Nabavke novih autobusa (1)

Autor Ivan, Siječanj 18, 2008, 12:53:17

man323

Na osnovi slike sa ponudama sam izračunao cijenu jednog autobusa. Vjerojatno je u cijenu jednoga autobusa uračunat i leasing.

MAN2001

Sa ovom nabavkom se neka generacija zamijenjuje ili?

MAN truck bus

"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

MAN2001

Ah eto :'( ,a koliko ih trenutacno vozi (u pogonu),a ako idu u app?

MAN truck bus

"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

MAN2001

Dakle još 15 Ah šta ćeš!

sniff

Ne dolazi 17 novih zglobnih, valjda će biti i solo niskopodnih i školskih. Sve piše u relativno novim postovima. I 0405 već imaju 20-21 god. Nije to vječan  bus123 polako će odlazit u rashod.....
Inače, nedostatak solo buseva je u ZET-u ne harmonikaša.....

MAN2001

Aha,jedva cekam vidjeti ponude! 8-8 yahoo

Ivan

Citat: sniff  u Siječanj 29, 2017, 22:30:20
Ne dolazi 17 novih zglobnih, valjda će biti i solo niskopodnih i školskih. Sve piše u relativno novim postovima. I 0405 već imaju 20-21 god. Nije to vječan  bus123 polako će odlazit u rashod.....
Inače, nedostatak solo buseva je u ZET-u ne harmonikaša.....
Mda, i onda nabavljaju samo 5 solo iako ima 10-ak linija na kojima nepotrebno voze zglobni... Praktički se sve serije '96-'97 moglo zamijeniti većim brojem solo autobusa, ili možda i s 10 novih zglobnih ali oni su mogli doći kasnije jer ova nabavka sigurno neće zamijeniti sve te starije.

To je uostalom najavljivano prije otprilike 2-3 godine iz ZET-a s nabavkom 30 solo, bilo bi jednako skupo a korisnije, ne razumijem zašto je plan promijenjen.

Ja vjerujem da će novi biti premale serije da bi se raspoređivale po pogonima, ako će biti od istog dobavljača nadam se da svi idu u isti pogon (možda školski u drugi), ako su različiti solo i školski u jedan a zglobni u drugi.

I u jednom i u drugom slučaju, mislim da će se dogoditi rebalans srednjih APP brojeva Citara i Lion's Cityja 2009. i starijih školskih, a ne rashod samo O405GN i novi u Dubravu, jer ima i drugih kandidata za rashod a nadam se da će barem 7-8 komada O405GN preživjeti do nove nabavke kad se dio rashoduje i sklepa od dijelova ostatak... Ovi iz nabavke 2009. se dobro drže (a školski su praktički novi ::|) i mislim da premještaj njih za određeni pogon nije nikakva šteta u odnosu na nove autobuse... No da, s obzirom na stanje, Dubrava je nekako logičnije odredište za veći broj novih.

@MAN2001 čitaj stare postove... Skoro sve što si pitao piše na prošle dvije stranice ove teme.
To uključuje i neke druge članove koji su pogotovo na ovoj temi pisali razne besmislice (neki su možda nešto i naučili s vremenom... ali lijepo bi bilo da to radite u "tišini" prije postanja bezvezarija.)

shef

Eto vam i službeno i s potpisom dipl. politologa Milana Bandića. Rezultati su Iveco, Iveco, MAN.
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

Dreamwalker

Ma jel to znači da dobivamo zglobne MANove?? ;D ;D ;D
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

AH Bus

Citat: shef  u Veljača 07, 2017, 12:42:27
Eto vam i službeno i s potpisom dipl. politologa Milana Bandića. Rezultati su Iveco, Iveco, MAN.

shef

Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

AH Bus

cijeli dokument

tramvajac 92

Školski trebaju doći u prvoj polovici svibnja, onda solo očekujemo sredinom lipnja i zglobni sredinom srpnja.

Datumi su definirani od datuma potpisa ugovora, što se može rastegnuti još neko vrijeme, ali tako nekako bi trebalo biti.

Drago mi je za zglobne Citye i Crosswaye, a za Urbanway  budemo vidjeli jel dobar.