Autobusni kolodvori

Autor gaspa, Siječanj 17, 2008, 15:14:17

frukec


Tomek

Autobusni kolodvor Split slikan prošlo ljeto

slikao prijatelj

Marek


klimama


klimama


Avtobusna postaja Ljubljana

frukec


Paško

http://slobodnadalmacija.hr/Dalmacija/Splitzupanija/tabid/76/articleType/ArticleView/articleId/242754/Lidl-kupuje-autobusni-kolodvor-u-Omiu.aspx

Citat:Lidl kupuje autobusni kolodvor u Omišu
Na lokaciji kolodvora može se izgraditi objekt visok 20 metara

Omiški autobusni kolodvor nije prodan ni iz drugoga pokušaja. Zapravo, trećega, ukoliko računamo i neuspio natječaj iz doba administracije prethodne gradske vlasti. Zainteresiranih, kako saznajemo, ima, no konkretnih kupaca nema. Odnosno, nema onih koji su po postojećim uvjetima spremni isplatiti nemali novac za jednu od najvrjednijih gradskih nekretnina.
Početna cijena, podsjetimo, bila je 1.979.000 eura, pa je u drugom natječaju smanjena za nekih 200.000 eura, no rezultat je ostao isti: nitko ne želi kolodvor koji je, hm, baš to, dakle, kolodvor.

Nije, naime, stvar u novcu koliko u namjeni, odnosno u natječajnoj stavci koja kaže da kupac do daljnjega (čitaj: dok Grad ne donese odluku o izmještanju) zadržava autobusne perone.

Na dnevnom redu izmještanje
A na to niti jedan ulagač ne želi pristati, jer, naprosto, ne vjeruje da će peroni (čitaj: kolodvor) na vrijeme (čitaj: ikad) biti izmješteni.

Pa će Grad, tvrde dobro upućeni, upravo tako postupiti. Za iduću sjednicu Gradskoga vijeća pripremit će se točka o izmještanju kolodvora na drugu lokaciju - bit će zanimljivo vidjeti koju - a potom i odluka o novome natječaju, s pročišćenim tekstom, bez zadržavanja perona kao utega. Početna cijena se, doznajemo, neće mijenjati.
Zainteresiranih, ponovimo, ima. A za "kolodvor" je, nije tajna, najviše zagrizao "Lidl".

Zemljište i postojeća zgrada, koji su ponuđeni na prodaju, veličine su 4200 četvornih metara, a novi kupac u dotu će dobiti i kafić, turističku agenciju, javni zahod te biljetarnicu. Sukladno odredbama Prostornog plana uređenja Grada Omiša, novi vlasnik će na toj lokaciji moći izgraditi objekt do 20 metara visine, te uz njega urediti trgovački, poslovni ili stambeni prostor. Parking će se nalaziti u podrumskoj etaži.

Kupac, a to je posebno važno, dužan je u krajnjem roku od pet godina od dana potpisa kupoprodajnog ugovora izgraditi objekt i privesti ga svrsi. Nakon proteka tog roka plaćat će penale u iznosu od 10 posto od postignute kupoprodajne cijene.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

hochdecker


Teutonic

Svi snimate,koliko ima ljudi iz Šibenika i okolice na forumu a nema fotke najboljeg Šibenskog kolodvora  :P

tramvajac 92

Nema ni AK Vodice.. Čekamo da ga neko pofotka  ;)

Teutonic

Zvuči da sa tim "netko" misliš na mene.
Možda budem sutra.
Samo možda.

actros

Ja imam jedan prijedlog;
svi vi znate da autobusi na posebnom prijevozu, izbjegavaju kolodvore. Ako ne moraju, uopće ne staju na njih, ili ako baš nemaju gdje, onda samo stanu nakratko iskrcat-ukrcat putnike, a u međuvremenu odu negdje sastrane gdje je parking besplatan.
Iako su iskusniji vozači dobro upoznati sa lokacijama za besplatan parking, nitko ih nezna baš sve, pa se često dogodi da autobus bezveze kruži po satima po gradu, ili bude parkiran "u prekršaju", a da se dobra lokacija za parking nalazi "iza ugla"... ovo posebno dolazi do izražaja ljeti u gradovima na moru.

Bili bi od velike koristi kada bi imali temu u koju bi mogli "na neki način" napisati ili prikazati lokacije za besplatan i siguran parking. Ništa nas ne košta da pomognemo nekome, uostalom, to če koristiti svima nama.

5AR


5AR


Teutonic

Super fotke,osobito ona s Tamićem u centru  thumbs