Rasprava - razno

Autor tamlover, Siječanj 14, 2008, 21:15:50

MILCHO


The_Dubster

Jedna od mjera je kolik osam vidio i obustava upošljavanja novih radnika, a moglo se vidjet da se obuka na trolama i tramvajima vrši intenzivno, pa sad - ko koga tu laže....

al sviđa mi se i komentar na ovo: "Pa grasovci i grasovke. I red je bio da dobijete konkurenciju..... hocete li u Europu to Vam je tako pilici moji"

MILCHO

#497
Citat: The_Dubster  u Travanj 23, 2010, 17:41:28
Jedna od mjera je kolik osam vidio i obustava upošljavanja novih radnika, a moglo se vidjet da se obuka na trolama i tramvajima vrši intenzivno, pa sad - ko koga tu laže....


Dobro sad, mjere još nisu donesene, a ovi novi radnici bili neophodni, jer čemu izdvojeni novci za 17 trolejbusa ako ih nema ko voziti? a ranije su kupljeni i tramvaji koje nema ko voziti.

Možda čak i nisu skroz novi radnici, znam da je u GRAS-u bilo neke reorganizacije, premještani su vozači trola na autobuse i minibuse prošle godine. ali ima ko to možda bolje zna.

Drago mi je da u ovom spisku nisam vidio obustavu nabavke novih vozila, jer će se skoro sigurno u naredne dvije godine morati nabaviti novi autobusi. vrlo je upitno koliko još mogu neki autobusi. Ako bi se obustavila nabavka, mislim da bi 2012 bilo između 70 i 80 ispravnih autobusa, umjesto sadašnjih 98 a i to je malo.

Ali ovaj minus od 60 miliona maraka je stvarno grozan i trebaće dobar ali baš baš dobar plan da se ova firma od 125 godina izvuče za 2 godine.

Ima li možda GRAS pravo na neke predpristupne fondove EU?


MILCHO

http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/sarajevo/centrotrans-i-gras-prijevoznici-daju-prijedloge-i-uvjete-dogovora
Citat:"Centrotrans" i GRAS: Prijevoznici daju prijedloge i uvjete dogovora
Jučer su se počeli dogovarati predstavnici oba preduzeća - kazao je Mihajlo Krmpotić

Autor: S. M.23.04.2010. 14:30

Nakon što su se prilično smirile strasti između "Centrotransa" i GRAS-a, autobusi oba prijevoznika i dalje bez problema prevoze putnike na linijama Dobrinja - Vijećnica i Hrasnica - Vijećnica. Međutim, problema ima još, a kako bi ih riješili jučer su predstavnici Vlade KS razgovarali s direktorima Safudinom Čengićem i Hasanom Bašićem.

- Jučer su se počeli dogovarati predstavnici oba preduzeća, a sastanak će biti nastavljen sutra. Obje firme će dati svoje prijedloge i uvjete dogovora. Sve što se oni dogovore, mi ćemo prihvatiti - kazao je Mihajlo Krmpotić, ministar saobraćaja.

Na glasine da je inspekcija zabranila rad "Centrotransu" on je rekao da to nije istina, a sve što se priča samo je rekla-kazala. Kako je istakao direktor Čengić, "Centrotransov" prijedlog za danas bit će da se uradi jedinstven saobraćajni tarifni sistem i da oba prijevoznika zajedno rade tamo gdje se preklapaju.

- Treba naći rješenje jer je to u interesu građana. Jučer nije bilo nikakvog konkretnog zaključka, osim da danas ponovo razgovaramo - rekao je Čengić.

S obzirom na to da nam se ni jučer nije javljao direktor Bašić, predsjednik Sindikata vozača GRAS-a Hajrudin Papić kazao nam je da su njihovi uvjeti, između ostalih, i da se "Centrotrans" mora povući s linija Dobrinja - Vijećnica i Hrasnica - Vijećnica, a da nakon toga organi vlasti rade svoj posao i dodijele ih kome treba.

aaaaa

Kada su rekli obustava zaposljavanja novih radnika mislili su na zaposljavanje u administraciji i sl sektorima dakle sektorima koji nisu "proizvodni" odnosno koji ne ostvaruju prihod tj dobit

MILCHO


The_Dubster

Kako je krenulo, izgleda da će GRAS-u ostat samo trole i tramvaji

The_Dubster

http://www.facebook.com/group.php?gid=110489635658131&ref=mf

i uzeli moju sliku bez pitanja... trebali bi uvesti kakav copyright na slike ili da se ne mogu skidat, jer koliko vidim da svako malo naše slike se koriste bez dozvole u druge svrhe...

MILCHO


al svaka im čast iskopali su neke slike koje tražim godinama

Naravno, govorim o Leyland Titanima.


The_Dubster


MILCHO

PINK BH GRAS promovisao 17 novonabavljenih trolejbusa
Evo Video sa promocije novih trola. ovaj je sa TV Pink i puno je kvalitetniji od onog kojeg sam ranije postavio (sa TVSA). Na ovom videu se vidi unutrašnost i tabla.

SARI

S tim što bi neko Centrotransu trebao reći da se zgrada zove Vijećnica, a ne Vjećnica ;D

SARI

http://www.sarajevo-x.com/bih/sarajevo/clanak/100427050

Hahahahaha ;D joj države i da ne kažem čega... nemaju pojma šta će, pa hajmo obustavit sve... ali jok, nezaustavljivi GRAS jaše i dalje... inspekcija obustavlja linije, a ovi kažu mi vozimo i dalje... ali ne svakih 10 nego 15 minuta... ooooj cirkusa majko mila... :D

MILCHO

Po ovom smiješnom riješenju inspekcije bi trebalo da stanovnici Hrasnice ostanu bez prevoza i linije 27 koju imaju još od vremena Londonskih Duble deckera, a da GRAS ostane bez linije koja ga možda najviše održava na životu. >:(

MILCHO

Maloprije sam čuo na TV Centrotrans će voziti do 23:00, a GRAS dok ne dobiju pismeno riješenje o zabrani rada na 27 i 31e.