Prevoz Putnika, Zavidovići

Autor tamlover, Siječanj 14, 2008, 20:38:08

elvis

moze ona raditi tu liniju ako je u dobrom stanju,a sto se tice putnika,rijetko ko ide iz Zavidovica za Mostar i obratno,uglavnom su to krace relacije na kojiima putnici idu s njima,tako da i ne osjete neki napor u voznji

aaaaa

Citat: elvis  u Veljača 07, 2009, 22:26:03
moze ona raditi tu liniju ako je u dobrom stanju,a sto se tice putnika,rijetko ko ide iz Zavidovica za Mostar i obratno,uglavnom su to krace relacije na kojiima putnici idu s njima,tako da i ne osjete neki napor u voznji

Ma SETRA  izgleda solidno , jedino nisam obraćao pažnju kakva su sjedišta da li su udobna ostalo ja mislim da je OK i može bez problema raditi tu liniju . Tje otprilike oko 250 KM u jednom pravcu. Pa oni STEYRI su do prije 5 godina "šinjali" kroz čitavu Austriju a mnogo su neudobniji od bilo koje Setre

ahmoo

Moram sto prije da prosetam do garaza da vidim o cemu se radi ;)
:D :) :D ;)

aaaaa

Citat: busfan  u Veljača 08, 2009, 14:41:24
Citat: aaaaa  u Veljača 08, 2009, 12:39:12
Citat: elvis  u Veljača 07, 2009, 22:26:03

Sto se tice sjedista u tim straijim serijama 200 mislim da su najudobnija sjedista koja su ikad ugradjivana u autobuse. Samo je pitanje u kakvom je stanju autobus

Ma SETRA  izgleda solidno , jedino nisam obraćao pažnju kakva su sjedišta da li su udobna ostalo ja mislim da je OK i može bez problema raditi tu liniju . Tje otprilike oko 250 KM u jednom pravcu. Pa oni STEYRI su do prije 5 godina "šinjali" kroz čitavu Austriju a mnogo su neudobniji od bilo koje Setre

Ovdje se ne radi o seriji 200 zato i imam određene nedoumice. Ovo je serija 3 ali neka prigradska odnosno međugradska verzija .....mislim da Travnik trans ima istu takvu samo je još u "poštanskim" bojama...

busfan

Izvini, nisam bio u toku ;) Mislio sam da pricate o onoj starijoj 215H.  Jel taj ima ravno ili koso staklu?
Pretpostavljam da je u pitanju 315UL

aaaaa

Citat: busfan  u Veljača 08, 2009, 17:11:47
Izvini, nisam bio u toku ;) Mislio sam da pricate o onoj starijoj 215H.  Jel taj ima ravno ili koso staklu?
Pretpostavljam da je u pitanju 315UL

I ja mislim da je u pitanju 315 UL ili 315 NF ....u glavnom vidio sam da je crvene boje , nijansa je ista kao onaj njihov MAN

fifi

Setra 315 UL je model tog busa,bila je do prije 2-3 mjeseca u zutoj boji kada je dovezena i lijepo sam napisao da se na njoj rade neka sjedista i da ce bit pustena u promet,e sad to sto su je prefarbali u crveno to nisam mogao predvidjet  :D.Inace u jako dobrom je stanju vidjeo sam je par puta i to bas kada je kako rece kolega elvis isla za Mostar,ali nazalost kako mi je fotic u kvaru tak da se nije mogla uslikati :'(

ahmoo

U zadnjih nekoliko sedmica, mnogi iskusni vozaci iz Prevoza Putnika nazalost napustaju ovo preduzece! Razlog: Slabo placeni, mjesecna plata 400 KM, voznja za Spaniju u ugovoru stoji 150 EURA a kada dode sa puta u Bosnu isplati mu se samo 100 KM....i jos mnogo mnogo toga...Mnogi su se odlucili da idu na SUD....pa cemo vidjet kako ce biti....

fifi

Citat: ahmoo  u Veljača 15, 2009, 12:45:21
U zadnjih nekoliko sedmica, mnogi iskusni vozaci iz Prevoza Putnika nazalost napustaju ovo preduzece! Razlog: Slabo placeni, mjesecna plata 400 KM, voznja za Spaniju u ugovoru stoji 150 EURA a kada dode sa puta u Bosnu isplati mu se samo 100 KM....i jos mnogo mnogo toga...Mnogi su se odlucili da idu na SUD....pa cemo vidjet kako ce biti....
stecaj  :) :) :) :) :) :) :)

ahmoo

nisu dzaba oni busevi sive boje...ipak je sve sivo u Prevozu Putnika....Blize im se tmurni dani...Al ipak to je njihova greska (mislim na vozace), nije bilo potrebe da prodaju dionice svoje Almy-u pa ih zato on sada fino "handri"....  >:( :(

ahmoo

Sakrio se STEYR pokraj NEOPLANA ;)

NEOPLAN (DUPLAK) nesto na servisu...cackaju nesto vrijedni MEHANICARI

I nova SCANIA, izgleda da ceka svoje NATPISE i da krene na DRUM...

mb0404

jest im krenulo,almy zna znanje ;D

ahmoo

Citat: mb0404  u Veljača 23, 2009, 16:16:28
na jedan nacin ih gotivi a na jedan "jede"

ahmoo

Evo ga dolazi...Meni najdrazi BUS

mb0404

Citat: ahmoo  u Veljača 23, 2009, 19:13:31
Citat: mb0404  u Veljača 23, 2009, 16:16:28
na jedan nacin ih gotivi a na jedan "jede"
moze malo jasnije,al ipak kolko lovu dize od one benzinske i onih silnih kamiona trebo bi bar duplo od autobuske  autobusa