Nabavke novih autobusa (1)

Autor Ivan, Siječanj 18, 2008, 12:53:17

shef

Danas došla već 2 maila od EOJN o promjenama u postupku nabave. Nemam više živaca...
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

smogovci.bbb2

Meni nije jasno tko kupuje autobuse, Grad ili Holding?! I ZET hoće MAN a naštimava se za Iveco >hammer<
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Ivan

Citat: smogovci.bbb2  u Kolovoz 19, 2016, 17:34:03
I ZET hoće MAN a naštimava se za Iveco >hammer<
Tvrde tvoji netko. I dalje za tebe "hoće" poslije ne znam više koje (a vjerojatno ne zadnje) promjene u natječaju radi samo jednog izglednog razloga. Tko je taj tvoj "ZET"? Možda bi ti dosad trebalo biti jasno da očito nije ili nisu osoba(e) od dovoljnog utjecaja.
Ja mogu misliti da hoću penthouse uz Central Park u NYC i biti direktor Emiratesa ili nečeg sličnog i jahtu od 40 m i još par stvarčica u životu, pa to vjerojatno neću dobit jer nije dovoljno htjeti i misliti.

man323

Citat: tramvajac 92  u Kolovoz 19, 2016, 10:52:53
Novi rok je 31.08. u 10:30.

Rok isporuke je:
grupa 1 120 dana (školski)
grupa 2 150 dana
grupa 3 150 dana

Školski može biti dimenzija od 11,8 do 12,28 m, motor mora biti minimum 290 ks, prva vrata moraju biti široka min 700 mm, a druga 1100 mm, bunker 4 m^3.

Gradski solo više ne mora imati ispuh na krovu, AdBlue tank je min 20 l
Zglobni više ne mora imati ispuh na krovu, AdBlue min 35l

Mislim da je to većina promjena, privitak je prevelik da ga tu stavim.

Novi rok za dostavu i otvaranje ponuda je 05.09.2016. u 12:00.

Kako je krenilo, pari mi da će ugovor tek dogodine biti sklopljen, jer već po treći put postavljaju nove rokove.

tramvajac 92

O majke ti mile.  glavauzid

Prije će Promet nabaviti 50 novih autobusa nego ZET ovih 15 + 4 školska.

man323

Netko izgleda daje dobru proviziju na namještanja natječaja u korist Iveca, zato se dešavaju ovakve stvari.

smogovci.bbb2

Citat: Ivan  u Kolovoz 19, 2016, 18:01:01
Tvrde tvoji netko. I dalje za tebe "hoće" poslije ne znam više koje (a vjerojatno ne zadnje) promjene u natječaju radi samo jednog izglednog razloga. Tko je taj tvoj "ZET"? Možda bi ti dosad trebalo biti jasno da očito nije ili nisu osoba(e) od dovoljnog utjecaja.
Šef autobusnog voznog parka ili ti voditelj. Da, na žalost bez utjecaja russian_roulette

smogovci.bbb2

Citat: man313  u Kolovoz 19, 2016, 19:29:37
Netko izgleda daje dobru proviziju na namještanja natječaja u korist Iveca, zato se dešavaju ovakve stvari.
A tko je glavni u HR za Iveco?! Zna li netko

man323

Koliko sam ja upućen to je firma Autobus d.o.o

221

Svim natječajima koji su šuplji ili nestručno napisani se događaju primjedbe (u vremenu prije odabira) i žalbe (u vremenu nakon odabira). Tako da i kad se donese odluka o isporučitelju, nitko ne kaže da ne može doći do poništenja natječaja, ukoliko drugi natjecatelj/i sastavi/e dobru žalbu. Polefko, polefko, bi rekel stric Cinober u Gruntovčanima.

man323

Meni ovdje ne izgleda da su to nestručno pisali, jer su u tehničkim specifikacijama navodili neke stvari što samo Urbanway ima (auspuh na krovu, specifična snaga motora).

421

Stvar nabavke mnogo je kompleksnija negoli se čini. Do ulaska u ZGH, ZET je napisao tehničke specifikacije koje su činovnici grada samo odradili vjerujući rukovodstvu i njihovoj autocenzuri.
Sada je stvar mnogo kompliciranija jer direktni sudionici ( vozači i putnici ) imaju malo (čitaj nikakav) upliv u prijedlog nabavke jer se sve događa negdje drugdje, a odlučuje netko drugi. Pouzdano znadem da su oni koji su odgovorni  i ovlašteni za pisanje tendera, odradili svoj posao kako treba, ali zapelo je na višoj stepenici. Zato sad prolazimo kroz svojevrsni "rat" oko promjena u postupku nabave dok ne dođe do kompromisa između traženog i odobrenog/kupljenog-pritom su navedeni ( vozači i putnici ) apsolutno nebitni, a minorizirani su i detalji oko održavanja.
Opet neće biti izabrano optimalno već nametnuto.
Još jedan aspekt u prolongiranju natječaja- kupovina vremena i/ili nedostatak materijalnih sredstava te izbori i tempiranje same nabavke pa slavodobitno "puštanje u promet" sa svime što taj čin nosi (naslikavanje, komentari, prikriven utjecaj na birače kroz druge forme itd).
Ne bih rekao da su zastupnici zaboravili raditi, već je jedan agresivniji od ostalih.
Déjà vu.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

MAN2001

Zašto su sjedala tako luksuznija u svim testnim autobusima a kada ih kupujemo dobimo samo ista Fainsa plastična sjedala?

tramvajac 92

Jer tak ZET hoće. Imaš preveć kretena koji bi rasparali sjedala il maznuli jastučiće, pa ih ni ne uzimaju. Tamo di nema takvih tipova toliko, tamo se kupuju autobusi s boljim sjedalima. Osim u splitskom Prometu.

man323

U Splitu bi i čeličnu izvedbu sjedala uspjeli razvaliti.