuta crta po dužini, nego žuto na dnu)
E) jedini TAM sa oznakama MAGIRUS DEUTZ
F) jedini TAM sa lajsnama po dužini (sad ih imaju 598-603)
G) jedini Sanos S115 (prigradski) bez uzdužne crte
kad pogodite sljedi dalje

Javljamo se iz studia 1 na Gornjoj Vežici i pokušati ćemo odgovoriti na par pitanja koja i nisu baš prelagana:

A ) Ako se radi o preuređenom busu, onda je to 527.
B ) Koliko se sjećam ima više TAMića koji su bili prebojani ( 488,507,546,555,556 ) pa mislim da tu treba tražiti kandidata. Ipak ću reći 507.
C ) 526, ali nisam siguran.
D ) 462
E ) 523
F ) 488
G ) 458
:)

NP-549

A) nije 527.  Po toj logici bi bili onda i 523 i 526.  Nisu u pitanju Sanos sicevi, nego identične Tamove stolice ali u drugoj boji (tamno crvena-bordo)
B) 507 je samo prepituran u svjetliju narančastu.  Tražimo promjenu sheme bojanja.  Osnovna + gornja + branik....
C) wrong answer
D) konačno točan odgovor
E) sad si se znači ugrijao. Ponovo točan odgovor
F) again wrong answer
G) Braaaavo.  Ali imao je portelu od motora sa crtom, a jedan brat je imao inače crtu, a tu portelu bez. Koji ?

Dajem ocjenu 3, uz mogućnost ispravka za bolju ocjenu

kico101

Pod A), doista se ne sjećam ( osobito ne 520 ), ali je kandidat očito skriven između 520-523,525, te 544-547. Ako idem dalje pogađat, to bi bilo čisto bubanje. Ajde, pomoć. Smanjit ću izbor na 520,525 i 545. Jesam li se približio točnom odgovoru? ;D
B ) 546? ( Pasjak city )
C ) 555?
F ) 485?
G ) 458 je imao nešto tamniju boju kao i 443, ali mi se čini da 443 nije točan odgovor. Hm, dvoumim se između 438 i 441?

NP-549

A) totalno si odlutao.  Nisi ni blizu odgovoru.
B) konačno.  Originalno bio bordo sa bijelom crtom i bijelim krovom, poslije obojan u svjetlo narančastu sa žutim krovom i žutom crtom i branikom pola crni pola žuti (ko 579)
C) opet krivo  (ima na starom forumu odgovor)
F) svaka čast.  Iz drugog pokušaja, a poprilično teško pitanje.
G) nisi me shvatio.  Pogodio si prvi put. Ali sam dodao kako je poslije imao bunker sa crtom, a jedan bus je imao crtu a bunker je imao bez. Sad tražimo tog bez crte na bunkeru

Dakle ostalo je još pod A i C

kico101

Shvatio sam ovo pod G. Očito su zamijenili portele s crtom i bez, samo nisam siguran na koji je bus došla portela bez crte, pa sam mislio da je na 438 ili na 441. Sad sam se sjetio da je 532 imao portelu bez crte, a možda i 543. :P
Ča se tiče sjedala definitivno odustajem jer ne znam. A narančasti branik me muči. Nije 526, nije 555. Nisam razmišljao o seriji 576-580, hm. Koliko me sjećanje služi, niti jedan iz serije 501-510, a ni 482-491 nije imao narančasti branik. Kakva asocijacija? ;D

NP-549

Nije 532, nego neki iz stare serije sa okruglim štopovima. I solo je.
Sam si nabrojio koji nisu imali takav branik, a jednu seriju nisi ni spomenuo !
Sjedala ostavljam SHEF-u da pogodi

shef

Doduše kasno, ali stiže pomoć i iz studija 2 na Pećinama.
Pitanja su stvarno preteška.
Problem je da se stvarno slabo sjećam serije 520-527, naročito onih s nižim g.br. koji su vozili za Grobnik
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

kico101

Spomenuo sam ja sve serije: 482-491,501-510; 520-527; 544-547, 555-561 i 576-580. Mislim da prve dvije otpadaju. E, sada, 520 se stvarno ne sjećam jer je prekratko vozio, ali mislim da on nije. 521 i 522 mislim da također nisu, 523 je imao, mislim, bijeli branik, 524 crni, 526 i 527 nisu, 544 ne vjerujem, 546 krem, 547 nije, 555 nije, 556-krem branik, 557 nije, 561 i 561 također, mislim nisu kandidati. Od serije 576-580, hm, stvarno se ne sjećam. Dakle, ostaju 520,525,545,558,559. Da li među njima leži naš kandidat?
Ča se tiče portele bez crte na S115 s crtom-459?

shef

Čini mi se da se odgovor krije u dvojcu 558-559.
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic