Vozni park

Autor Dorijan, Studeni 22, 2007, 08:53:06

Shole

Citat: Shole  u Prosinac 06, 2010, 10:27:39
To mogu slobodno i zavarit da više ne otpada...

Citat: 421  u Prosinac 06, 2010, 10:44:31
Varenje je nemoguće jer je taj dio od stakloplastike...

Varit se može bez problema i plastika ali naravno da ne brenerom ili elektrodama

Berlingo

Ovo za slepanje je bila sala jer stvarno se ne sjecam da je bilo slepanja osim kad je 222 bio u pitanju kao lokomotiva. Ispricavam se, ja sam samo malo opicen!

ikar

Citat: Berlingo  u Prosinac 06, 2010, 15:00:47
Ovo za slepanje je bila sala jer stvarno se ne sjecam da je bilo slepanja osim kad je 222 bio u pitanju kao lokomotiva. Ispricavam se, ja sam samo malo opicen!

A 549 i 470?

Berlingo

A joj, sad cu morati kacigu staviti. Stvarno ne stignem sve pratiti radi svojeg posla. Ocito sam puno toga propustio. Nisam ja kriv, takav mi je posao. Nemam puno od njega, ali volim ga.

ikar

Nije nitko primjetio, sve više Conecta ima pofarbano podlogu zvijezde u narančasto (isto kao i 661 kad je izašao iz garaže nakon poduže pauze).

Shole

Valda ih je više bilo razbijeno.  Čisto sumnjam da idu farbat iz čista mira.  A jednog sam vidio da NEMA narančaste felge na pogonskoj

Ruske

Citat: ikar  u Prosinac 13, 2010, 21:58:26
Nije nitko primjetio, sve više Conecta ima pofarbano podlogu zvijezde u narančasto (isto kao i 661 kad je izašao iz garaže nakon poduže pauze).

665 i 661, za sad druge nisam primjetio...661 se zna zasto, ali 665?

Citat: Shole  u Prosinac 13, 2010, 22:02:57
A jednog sam vidio da NEMA narančaste felge na pogonskoj

koja je fora s time? odjednom poceli farbati pogonske felge...razlog?

ikar

Bilo je već odgovoreno kad su počeli farbat. Koliko se sjećam te felge je potrebno drukčije tokariti pa se zato farbaju da ih se prepozna.

Boki651

Danas sam doživio nešto što se rijetko doživljava. U 17.04 trebao je doći 7a, nije došao. U 17. 20 je došao 586, isprva nisam vidio ništa neobično, no odjednom su se srednja vrata točnije desna polovica sama od sebe otvorila, tako da su do grada svi sami sebi otvarali rukom srednja vrata. Kad sam došao doma saznajem da je isti bus s pokvarenim vratima vozio i u 15h, kako je moguće da neispravan bus održava liniju puna 2 sata, šta bi bilo da je netko ispao iz jurećeg busa, jer su se vrata s vjetrom otvarala?

Shole

Nikad zadovoljni.  Da je po pravilima onda bi bio povučen u garažu zbog kvara na zračnoj instalaciji srednjih vrata, a onda biš njurgao kako nije bilo autobusa. (mogao je nastavit vozit, stavit klocnu na srednja vrata i zaljepit papir VRATA NE RADE pa bi bus bio na liniji, a ipak bi bilo sigurnije)  Ljudi moji, pa valjda vidite i sami kakva je situacija u svijetu, državi.... svemu. Šta mislite da je Autotrolej iznimka?  Dapače, neproizvodne djelatnosti, tj. one koje se financiraju samo iz proračuna prve osjete znakove krize.  Odakle da se troleju daju pare kad se proračun Grada puni duplo sporije nego bi trebao.  Budite spremni na to da ćete ubuduće viđat svega po linijama i da će se sve češće dešavat da nećete viđat ništa na linijama.  Buseva nema dovoljno, novi neće doć pitaj boga koliko i krpaj kako znaš i umiješ.  Stariji će odma povezat da je slična situacija bila samo '92./'93. kad je svašta vozilo.  E pa opet će !

SARI

Da bar nisu tako nabrzinu ispilili onoliko Avtomontaža... :-[

Shole

Veći je trenutno problem sa solo kolima. Al mi nije jasno zašto stare SG220 ili SG240 ne daju na 7A kad baš tolko zagusti.  Tamo bi dobro došli zbog enormne gužve na svakoj vožnji,  a kola koja skinu od tamo mogu poslat bilo kamo i u gradu i u prigradu

Tomek

Trolej bi mogao jeftino doći do 4 rabljena MAN SU 263 koji stoje u Strmcu kraj Samobora i koje je banka zapljenila AP Varaždinu. Mislim, ako je takva kriza uvijek se može naći načina za olakšati situaciju.

Boki651

Citat: Shole  u Prosinac 21, 2010, 09:53:26
Nikad zadovoljni.  Da je po pravilima onda bi bio povučen u garažu zbog kvara na zračnoj instalaciji srednjih vrata, a onda biš njurgao kako nije bilo autobusa. (mogao je nastavit vozit, stavit klocnu na srednja vrata i zaljepit papir VRATA NE RADE pa bi bus bio na liniji, a ipak bi bilo sigurnije)  Ljudi moji, pa valjda vidite i sami kakva je situacija u svijetu, državi.... svemu. Šta mislite da je Autotrolej iznimka?  Dapače, neproizvodne djelatnosti, tj. one koje se financiraju samo iz proračuna prve osjete znakove krize.  Odakle da se troleju daju pare kad se proračun Grada puni duplo sporije nego bi trebao.  Budite spremni na to da ćete ubuduće viđat svega po linijama i da će se sve češće dešavat da nećete viđat ništa na linijama.  Buseva nema dovoljno, novi neće doć pitaj boga koliko i krpaj kako znaš i umiješ.  Stariji će odma povezat da je slična situacija bila samo '92./'93. kad je svašta vozilo.  E pa opet će !

OK, znači ti misliš da je bolje riskirati, pa makar i netko ispao iz busa, jer ponavljam, vrata su se širom otvarala pri brzini od 30 km/h. Neku večer, nije bio takav slučaj. Vozim se u 6-ici, koja stoji na stanici kod kazališta. Odjednom iz Veslarske klimatizirani Citaro, isto 6-ica. Na prvu, pomislio sam velika su kašnjenja pa ga je dispečer vratio natrag, za podvežicu, ali nije bilo tako.
Na SU-220 u kojem sam se vozio, zadnja, širom otvorena. Došao je na Fiumaru i šole rekao svima da se prebace u bus ispred. Kraj priče.
Ovaj sa 586 je izbacio sve iz busa na Fiumari, bez objašnjenja, sva sreća da nisam morao dalje. Nikakvog busa za pokriti nastalu rupu nije bilo, pa makar ni 412, 470 ili neki treći.

ljudi moji, pa ovo je kapitalizam, zna se, ako se vidi da se ne može nešto kvalitetno pokriti, ako se vide problemi, daju se linije (ili dio njih, ili jedna) u koncesiju nekome i stvar riješena. Grad ima koristi jer dobiva lovu, a putnici zadovoljni, jer nemaju bus čekati sat i 20 minuta, dok je grad prazan.

tomekk

Citat: Tomek  u Prosinac 21, 2010, 10:27:53
Trolej bi mogao jeftino doći do 4 rabljena MAN SU 263 koji stoje u Strmcu kraj Samobora i koje je banka zapljenila AP Varaždinu. Mislim, ako je takva kriza uvijek se može naći načina za olakšati situaciju.
o-0  Prema mojim informacijama svi autobusi iz te nabavke su prodani.Od toga su u najmu ostali isuzu-i i volvo aabenre dok naši nisu htjeli ove manove.inače, ovo su turski poluproizvodi bez klime, jako bučni i s tvrdim sjedalima.stari steyri su prema njima luksuz i kvaliteta ;)
Život je kao matematika - ako ide lako, vjerojatno nešto radite pogrešno
RIP Grga