Nabavke novih autobusa (1)

Autor Ivan, Siječanj 18, 2008, 12:53:17

Ivan

Citat: sniff  u Listopad 25, 2016, 21:47:45
Nema novaca,naravno da nitko neće reći to. Kako će skupiti glasove sa tim riječima? Kad ih previše ode u rashod (kad neće biti buseva za linije) onda će nabaviti nešto Urbanway-a.
Kako nema novca? Mislim da to ne bi smjela biti prepreka, je ova stavka već predviđena u proračunu tako da sumnjam da se radi o tome, od 7 milijardi proračuna ovih 35 milijuna nije nešto ekstremno. Ne bi uostalom objavili natječaj da nema novaca, to ne ide tako, i siguran sam da ove odgode imaju sasvim druge razloge.

A nabaviti "nešto Urbanwaya", pa to je i plan. :P Možda i neće biti najjeftiniji jer ne bi se toliko borili s natječajem da jesu.
A da su i još povoljniji autobusi, zašto ne? Nakon ovih 9+10 solo i zglobnih gradskih, ni ne treba ih više, 15-20 midija (10m) i 40-50 LE bi ionako bili optimalna kupovina jer kad pošalju turke u VG neće biti pravih autobusa za zagrebačke prigradske linije  :P niti ih je ikad bilo dovoljno ciljano kupljeno dok se gradske razbija po prigradu a u tome nema prednosti, niti je ikad bilo dovoljno midija dok ima 10-12 linija gdje bi trebali voziti a umjesto toga se išlo u kretensku nabavku beskorisnih minija. Urbanway 10 i Crossway LE (sigurno ne bi kupili visokopodni) bi bili i povoljni i niskopodni, Crossway LE je i udobniji za dužu liniju i vozačima su na testu bili bolji nego neki niskopodni, pa zašto ne. :P (ili i da dođu Lion's City M i LC LE, vrijedi sve slično). Jer za gradske linije ima sasvim dovoljno solo niskopodnih iz 2009, a i zglobnih ima sasvim dovoljno ako ih sad dođe 10 kad ih je na linijama 15-ak viška...
Samo to ne ide tako u ZET-u i očekujem da će nastaviti derat po starom, neprilagođeno i rastrošnije i svakih par godina s izlazom na rubu.

Shole

Citat: Ivan  u Listopad 26, 2016, 05:57:24
Kako nema novca? Mislim da to ne bi smjela biti prepreka, je ova stavka već predviđena u proračunu tako da sumnjam da se radi o tome, od 7 milijardi proračuna ovih 35 milijuna nije nešto ekstremno.

Pa ne plaćaju ih u gotovini. 35 miljona je barem na 5, 6   godina kreda

man323

Neizvjesnost se nastavlja:
Novi rok za dostavu i otvaranje ponuda je 25. studenog 2016. u 14:00 sati.

shef

Danas su opet nešto promijenili
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

man323

Solaris se stalno žali, otkrili su se na način da su napisali da "izuzimaju autobus godine 2017.".
Novi rok za dostavu i otvaranje ponuda je: 5. prosinca 2016. u 13:00 sati.
Agonija se nastavlja, a Poljaci se neće tek tako lako smiriti i odustati.

Ivan

Haha, to s busom godine je dobra fora. ;D No imaju pravo.

A stvarno bi trebali odraditi pošteni natječaj jer ovo ne može više tako. Zagreb je realno dovoljno velik za 4 marke i toga ima po Europi dosta, ne treba se ponašati tako zatucano i uskogrudno. Solaris je dobar bus koji se dobro prodaje u razvijenoj Europi od Španjolske preko Njemačke do Finske, i ne znam u čemu je problem ako prođe, ako uopće da najpovoljniju ponudu, a možda i neće.

Ovo ionako nije velika narudžba, neka bude kako bude...
Ako baš tako jako hoće, nek lijepo sljedeću slože onako kako sam pisao, 15x CNG midi što jedino ima Iveco i 40x LE kojeg najjeftinijeg ima Iveco, uz to uguraju još 10+10 standardnih, pa će dobiti što su htjeli i to u velikom opsegu, i što je i povoljnije i potrebnije specifičnim linijama ZET-a i udobnije za putnike. Ovako kad nasilno i nepromišljeno idu progurati "svoje" marke u natječaju za najstandardnije autobuse koje svi nude, a kad više ne namještaju ni istovremeno više natječaja za svaku marku, niti mogu jedan namjestiti uz nadzor EU, što su mislili da će se dogoditi?

421

Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

tramvajac 92

Gospon vozač, stajete kod Lidla?

Sramota je u kaj se natječaj pretvara.

man323

Nije sramota, nego je odraz podmićivanja radnika ZET-a na principu :"Ako namjestiš natječaj za nas, dobivaš dobru proviziju".

Dreamwalker

Samo da podsjetim ako je netko zaboravio da je natječaj raspisan 20. lipnja. Još uvijek mi nije jasno zašto se DORH i USKOK još uvijek nisu uključili jer nije normalno da se natječaj toliko puta prolongira/poništava.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

sniff

smogovci.bbb2

Citat: man313  u Studeni 16, 2016, 21:40:44
Nije sramota, nego je odraz podmićivanja radnika ZET-a na principu :"Ako namjestiš natječaj za nas, dobivaš dobru proviziju".
Tu se više ne zna tko kupuje autobuse, Grad ili Holding ???
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

421

Citat: man313  u Studeni 16, 2016, 21:40:44
Totalno krivo.
Radnici ZET-a izradili su tender, Grad Zagreb ih kupuje. A onaj kod koga je novčanik, je u poziciji biti čovjek s tamne strane.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

man323

Ima li Mercedes svog predstavnika tj. zastupnika za RH koji bi se mogao javiti na tender?
Mislim je li se u međuvremenu pojavio kakvi novi uvoznik Daimler AG, sličan tadašnjem EuroLineu.

lussin

Za kamione je Star Import, vjerovatno je onda i za autobuse